تعرفههای جدید آمریکا به ارزش ۱۰ درصد بر تمام واردات از چین، امروز به مرحله اجرا درآمد. دونالد ترامپ ، رئیسجمهوری ایالات متحده، بارها به پکن هشدار داده بود که اقدامات کافی برای جلوگیری از ورود مواد مخدر غیرقانونی به کشورش انجام نمیدهد.
واکنش سریع چین به تعرفههای آمریکا
به گزارش خط سلامت در پاسخ، وزارت دارایی چین در کمتر از چند دقیقه اعلام کرد که تعرفههایی به ارزش ۱۵ درصد برای واردات زغال سنگ و گاز طبیعی مایع (LNG) و ۱۰ درصد برای واردات نفت خام، تجهیزات کشاورزی و برخی خودروها وضع خواهد کرد. اعمال این تعرفههای جدید بر محصولات آمریکایی از تاریخ ۱۰ فوریه (۲۲ بهمن) آغاز خواهد شد.
تحقیقات ضدانحصارطلبی چین
چین همچنین اطلاع داد که بهزودی تحقیقی ضدانحصارطلبی درباره گوگل آلفابت آغاز کرده و شرکتهای آمریکایی از جمله «پی وی اچ کورپ» که مالک برندهایی نظیر «کالوین کلاین» است و شرکت بایوتکنولوژی «ایلومینا» را در فهرست نهادهای غیرقابل اطمینان خود قرار میدهد.
کنترل صادرات بر عناصر کلیدی
وزارت بازرگانی و اداره گمرک چین اعلام کردند که کنترل صادراتی سختگیرانهای را روی مواردی همچون تنگستن، تلوریوم، روتنیوم، مولیبدن و کالاهای مرتبط با روتنیوم اعمال خواهند کرد. این اقدامات با هدف حفاظت از امنیت ملی چین انجام میگیرد. چین که یکی از بزرگترین تأمینکنندگان عناصر خاکی نادر مورد نیاز فناوری انرژی پاک است، از این مواد به عنوان کارت بازی خود در مقابل آمریکا استفاده میکند.
عملکرد ترامپ در مورد تعرفههای مرزی
به نقل از گزارش رویترز، دونالد ترامپ تصمیم خود برای اعمال تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات از مکزیک و کانادا را در لحظه آخر لغو کرد و با ارائه مهلتی ۳۰ روزه در ازای همکاریهای مرزی این دو کشور، به توافق رسید. اما چنین مهلتی برای چین در نظر گرفته نشد. سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ قصد ندارد تا پایان هفته، با رئیسجمهور چین، شی جینپینگ، گفتگو کند.
ریشههای جنگ تجاری بین آمریکا و چین
در سال ۲۰۱۸، ترامپ طی دوره نخست ریاست جمهوری خود، جنگ تجاری دو سالهای را با پکن آغاز کرد. علت این درگیری، مازاد تجاری زیاد چین با ایالات متحده بود. هر دو کشور تعرفههایی به ارزش صدها میلیارد دلار بر کالاهای متقابل وضع کردند که تبعات شدیدی بر زنجیره تأمین جهانی و اقتصاد بینالمللی گذاشت.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است