پشیمانی از انتخابهایی که افراد انجام داده اند سختتر است، زیرا آنها به بسیاری از موارد خاص دیگر منجر شدند. به عبارتی دیگر، پشیمانی ناشی از انفعال، بیش از پشیمانی ناشی از عمل است.
به گزارش خط سلامت پشیمانی سه ویژگی دارد. یکی آن که احساس بدی دارد. دوم آن که مبتنی بر فکر در مورد چگونگی بهتر شدن اوضاع است. سوم آن که فکری است که بر اقدامات شخص متمرکز است.
پشیمانی باعث چه چیزی میشود؟
پشیمانی را با این مثالی توضیح می دهیم.
اگر فردی پس از انجام یک مصاحبه شغلی احساس بدی دارد و آن شغل را به دست نمیآورد پشیمان نیست. اگر احساس بدی به فردی دست داده آن هم بدان خاطر که شب پیش از مصاحبه تا دیروقت بازی ویدئویی انجام داده و در مصاحبه خوابش برده این میتواند باعث پشیمانی شود.
متداولترین پشیمانیها از شغل و مسائل عاشقانه ناشی میشوند. با افزایش سن افراد و ورودشان به دهه ششم و هفتم عمر خانواده و سلامتی نیز به عوامل ایجاد کننده پشیمانی افزوده میشوند، اما پشیمانی عاشقانه در مراحل زندگی همچنان سازگار است.
افسوس خوردن به خاطر آن غریبه پر زرق و برق در ۲۲ سالگی کار آسانی است، زیرا دعوا و دل شکستگی احتمالی پس از آن را نمیبینید. پشیمانی از ازدواج ناخوشایند دشوارتر است به ویژه اگر حاصل آن ازدواج فرزندانی فوق العاده بوده باشند.
قرار دادن پشیمانی در بستر و زمینه
اگر دچار پشیمانی شده اید با خودتان مهربان و واقع بین باشید. سامرویل میگوید: اگر میانسال هستید فرزند و وام مسکن دارید به راحتی میتوانید بگویید چرا یک سال مرخصی نگرفتم و بعد از کالج به اروپا زندگی نکردم؟ اما اگر واقعا بعد از فارغ التحصیلی با وامهای دانشجویی و فشار خانواده برای به دست آوردن شغل به خود فکر کنید به یاد میآورید که چگونه مسئولیتها و عوامل استرس زا داشتید. بسیار مهم است که احساسات را در بستر و زمینه خود نیز در نظر بگیرید به ویژه اگر در جامعهای زندگی میکنید که برای انتخاب و مسئولیت شخصی ارزش زیادی قائل است.
پشیمانی میتواند زندگی را تغییر دهد
زندگی چگونه با ارزشهای افراد هماهنگ نیست؟ چگونه می شود در زمانی که قرار می گذارند، متفاوت عمل کنند؟ این امر به آنان کمک می کند تا متفکران واضح تر، حل کنندگان بهتر مشکلات و افرادی بهتر در یافتن معنای زندگی باشند. برخی از افراد پشیمانی را نادیده میگیرند. با این وجود، کاری که باید انجام دهند مواجهه با پشیمانی و استفاده از آن به عنوان داده و اطلاعات است.
به یاد داشته باشید، انتخاب تنها بخش کوچکی از شخصیت است. به برخی از انتخابهایی که با موفقیت انجام داده شده باید فکر کرد و احساس غرور کرد. سپس انتخاب های دیگر را تجزیه و تحلیل کرد. از این پشیمانی چه نتیجه ای می شود گرفت؟ برای یک فرد ۶۰ ساله ممکن است نتیجه او از پشیمانی آن باشد که اکنون برای جسارت و ریسک پذیری بیش از گذشته ارزش قائل میشود. شاید یک کار خلاقانه را شروع کند یا به جوانان راهنمایی ارائه دهد.
دنیل پینک-نویسنده کتاب قدرت پشیمانی-میگوید: وقتی افراد سعی میکنند به عقب نگاه کنند تا به جلو بروند. آنها نمیتوانند کاری را که انجام داده اند لغو کنند، اما میتوانند از آن احساس منفی، به عنوان پیامی در مورد آن چه برایش مهم است و به عنوان یک ستاره راهنمای برای هدایت بقیه زندگی شان استفاده کنند.
پذیرش نقاط ضعف و قوت خود
مواجهه با پشیمانی دردناک و ترسناک است. اگر فردی آرزو میکند کهای کاش به گونهای دیگر عمل کرده بود پس باید به نقصهای خود اعتراف کند. پشیمانی جزئی از زندگی است. با این وجود، زمانی که خود را از دوگانه کاذب موفقیت یا شکست رها میسازد آزاد است که به شیوهای متفکرانهتر و آگاهانهتر زندگی کند؛ راهی که با درک نقاط قوت و ارزشهای او شکل میگیرد.
هیچ وقت دیر نیست که از پشیمانی خود درس گرفت و از آن برای شکل دادن به فردی که میخواهند امروز باشند استفاده کنند. داشتن پشیمانی آسیب پذیر است، اما بهترین راه برای جلوگیری از انباشته شدن پشیمانی بیشتر در آینده میباشد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: فرارو