این همدلی های زیاده از حد نشانه خوبی نیست/ وقت تان را هدر ندهید

خط سلامت: اکستازی یک ماده مخدر شیمیایی است. مصرف اکستازی طیف وسیعی از عوارض جانبی را به همراه دارد. گرفتگی عضلات، افسردگی، نارسایی قلبی و در دوزهای بالا مرگ؛ از جمله شایع ترین عوارض مصرف اکستازی هستند.

این همدلی های زیاده از حد نشانه خوبی نیست/ وقت تان را هدر ندهید

اکستازی معمولا منجر به افزایش سطح انرژی، شادی و احساسات همدلانه نسبت به دیگران می شود. به گزارش خط سلامت پژوهش ها نشان داده است حتی مصرف دوزهای پایین اکستازی، با تاثیرات منفی بر سلامت روان و جسم همراه است.

اکستازی چیست؟

اکستازی اولین بار در سال 1912 توسط دانشمندان آلمانی ساخته شد، اما در دهه 1970 بود که به طور گسترده در خیابان ها در دسترس قرار گرفت. نام شیمیایی اکستازی، متیلن دی اکسی متامفتامین یا MDMA است. اکستازی در شکل خالص خود یک پودر کریستالی است و معمولاً به صورت کپسول از طریق دهان مصرف می شود. اکستازی یک ماده مخدر شیمیایی است؛ به این معنی که در آزمایشگاه ساخته می شود.

افراد این ماده مخدر را برای افزایش هوشیاری، تجربه دوره های طولانی شادی، تقویت روابط عاطفی و جنسی مصرف می کنند. اکستازی باعث بروز تغییراتی در نحوه دید فرد نسبت به جهان شده و در برخی موارد توهم را به دنبال دارد.

نام های اکستازی

نام های خیابانی اکستازی عبارتند از:

قرص اکس

مولی، مخفف "مولکولی"

بیسکویت دیسکو

MDMA

سرعت عاشق

اکستازی شبیه به سایر داروهای محرک و توهم زا است. اکستازی مستقیماً بر سطوح سروتونین (خلق)، دوپامین (انرژی) و نوراپی نفرین (ضربان قلب) مغز تأثیر می گذارد.

اثرات اکستازی چقدر طول می کشد؟

حدود 45 دقیقه یا بیشتر طول می کشد تا فرد اثرات اکستازی را احساس کند. حدود 15 تا 30 دقیقه بعد از آشکار شدن اثرات اکستازی، احساسات به اوج می رسد.

زمانی که اثرات شروع به محو شدن می‌کنند، افراد اغلب دوز دیگری از اکستازی مصرف می‌کنند تا مدت زمان اثرگذاری آن دو برابر شود.

تحقیقات نشان می‌دهد در بیشتر موارد اکستازی با مواد خطرناک دیگری مخلوط می شود. این مواد عبارتند از:

هروئین

کوکائین

کتامین

مرگ موش

داروی سرفه. اکستازی نباید با مواد دیگری مانند الکل، کوکائین یا ماری جوانا مصرف شود؛ زیرا عوارض جانبی آن بیش از حد معمول افزایش می یابد.

اکستازی چگونه بر مغز تأثیر می گذارد؟

اکستازی سرعت عملکرد مواد شیمیایی مغز را افزایش می دهد:

سروتونین

اکستازی سطح سروتونین را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود خلق و خوی فرد شاداب شود.

دوپامین

اکستازی بر سطح دوپامین تأثیر می گذارد و باعث می شود فرد بسیار پرانرژی و فعال شود.

نوراپی نفرین

اکستازی همچنین ضربان قلب را افزایش می دهد و فشار خون را در اثر فعال شدن نوراپی نفرین بالا می برد. افراد مبتلا به مشکلات قلبی هنگام استفاده از اکستازی و به خصوص در صورت مصرف در دوزهای بالا در معرض خطر مرگ قرار می گیرند.

عوارض جانبی اکستازی

یک هفته پس از مصرف متوسط ​​اکستازی، افراد افسردگی، تحریک پذیری، اضطراب و مشکلات خواب را تجربه می کنن. سایر عوارض جانبی مصرف اکستازی عبارت است از:

تعریق

تاری دید

حالت تهوع

از دست دادن اشتها

مشکلات حافظه

عدم تمایل به رابطه جنسی

اثرات اکستازی از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. سلامتی، وزن، مقدار مصرفی و سایر داروهایی که همراه با اکستازی استفاده شده است، همگی نقش مهمی در شدت عوارض اکستازی ایفا می کنند. دوزهای بالای اکستازی باعث افزایش دمای بدن شده و نارسایی قلبی، کبد، کلیه و حتی مرگ را به دنبال دارد.

اعتیاد به اکستازی

اکستازی جز مواد اعتیادآور است.

سطوح بالای سروتونین و دوپامین، در اعتیادآور شدن یک ماده مخدر نقش مهمی ایفا می کنند. مصرف کنندگان اکستازی گزارش می کنند که علائم ترک مانند: خستگی و از دست دادن تمرکز را، پس کاهش دوز مصرفی تجربه می کنند.

درمانی اعتیاد به اکستاز

اگرچه هیچ دارویی برای درمان اعتیاد به اکستازی وجود ندارد، برخی از افرادی که اعتیاد به اکستازی را تجربه کرده اند، گزارش داده اند که رفتار درمانی در زمینه ترک این ماده موثر است. رفتار درمانی به فرد مهارت هایی را می آموزد تا موقعیت هایی را که نیاز به استفاده از اکستازی را تحریک می کند، بهتر مدیریت کنند. کمک گرفتن از دوستان و خانواده راهی عالی برای جلب حمایت اجتماعی است. برای ورود به صفحه ی اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان