بسیاری از ما به دلیل مشغلههای روزانه عادت داریم ایستاده غذا بخوریم، اما آیا این کار برای سلامتی ما مضر است؟ هرچند ایستاده غذا خوردن در برخی موارد مانند کاهش رفلاکس معده ممکن است فایده داشته باشد، اما عوارضی نظیر نفخ ، پرخوری و مشکلات گوارشی را نیز به همراه دارد.
به گزارش خط سلامت با مطالعه این مقاله، با تأثیرات این عادت بر بدن و روشهای جایگزین سالمتر آشنا شوید.
عوارض ایستاده غذا خوردن
برخی از مهم ترین عوارض ایستاده غذا خوردن، عبارت است از:
نفخ و ایجاد گاز معده
ایستاده غذا خوردن باعث کاهش جریان خون به معده میشود، زیرا نیروی جاذبه خون را بیشتر به سمت پاها میبرد. این وضعیت فرآیند گوارش را مختل میکند و منجر به هضم ضعیف کربوهیدراتها، ایجاد گاز و نفخ میشود. همچنین سریع غذا خوردن در حالت ایستاده، هوای بیشتری را وارد معده کرده و مشکل گاز معده را تشدید میکند.
گوارش ناقص
در حالت ایستاده، بدن نمیتواند تمرکز کافی روی فرآیند گوارش داشته باشد. غذا خوردن در حالت عجله و بدون آرامش، عملکرد معده و روده را تحت تأثیر قرار داده و احتمال سوءهاضمه را افزایش میدهد. حتی اگر غذایی باکیفیت مصرف کنید، این عادت میتواند ارزش غذایی آن را کاهش دهد.
پُرخوری و چاقی
غذا خوردن ایستاده معمولاً با سرعت بیشتری انجام میشود. این سرعت بالا فرمان سیری را از مغز به تأخیر میاندازد و در نتیجه، افراد بیشتر از نیاز خود غذا میخورند. همچنین، این عادت ممکن است نشاندهنده کمبود تمرکز و توجه هنگام غذا خوردن باشد که منجر به پرخوری و چاقی میشود.
ایجاد استرس برای سیستم گوارشی
بدن در حالت ایستاده به طور ناخودآگاه در وضعیت تنش قرار میگیرد و این میتواند باعث ایجاد فشار اضافی بر سیستم گوارشی و بروز مشکلاتی مانند درد معده یا اختلال در گوارش شود.
عدم رفع کامل گرسنگی
ایستاده غذا خوردن ممکن است احساس رضایت کامل از غذا خوردن را کاهش دهد. این امر باعث میشود که افراد به زودی بعد از وعده غذایی احساس گرسنگی کرده و به سراغ خوردن بیشتر بروند که در درازمدت منجر به افزایش وزن و مشکلات مرتبط میشود.
بهترین روش برای غذا خوردن
غذا خوردن در حالت نشسته و آرام: همیشه در حالت نشسته و در محیطی آرام غذا بخورید. این کار به شما کمک میکند که روی غذا تمرکز داشته باشید و سیستم گوارش فرصت کافی برای پردازش غذا داشته باشد. بدون عجله، هر لقمه را بهآرامی بجوید تا هضم اولیه غذا در دهان آغاز شود.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است