به گزارش خط سلامت در صورت حساسیت بیش از حد، حتی اگر از علائم آلرژی غذایی معمولی رنج نبرید، آلرژن های غذایی می توانند بر مغز و رفتار تأثیر بگذارند.
شیوع آلرژی های غذایی
شیوع آلرژی های غذایی در سراسر جهان در حال افزایش است و در برخی مناطق به سطح اپیدمی نزدیک می شود. تنها در ایالات متحده، تقریباً 10 درصد از کودکان و بزرگسالان از آلرژی غذایی رنج می برند که آلرژی به شیر گاو، تخم مرغ، بادام زمینی و آجیل درختی شایع ترین آنهاست. برخی از بیماران علائم خفیفی دارند که ممکن است نیازی به مراقبت پزشکی نداشته باشند و این موارد گزارش نشده باقی بماند.
آلرژی های غذایی و ایمنی
آلرژی های غذایی یا حساسیت های غذایی ناشی از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به پروتئین های معمولی بی ضرر در غذا است. آنها می توانند به صورت طیفی از علائم از خارش، قرمزی و تورم برای واکنش های خفیف تا استفراغ، اسهال، مشکل در تنفس و سایر علائم بالقوه تهدید کننده زندگی برای واکنش های شدید ظاهر شوند.
علاوه بر گزارش خود فرد، آلرژی غذایی را می توان با قرار دادن بیماران در معرض مقادیر کمی از پروتئین ها یا آلرژن ها از طریق دهان یا پوست و مشاهده واکنش های فوری آنها تشخیص داد. معمولاً پزشکان از آزمایش خون برای اندازهگیری سطح ایمونوگلوبولین استفاده میکنند آنتیبادی تخصصی که سیستم ایمنی از آن برای شناسایی آلرژنها و تحریک پاسخ استفاده میکند.
اگرچه افراد سالم ممکن است سطوح پایین ایمونوگلوبولین در خون داشته باشند، بیماران مبتلا به آلرژی غذایی سطوح بسیار بالاتری دارند که خطر ابتلا به واکنش های آلرژیک شدید را در آنها افزایش می دهد، اما برخی از افرادی که در تستهای حساسیت پوستی با افزایش متوسط ایمونوگلوبولین مثبت میشوند، هنگام خوردن ماده حساسیتزا متوجه هیچگونه علائم مرتبط با آلرژی نمیشوند. این وضعیت گاهی اوقات به عنوان حساسیت بدون علامت نامیده می شود. در بسیاری از موارد، افراد مبتلا به این بیماری ممکن است حتی از حساسیت غذایی خود آگاه نباشند.
تأثیرگذاری مغز توسط آلرژی های غذایی
محققین دریافتند در صورت حساسیت بیش از حد، حتی اگر علائم آلرژی غذایی معمولی نداشته باشید، آلرژن های غذایی می توانند بر مغز و رفتار شما تأثیر بگذارند.
ارتباط آلرژی غذایی با اختلالات رفتاری
محققان چندین دهه است حساسیت های غذایی را دلیل بالقوه اختلالات رفتاری می دانند. اختلالات رفتاری و خلقی را در بیماران پس از خوردن غذاهای خاص مانند شیر و تخم مرغ دیده شده است.علائم آنها پس از حذف غذاهای مشکوک از رژیم غذایی بهبود یافت، که نشان می دهد حساسیت غذایی بیش از حد عامل اصلی آن است.
چندین مطالعه روی افراد از ارتباط بین آلرژی غذایی و اختلالات عصبی روانپزشکی مختلف از جمله افسردگی، اضطراب ، اختلال کمبود توجه - بیش فعالی و اوتیسم حمایت کرده است. آنها این احتمال را تقویت می کنند که برخی واکنش ها به آلرژن های غذایی می تواند سیستم عصبی را درگیر کند و به عنوان اختلالات رفتاری ظاهر شود.
با این حال، ایده حساسیت غذایی که باعث اختلالات عصبی روانپزشکی می شود، به دلیل ناهماهنگی بین مطالعات هنوز مورد بحث است. تفاوت در انواع آلرژی ها، زمینه های قومیتی، عادات غذایی و سایر عوامل در میان شرکت کنندگان در مطالعه می تواند نتایج متناقضی ایجاد کند.
تنها در ایالات متحده، تقریباً 10 درصد از کودکان و بزرگسالان از آلرژی غذایی رنج می برند که آلرژی به شیر گاو، تخم مرغ، بادام زمینی و بادام درختی شایع ترین آنهاست.
یافته ها نشان میدهد خوردن مداوم مقادیر کمی از آلرژن منجر به کاهش پاسخهای ایمنی یا «حساسیتزدایی» میشود. در مقابل، نشانههایی از التهاب مغز باقی مانده است که نشان میدهد اثر مضر آلرژنها در مغز ادامه دارد.
التهاب مزمن مغز
محققان هنوز التهاب طولانی مدت مغز یا التهاب عصبی را در افرادی که بدون علامت حساس هستند مطالعه نکرده اند. با این حال، به طور کلی التهاب عصبی مزمن یکی ازعوامل شناخته شده بیماری های تخریب کننده عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس و بیماری آلزایمر است، اگرچه علل دقیق این بیماری ها ناشناخته است.
درک بهتر نقش آلرژن ها در التهاب عصبی می تواند به محققان کمک کند تا روشن کنند که آیا آلرژن های غذایی باعث التهاب مزمن می شوند که می تواند منجر به این بیماری ها شود.
این دانش می تواند به ویژه برای بیماران تحت ایمونوتراپی خوراکی مهم باشد، رویکردی برای درمان آلرژی که شامل مصرف تدریجی مقادیر کمی از آلرژن ها در طول زمان است.
هدف از بین بردن حساسیت سیستم ایمنی و کاهش بروز آنافیلاکسی یا واکنش های آلرژیک تهدید کننده زندگی است. در سال 2020، سازمان غذا و داروی ایالات متحده یک فرم استاندارد شده از آلرژن های بادام زمینی را برای جلوگیری از آنافیلاکسی در بیماران واجد شرایط اطفال تایید کرد. با این حال، تأثیر طولانی مدت احتمالی آن روی سیستم عصبی ناشناخته است.
آلرژنهای غذایی میتوانند بر مغز و رفتار افراد به ظاهر بدون علامت تأثیر بگذارند و باعث میشوند که از نظرعصبی بدون علامت نباشند. در نظر گرفتن اینکه مغزچگونه به غذایی که می خورید واکنش نشان می دهد، معنای کاملاً جدیدی به عبارت "شما همان چیزی هستید که می خورید" می دهد. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید. تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.