
پارکینسون بیماریی است که در انتقال دهنده های عصبی مشکل پیش آمده است. منشا این بیماری و اینکه وراثت یا محیط کدام یک نقش اصلی را ایفا می کنند، هنوز مشخص نشده است. اصلاح سبک زندگی و مصرف ویتامین ها در پیشگیری یا متوقف کردن روند این بیماری می تواند موثر باشد.
به گزارش خط سلامت، در حال حاضر هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد. داروها، تغییر شیوه زندگی و گاهی اوقات جراحی برای مدیریت علائم در مراحل بیماری استفاده میشود.
در چند سال گذشته، محققان نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید (NAD+)- یک مولکول مهم که به بدن در ایجاد انرژی کمک میکند- را به عنوان یک درمان احتمالی برای بیماری پارکینسون بررسی کرده اند.
تحقیقات قبلی نشان میدهد افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است کمبود NAD+ داشته باشند و افزایش سطح NAD+ ممکن است تأثیر مثبتی داشته باشد.
اکنون، یک کارآزمایی بالینی فاز ۱ نشان داده است که دوز بالای مکمل نیکوتین آمید ریبوزید (NR)- منبع ویتامین B۳ و پیش ساز NAD +- باعث افزایش سطح NAD + خون و گسترش متابولوم NAD + در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون میشود و ممکن است همراه با بهبود علائم بالینی برای افراد مبتلا به این بیماری همراه باشد.
این تحقیق هنوز در مراحل اولیه خود است و باید به طور قطعی ثابت شود که مکمل NR میتواند علائم بیماری پارکینسون را بهبود بخشد.
به گفته پروفسور «چارالامپوس زولیس»، استاد نورولوژی و نوروژنتیک در دانشگاه برگن نروژ و نویسنده ارشد این مطالعه، «NR نوعی ویتامین B۳ و پیشساز NAD+ است. NAD+ یک کوآنزیم ضروری است که نقش حیاتی در فرآیندهای سلولی متعدد، از جمله عملکرد میتوکندری و متابولیسم انرژی سلولی، تنظیم بیان ژن و ترمیم DNA ایفا میکند.»
وی افزود: «تحقیقات نشان داده است که متابولیسم غیرطبیعی انرژی به دلیل اختلال در عملکرد میتوکندری، در مغز فرد مبتلا به بیماری پارکینسون رخ میدهد و اعتقاد بر این است که در شروع و پیشرفت بیماری نقش دارد.»
محققان دریافتند که NR به طور قابل توجهی سطوح NAD+ را افزایش داد و متابولوم NAD+ را در کل خون نسبت به افرادی که دارونما دریافت کردند، اصلاح کرد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: عصر ایران