چای باید به روش صحیح دم بکشید تا رنگ و عطر ایده آل را به خود بگیرد. اگر چای به روش مناسب دم نشده باشد یا جوش خورده باشد چای کدر و بدمزه می شود.
به گزارش خط سلامت نکات مهمی برای دم کردن چای وجود دارد.
چای و بهترین روش های دم آوری
چای نیز مانند غذا فوت و فن هایی دارد که با رعایت آن عطر و مزه آن حفظ می شود. در زیر به نکاتی برای دم کشیدن چای اشاره شده است.
آبکشی چای با آب سرد
برای آنکه چایی شما رنگ بهتری داشته باشد، لازم است که قبل از دم کردن مقداری چایی را در قوری ریخته و سپس با آب سرد آن را بشویید؛ توجه داشته باشید در این مرحله چایی فقط باید شسته شود و از خیس کردن آن برای مدت طولانی خودداری کنید.
نصف حجم قوری آب جوش بریزید
دم کردن چایی هم مانند برنج فوت و فن مخصوص به خود را دارد؛ برای آنکه نوشیدنی شما عطر و طعم بهتری داشته باشد لازم است که مانند دم کردن برنچ کته، آب جوش را طوری در قوری بریزد که نصف حجم آن خالی باشد تا فضای کافی برای تجمع بخار داشته باشد.
دارچین و هل را در قوری نیندازید
همه ما برای آنکه چای عطر بهتری داشته باشد از ادویههایی مانند میخک، دارچین، هل و یال زنجبیل استفاده میکنیم و مقداری از آن را درون قوری میندازیم؛ اما این راهکار بسیار اشتباه است؛ چرا که اضافه شدن ادویه به چایی باعث کدر شدن رنگ آن یشود؛ بنابراین برای آنکه دمنوش شما عطر بسیار خوبی داشته باشد، بهتر است که مقداری هل و یا دارچین را درون آب کتری بیندازید. با این روش چایی عطر ماندگارتری خواهد داشت.
از یک پارچه برای روی قوری استفاده کنید
برای آنکه نوشیدنی شما رنگ و طعم بهتری داشته باشد، بهتر است که یک دستمال ضخیم را روی قوری بگذارید؛ این ترفند کم میکند تا چایی بهتر دم بکشد و خوشرنگتر شود.
نگهداری چای دم کرده
برای بسیاری از ما پیش آمده که دوست داریم طعم چایی تا آخری مهمانی تغییری نکند؛ برای این منظور لازم است که چایی را به گونهای دم کنید که تفاله درون قوری نباشد. در این روش میتوانید از قوریهای صافیدار استفاده کنید.
اگر چای جوشید چه کنیم؟
اگر چایی زیاد دم کشید یا به مرز جوشیدن رسید میتوانید با انداختن ۲ حبه قند از طعم بد و جوشیده آن جلوگیری کنید.
داغ ماندن چایی در استکان
اگر دوست دارید نوشیدنی برای مدت بیشتری گرم بماند، قبل از ریختن آن درون استکان، مقداری آب جوش درون فنجان بچرخانید تا گرم شود و بعد چایی را درون آن بریزید.
طرز تهیه چای دورنگ
چای دورنگ بیشتر جنبه تزیینی دارد و معمولا در مراسم بله برون، خواستگاری، عقد، حنابندان یا سایر مراسم شاد ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه چای دورنگ کافی است مقداری آب جوش و قند را مخلوط کنید و محلول را به اشباع برسانید یعنی تا جایی که قند در محلول آب میشود آن را شیرین کنید؛ سپس در قوری جداگانه از قبل چای دم کنید، آبجوش شیرین را داخل استکان ریخته و چای را خیلی ملایم به آن اضافه کنید دراین حالت چای روی آبجوش قرار میگیرد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: دلتا