با این ادویه به جنگ با کم کاری تیروئید بروید

خط سلامت: اخیرا متخصصان گیاهان دارویی دارچین را دشمن کم کاری تیروئید دانستند.

با این ادویه به جنگ با کم کاری تیروئید بروید

اخیرا متخصصان گیاهان دارویی عنوان کرده اند، دارچین به عنوان یکی از ادویه های بسیار خوشبو و خوش طعم، جدا از خاصیت شگفت انگیزش در کاهش وزن و لاغری، کنترل دیابت، درمان تنگی نفس و کاهش فشار خون، خاصیت بسیار زیادی در کنترل کم کاری تیروئید دارد.

به گزارش خط سلامت به گفته دکتر علیرضا عارف زاده، متخصص داخلی، فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم، هیپو تیروئیدی یا کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که غده تیروئید میزان هورمون کمتر از حد طبیعی تولید کند.

بیماری های مرتبط با تیروئید

این عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه، خستگی فراگیر، خواب آلودگی، فراموشکاری، مشکلات یادگیری، ناخن و موی خشک و شکننده، پوست خشک و خارش دار، صورت پف آلود، یبوست، ناراحتی عضلات، اضافه وزن و احتباس ادراری، قاعدگی سنگین یا غیر طبیعی، افزایش فراوانی سقط، افزایش حساسیت به دارو‌ها را از شایع‌ترین علایم کم کاری تیروئید عنوان کرده و درباره علل ایجاد این عارضه گفته است: دستگاه ایمنی بدن می‌تواند واکنشی در غده تیروئید ایجاد کند که باعث کم کاری تیروئید و گواتر (بزرگی تیروئید) شود. دیگر بیماری‌های خود ایمنی ممکن است همراه با این اختلال بوده و سایر اعضای خانواده نیز دچار این حالت باشند.

امروزه کم کاری تیروئید با روش‌های مختلفی با ید رادیواکتیو، جراحی تیروئید و دارو‌ها درمان می‌شوند. بیماری که می‌توان با استفاده از غذا‌های مفید از ایجاد آن پیشگیری کرد.

بیماری‌های قلبی با کم کاری تیروئید

به گفته دکتر عباس یوسفی نژاد، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، تغذیه با بیماری‌های شایع این غده ارتباط نزدیکی دارد و باعث تشدید یا تخفیف آن در افراد مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیروئید می‌شود. چنانچه کم کاری تیروئید کنترل نشود، میزان کلسترول بد خون را افزایش می‌دهد و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را بیشتر می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه گفت؛ مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳، مغز‌های خام، مواد غذایی حاوی غلات سبوس دار (مانند نان، ماکارونی و برنج)، لوبیا، سویا برای کم کاری مفید است؛ البته فیبر می‌تواند با هورمون تیروئید مصنوعی تداخل ایجاد کند و بعضی از افراد مبتلا به کم کاری تیروئید نباید از غلات سبوس دار استفاده کنند. همچنین نباید در مصرف لوبیا زیاده روی کرد، زیرا می‌تواند با دارو‌های کم کاری تیروئید تداخلی ایجاد کند.

متخصصان طب سنتی نیز برای کاهش این عارضه نسخه درمانی شفابخشی دارند. حیدرعظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی در این خصوص اظهار کرده است: مبتلایان به کم کاری تیروئید برای رفع مشکل شان می‌توانند ۱۰ گرم از هریک از گیاهان زنجبیل، دارچین، آویشن، جنسینگ، اسطوخودوس، بابونه و میخک را با ۳۰ گرم تخم گشنیز ترکیب کنند و به صورت پودر در داخل کمی عسل بریزند و پیش از هر وعده غذایی شان یک قاشق مربا خوری از این ترکیب را میل کنند.

همچنین اخیرا متخصصان گیاهان دارویی عنوان کرده اند، دارچین به عنوان یکی از ادویه‌های بسیار خوشبو و خوش طعم، جدا از خاصیت شگفت انگیزش در کاهش وزن و لاغری، کنترل دیابت، درمان تنگی نفس و کاهش فشار خون، خاصیت بسیار زیادی در کنترل کم کاری تیروئید دارد.

ادویه‌ای که امروزه به شکل‌های مختلفی از جمله دمنوش، چای دارچین، ترکیب دارچین و عسل، عرق دارچین، مصرف در طبخ غذا و شیرینی‌جات و… مورد استفاده قرار می‌گیرد که بنابر گفته دکتر محمد صادق کرمانی، متخصص تغذیه بهتر است به جای پودر دارچین از چوب آن استفاده کرد، زیرا پودر دارچین بیشتر در معرض مواد افزودنی ناخالص است و، اما اگر دارچین پودر شده را ترجیح می‌دهید، می‌توانید آن را به شکل چوب خریداری و قبل از استفاده پودر کنید. در این صورت شما از عطر و طعم تازه دارچین با تمام مزایای سلامتی آن، بهره‌مند خواهید شد.

منبع: فرتاک نیوز
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان