
هرکسی که تا به حال با صدای خروپف شخص دیگری از خواب بیدار شده باشد، میداند که چقدر میتواند بلند باشد مخصوصاً وقتی که خروپفکن با خوشحالی در خواب عمیق به سر میبرد.
به گزارش خط سلامت برخی از افراد با صدای خروپف خود از خواب بیدار میشوند. برخی دیگر از خروپف خود آگاه نیستند، صرف نظر از شدت یا دفعات خروپفشان.
دلیل این امر این است که هر فردی آستانهی برانگیختگی متفاوتی دارد، که تمایل به بیدار شدن از خواب است. بسته به فرد، صداهای خاص میتوانند مختلکنندهتر از سایر صداها باشند.
تأثیر صدا بر خواب احتمالاً چند عاملی است و به عواملی مانند حجم صدا، نوع صدا، آستانهی برانگیختگی فرد و سایر عوامل محیطی که ممکن است بر خواب تأثیر بگذارند، بستگی دارد. برای برخی افراد، صداهایی مانند زمزمه یا موسیقی ملایم میتواند مختلکنندهی خواب باشد.
اما نقش صدا در بیدار کردن افراد، به ویژه برای خروپفکنها، سرراست نیست.
جالب اینجاست که مطالعات اخیر رویکردی به نام "تحریک صوتی قفل شده با فاز" را توصیف کردهاند، که یک پروتکل خاص برای تحویل صدا است، برای افزایش میزان خواب موج آهسته (که به عنوان خواب عمیق نیز شناخته میشود.
عامل دیگر این است که آیا خروپفکن در خواب REM ("حرکت سریع چشم") است یا خیر، که مرحلهی خوابی است که بیشتر رویاها در آن رخ میدهند.
برخی دادهها نشان میدهند که آستانهی برانگیختگی در طول خواب REM کمتر از خواب NREM [غیر REM] است. برای بسیاری از افراد، خروپف در خواب REM بدتر است. این ترکیب ممکن است باعث شود که برخی از افراد احتمال بیشتری داشته باشد که صدای خروپف خود را در طول خواب REM بشنوند.
خروپف زمانی رخ میدهد که هوا نتواند به درستی از طریق بینی یا دهان جریان یابد. در حالی که خروپف بلند و آزاردهنده است، خروپف گاه به گاه جای نگرانی ندارد. با این حال، اگر فردی به دلیل شرایطی مانند آپنه خواب خروپف کند، این میتواند خطر سکته مغزی یا حملهی قلبی را افزایش دهد، طبق گفتهی کلینیک کلیولند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است