![ادعای جدید رویترز درباره ترامپ](https://cdn.khatesalamat.com/thumbnail/QRJLTjhLy6lM/EdZARtDDQWiKpxZlY_IdhE_upYPZSv9EHH3tk0D4RWreabCuDy965tlA6TEa-kzzuf436hnM261gK-7Yke7XS3qrXFoylna0MGDGKMM-6oubYJJI2g0C2mbA5R97LXl-hzYydlomAoNxeuMnja6FevLa6NLSWxMhtekhyxMgCyI,/1738750227-68.jpg)
یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد که دونالد ترامپ ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، امروز (سهشنبه) دستور العملی تحت عنوان "فرمان اجرایی" صادر خواهد کرد که هدف از آن از سرگیری سازوکار فشار حداکثری علیه ایران است.
افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران
به گزارش خط سلامت از ایسنا این مقام ناشناس آمریکایی در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که هدف اصلی این فرمان احتمالی ترامپ، مسدودکردن تمامی مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هستهای و مقابله با نفوذ مخرب ایران در منطقه میباشد. این اقدام به دنبال سیاستهای پیشین دولت ترامپ برای فشار بر ایران صورت میپذیرد.
نقش وزارت خزانهداری در اعمال تحریمها
بر اساس گزارش رویترز، ترامپ با این فرمان اجرایی از وزارت خزانهداری آمریکا درخواست میکند برای اعمال حداکثر فشار اقتصادی علیه ایران تلاش کند. این شامل وضع تحریمها و اقدامات اجرایی علیه افرادی است که تحریمهای موجود را نقض میکنند.
تلاش برای کاهش صادرات نفت ایران
به گفته منابع آگاه، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز معافیتهای تحریمی موجود را بررسی و ممکن است آنها را لغو یا اصلاح کند. همکاری با وزارت خزانهداری در این زمینه برای کاهش صادرات نفت ایران و تلاش برای به صفر رساندن آن ادامه دارد.
بررسی نتایج سیاست فشار حداکثری
این اقدامات در حالی انجام میشود که به گفته مسئولین آمریکایی، سیاست فشار حداکثری ترامپ در دوران اول ریاست جمهوری وی در کاخ سفید به عنوان سیاستی ناموفق تلقی شده است. این سیاستها در دوره اول ترامپ نتوانست به اهداف مورد نظر دست یابد و انتقادات زیادی از سوی تحلیلگران و سیاستمداران به همراه داشت.
تلاش برای بازگرداندن تحریمها و محدودیتها
این مقام آمریکایی همچنین ادعا کرد که سفیر ایالات متحده در سازمان ملل یا متحدان کلیدی این کشور در حال تلاش برای بازگرداندن تحریمها و محدودیتها بر ایران میباشند.
پاسخ ایران به تهدیدهای اروپایی
در این راستا، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره تهدید اروپاییها مبنی بر اجرای مکانیزم ماشه اظهار داشت که این موضوع تازهای نیست. وی تاکید کرد که ایران از ابتدا اعلام کرده است که در صورت سوءاستفاده از این مکانیزم برای فشار یا امتیازگیری، واکنش متناسب و متقابل از سوی ایران انتظار میرود. او تأکید کرد که اگر از این سازوکار سوءاستفاده شود، دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامههای مربوطه وجود نخواهد داشت.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است