تاثیر سیگار بر سیستم ایمنی بدن تا چه مدت باقی می ماند؟

خط سلامت: سیگار نه تنها در کوتاه مدت بر پاسخ های ایمنی تأثیر می گذارد، بلکه اثری ماندگار بر مکانیسم های دفاعی بدن دارد.

تاثیر سیگار بر سیستم ایمنی بدن تا چه مدت باقی می ماند؟

سیگار به طور قابل توجهی بر پاسخ‌های ایمنی ذاتی و تطبیقی ​​تأثیر می‌گذارد و برخی از اثرات آن تا 15 سال پس از ترک سیگار باقی می‌ماند.

به گزارش خط سلامت نقش کلیدی و بلند مدت سیگار در تضعیف سیستم ایمنی کشف شده است.

سیگار و سیستم ایمنی

سیگار در کنار عواملی مانند سن، جنس و ژنتیک تاثیر زیادی بر پاسخ های ایمنی بدن دارد. سیگار علاوه بر تاثیر کوتاه مدت بر سیستم ایمنی، پیامدهای بلندمدتی نیز دارد. برای سال‌ها پس از ترک این عادت، سیگاری‌ها بر برخی از مکانیسم‌های دفاعی بدن‌شان که در حین سیگار کشیدن به دست می‌آیند، تأثیر می‌گذارند.

یک مطالعه از طریق گروه Milieu Intérieur متشکل از 1000 داوطلب سالم، سیگار کشیدن را در کنار عفونت سیتومگالوویروس پنهان و شاخص توده بدن، به عنوان یک عامل کلیدی موثر بر پاسخ های ایمنی شناسایی کرد.

این تحقیقات مبتکرانه نشان می‌ده  اثرات سیگار بر ایمنی تطبیقی ​ برای 10 تا 15 سال پس از قطع ادامه می یابد، که به تغییرات اپی ژنتیکی در متیلاسیون DNA نسبت داده می‌شود که بیان ژن‌های دخیل در متابولیسم سلول‌های ایمنی را تغییر می‌دهد. این بینش راه‌های جدیدی را برای درک اینکه چگونه انتخاب‌های سبک زندگی مانند سیگار کشیدن تأثیرات پایداری بر سلامت دارند باز می‌کند.

اثرات بلند مدت سیگار

اثرات بلندمدت سیگار بر ایمنی با تغییرات اپی ژنتیکی، به ویژه متیلاسیون DNA مرتبط است، که تأثیر پایدار سیگار را بر سیستم های دفاعی بدن برجسته می کند. اساساً به نظر می رسد سیستم ایمنی چیزی شبیه به حافظه بلندمدت از اثرات سیگار دارد.

این یافته‌ها که برای اولین بار خاطره‌ای بلندمدت از اثرات سیگار بر سیستم ایمنی را نشان می‌دهد، در ژورنال  Nature  در 14 فوریه 2024 منتشر خواهد شد.

تفاوت سیستم ایمنی افراد سیگاری و غیرسیگاری

سیستم ایمنی افراد از نظر نحوه واکنش موثر آنها به حملات میکروبی به طور قابل توجهی متفاوت است. اما چگونه می توان این تنوع را توضیح داد؟ چه عواملی باعث این تفاوت ها می شود؟

دانشمندان نمونه های خون گرفته شده از افراد در  گروه Milieu Intérieur  را در معرض طیف گسترده ای از میکروب ها (ویروس ها، باکتری ها و غیره) قرار دادند و با اندازه گیری سطوح سیتوکین های ترشح شده، پاسخ ایمنی آن ها را مشاهده کردند.

با استفاده از مقادیر زیادی از داده های جمع آوری شده برای افراد در گروه، تیم سپس تعیین کرد که کدام یک از 136 متغیر مورد بررسی (شاخص توده بدنی، سیگار کشیدن، تعداد ساعت خواب، ورزش، بیماری های دوران کودکی، واکسیناسیون، محیط زندگی و غیره) بیشترین تأثیر را روی پاسخ های ایمنی دارد مورد مطالعه قرار داد.

سه متغیر برجسته بودند: سیگار کشیدن، عفونت سیتومگالوویروس نهفته و شاخص توده بدن.

تاثیر سیگار بر پاسخ های التهابی

در مورد سیگار کشیدن، تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که پاسخ التهابی، که بلافاصله با عفونت با یک عامل بیماری‌زا ایجاد می‌شود، در افراد سیگاری تشدید می‌شود و علاوه بر این، فعالیت سلول‌های خاصی که در حافظه ایمنی نقش دارند، مختل می‌شود. به عبارت دیگر، این مطالعه نشان می دهد سیگار نه تنها مکانیسم های ایمنی ذاتی، بلکه برخی مکانیسم های ایمنی سازگار را نیز مختل می کند.

به نظر می رسد سیگار کشیدن  از طریق مکانیسم های اپی ژنتیکی باعث ایجاد تغییرات مداوم در سیستم ایمنی بدن می شود.

این یک کشف بزرگ است که تأثیر سیگار را بر ایمنی افراد سالم و همچنین، در مقایسه، بر ایمنی افراد مبتلا به بیماری های مختلف روشن می کند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است. 

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان