یک رژیم غذایی سالم شامل: آهن است. غذاهای غنی از آهن عبارتند از گوشت گاو و سایر گوشت ها، لوبیا، عدس، غلات غنی شده با آهن، سبزیجات با برگ سبز تیره و میوه های خشک.
چه نوشیدنی برای کم خونی مفید است؟
به گزارش خط سلامت در اینجا ۷ نوشیدنی سرشار از آهن که برای کم خونی مفید است آورده شده است.
فلورادیکس. اگرچه فلورادیکس از نظر فنی یک نوشیدنی نیست، اما مکمل آهن مایع است که انتخاب خوبی برای افرادی است که ذخایر آهن کمی دارند.
آب آلو.
تونیک آهن
آب سبز.
شیک پروتئین نخود.
اسموتی کاکائو و جگر گاو.
اسموتی اسفناج، بادام هندی و تمشک.
چه غذاهایی کم خونی را درمان می کند؟
غذاهای غنی از آهن را انتخاب کنید
گوشت قرمز و مرغ.
غذای دریایی.
لوبیا.
سبزیجات با برگ سبز تیره مانند اسفناج.
میوه های خشک مانند کشمش و زردآلو.
غلات، نان و پاستا غنی شده با آهن.
نخود فرنگی.
تخم مرغ برای کم خونی مفید است؟
تخم مرغ منبع بسیار خوبی از آهن، پروتئین و سایر ویتامین های ضروری است . تخم مرغ چربی اشباع شده کمی دارد و وقتی با غلات کامل و سبزیجات با برگ تیره ترکیب شود، یک وعده غذایی لذیذ مملو از آهن و ویتامین است. کمبود آهن بسیار رایج است و دلیل اصلی این است که مردم باید اهدای خون را به تاخیر بیندازند.
5 علامت کم خونی چیست؟
احساس ضعف یا خستگی بیشتر از حد معمول یا با ورزش.
سردرد.
مشکلات تمرکز یا تفکر.
تحریک پذیری.
از دست دادن اشتها.
بی حسی و گزگز دست و پا.
مصرف کم مواد غذایی حاوی آهن موجب بروز کمخونی در افراد میشود، زنان جوان و کودکان در سنین رشد باید به نوع تغذیه و مصرف مواد غذایی حاوی آهن توجه کنند.
یکی از اجزای سیستم خون انسان گلبول قرمز است، برای بررسی عملکرد این گلبولها شاخصهای آزمایشگاهی وجود دارد و با بررسی شاخصهای گلبولهای قرمز همچون هموگلوبین و هماتوکریت طی انجام آزمایش خون، مشکل کارکرد این نوع گلبولها در بدن مشخص میشود.
بر مبنای اعلام سازمان بهداشت جهانی عدد هموگلوبین هر فرد بالغ اگر زن باشد و زیر عدد ۱۲ قرار گیرد و برای مردان نیز هموگلوبین کمتر از ۱۳ باشد، در گروه افراد کمخون قرار میگیرند.
افراد در مواقعی دچار کمخونی میشوند که گلبولهای قرمز از مغز استخوان ساخته نشود یا اینکه مغز استخوان گلبول قرمز را میسازد، اما در محیط بدن این گلبول قرمز به عللی از بین میرود یا گلبول قرمز بهدرستی ساخته نمیشود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: ایمنا