حساسیت به قهوه چه علائمی دارد؟

خط سلامت: قهوه بهترین نوشیدنی صبحگاهی برای بسیاری از افراد است. آلرژی به قهوه بسیار نادر است. علائم واکنش آلرژیک به قهوه می تواند شامل بثورات پوستی، حالت تهوع و تنگی نفس باشد.

حساسیت به قهوه چه علائمی دارد؟

افرادی که به قهوه آلرژی دارند، زمانی که در معرض دانه قهوه قرار می گیرند، واکنش نشان می دهند. فردی که به کافئین یا چیز دیگری در قهوه حساس است یا نسبت به آن حساسیت دارد، علائمی را تجربه می کند. دانستن تفاوت بین این شرایط مهم است.

به گزارش خط سلامت پزشکان می توانند به افرادی که مشکوک به آلرژی یا حساسیت به قهوه هستند کمک کنند تا راه حلی برای مشکلات خاص خود پیدا کنند.

نشانه‌های حساسیت به قهوه 

آیا قهوه باعث حساسیت می‌شود؟ گاهی اوقات برخی افراد به دلیل واکنش‌های غیرمعمول سیستم ایمنی بدن‌شان به مصرف قهوه حساسیت پیدا می‌کنند. تا اینجا می‌دانیم که مصرف قهوه باعث بروز حساسیت‌هایی در برخی افراد می‌شود. آلرژی قهوه ممکن است باعث ناراحتی‌های پوستی، گوارشی، تنفسی و ذهنی شود.

در ادامه برخی از علائم مشترک در آلرژی و حساسیت قهوه را با هم بررسی می‌کنیم:

کهیر یا خارش پوستی

واکنش‌های اگزما مانند و خارش شدید

متورم شدن زبان، دهان یا صورت

بروز سردرد و میگرن

مشکلات گوارشی مانند تهوع، استفراغ یا اسهال

مشکلات بلع

رنگ پریدگی

سرفه

ضربان قلب بالا و ضربان ضعیف

مشکلات تنفسی و آسم

اضطراب و ناراحتی

تفاوت بین آلرژی و حساسیت به قهوه

در خیلی موارد اصطلاح آلرژی و حساسیت به قهوه را به جای یکدیگر و با معنی یکسان به کار می‌برند. اما در اصل، این دو با هم تفاوت‌های اساسی دارند.

آلرژی

یک واکنش سیستم ایمنی بدن است که که با علایم معمول آلرژی غذایی بروز پیدا می‌کند و در مواردی می‌تواند بسیار جدی باشد و زندگی فرد را به خطر بیاندازد. آلرژی به خاطر یک واکنش غیرمعمول سیستم ایمنی بوجود می‌آید که شامل ترشح ایمونوگلوبولین IgE است و علایم آن می‌تواند خطرناک، کشنده و در مواردی بسیار نادر باشد.

امکان تشخیص آلرژی با استفاده از تست‌های مخصوص از جمله آزمایش خون وجود دارد و برای درمان آن باید علاوه بر قطع مصرف این نوشیدنی، به تجویز پزشک آنتی هیستامین و سایر داروهای لازم را مصرف کرد.

حساسیت

 نسبت به آلرژی علایم و شرایط متعادل‌تری دارد و اصلا زندگی فرد را به خطر نمی‌اندازد. در شرایط حساسیت قهوه فقط علایمی‌ مثل اضطراب و ناراحتی پس از مصرف این نوشیدنی را تجربه خواهید کرد.

این شرایط به خاطر یک واکنش غیرمعمول سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌شود اما شامل ترشح آنتی بادی‌های ایمونوگلوبولین IgE نمی‌شود و علایم آن خیلی شدید نیستند. در این حالت، مشکل با قطع مصرف قهوه حل می‌شود.

دلایل اصلی بروز حساسیت و آلرژی قهوه

باید به این نکته اشاره کنیم که تحقیقات پزشکی هنوز نتوانسته است دلیل قطعی بروز این واکنش‌های آلرژیک به قهوه را پیدا کند. تا به حال تنها توضیحی که ارائه شده است این مطلب بوده است که سیستم ایمنی بدن برخی افراد، کافئین یا سایر ترکیبات قهوه را به عنوان ماده مهاجم شناسایی می‌کند و همانطور که با ویروس، باکتری یا پاتوژن‌ها رفتار می‌کند، نسبت به قهوه هم واکنش نشان می‌دهد.

البته از جمله دلایل بروز حساسیت به مصرف قهوه ممکن است استفاده از مواد شیمایی یا آفت‌کش‌ها در طی فرآیند رشد دانه‌های قهوه، آلرژی به مواد خاصی در ترکیبات این نوشیدنی، به دلیل حساسیت به مواد لبنی در نوشیدنی‌های ترکیبی با شیر یا نوشیدنی‌هایی که به شدت شیرین شده‌اند یا حتی حساسیت به سیروپ‌های طعم‌دار یا سایر ترکیبات اضافی در انواع نوشیدنی‌های قهوه باشد.

تشخیص آلرژی قهوه

در پاسخ به این سوال که “چطوری بفهمیم به قهوه حساسیت داریم؟” باید بگوییم که حساسیت به قهوه ممکن است در هر فرد به یک شکل متفاوت بروز پیدا کند و لزوما نباید همه علائم گفته شده در یک نفر بروز پیدا کند. پس از بروز ناراحتی‌های خاصی، از جمله موارد گفته شده در بالا، باید نسبت به وجود حساسیت یا حتی آلرژی به این نوشیدنی شک کنید و با یک پزشک مشورت کنید.

در واقع، روش‌های متعددی برای بررسی و تشخیص آلرژی به این نوشیدنی وجود دارد. آزمایش خون یکی از روش‌های بررسی آلرژی قهوه است که با بررسی میزان ایمونوگلوبولی IgE به تشخیص وجود یا عدم وجود آلرژی کمک می‌کند.

درمان حساسیت به قهوه

بهترین روش برای درمان حساسیت قهوه کاهش یا حتی قطع مصرف آن است. اگر واقعا نسبت به مصرف قهوه حساسیت دارید، باید مصرف قهوه و هر نوشیدنی کافئین‌دار را قطع کنید. البته اگر به صورت اتفاقی این نوشیدنی را مصرف کردید، احتمالا آنتی هیستامین به کاهش علائم خارش، تورم یا کهیر کمک می‌کند.

در صورت وجود آلرژی به قهوه ممکن است دچار واکنش آلرژیک آنافیلاکسی یا بیش‌دفاعی شوید که به شدت خطرناک است و منجر به مرگ فرد می‌شود. در این شرایط مداخله پزشکی و تزریق اپی‌نفرین برای حفظ جان فرد لازم است.

در صورت وجود آلرژی و واکنش‌ها و علایم شدیدتر، علاوه بر قطع مصرف قهوه باید به پزشک مراجعه کنید و احتمالا داروهای خاصی را برای رفع و بهبود علائم آن تجویز می‌کنند.

متاسفانه نوشیدن قهوه برای همه تجربه خوشایندی نیست و مصرف این نوشیدنی ممکن است برای برخی افراد گران تمام شود. مثل هر نوشیدنی یا خوراکی دیگری برخی افراد نسبت به مصرف قهوه واکنش آلرژیک یا حساسیتی نشان می‌دهند و در نتیجه چاره‌ای جز قطع مصرف این نوشیدنی نیست. بنابراین، توصیه می‌شود که قبل از مصرف مستمر این نوشیدنی، مطمئن شوید که بدن‌تان واکنش نامتعارفی به این نوشیدنی نشان نمی‌دهد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: بن مانو

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان