منیزیم در بسیاری از غذاها مانند سبزیجات برگ سبز، دانهها و آجیلها یافت میشود، اما بسیاری از افراد نمیتوانند به اندازه کافی از طریق رژیم غذایی منیزیم دریافت کنند.
به گزارش خط سلامت اگرچه بدن انسان به طور طبیعی منیزیم تولید نمیکند، این ماده معدنی نقش حیاتی در حفظ سلامت کلی بدن ایفا میکند. از بهبود عملکرد قلبی و کاهش فشار خون گرفته تا کمک به بهبود خواب و کاهش علائم اضطراب ، منیزیم میتواند در بسیاری از شرایط سلامتی تاثیر مثبت بگذارد. در ادامه، با 7 شرایطی آشنا خواهید شد که منیزیم میتواند به شما کمک کند تا زندگی سالمتری داشته باشید.
7 مشکل سلامتی که با مصرف منیزیم تسکین می یابد
منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که در فرآیندهای مختلف بدن از جمله جذب مواد معدنی، تولید انرژی، عملکرد عضلات و اعصاب و تولید DNA نقش دارد. بیش از نیمی از منیزیم در بدن در استخوانها قرار دارد، در حالی که باقیمانده آن در بافتهای نرم یافت میشود.
بدن شما به طور طبیعی منیزیم تولید نمیکند، بنابراین باید آن را از طریق رژیم غذایی یا مکملها دریافت کنید. غذاهایی مانند سبزیجات برگ سبز، غلات صبحانه غنیشده، دانهها، آجیل و برخی محصولات لبنی منابع خوبی از منیزیم هستند. با این حال، تخمین زده میشود که نیمی از مردم در ایالات متحده مقدار کافی منیزیم را از طریق غذا دریافت نمیکنند. مصرف مکملهای منیزیم میتواند به رفع نیاز روزانه این ماده معدنی کمک کند.
منیزیم در درمان و مدیریت بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای قلبی، سلامت استخوانها و میگرن مؤثر است. در ادامه به 7 شرایطی که منیزیم میتواند به شما کمک کند، پرداخته شده است.
بیماریهای قلبی
منیزیم میتواند در درمان و تنظیم چندین بیماری قلبی کمک کند. این ماده معدنی به عنوان یک گشادکننده عروق عمل میکند، یعنی رگهای خونی را گشاد میکند، که میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. کاهش فشار خون میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد. برخی تحقیقات نشان دادهاند که منیزیم فشار خون را کاهش میدهد، اما تغییرات شدید ممکن است تنها با مصرف منیزیم رخ ندهد و مصرف آن باید با داروهای فشار خون دیگر همراه باشد.
قند خون بالا و دیابت
رژیمهای غذایی غنی از منیزیم با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط هستند. این به دلیل نقش منیزیم در متابولیسم گلوکز است. سطوح پایین منیزیم میتواند مقاومت به انسولین را بدتر کرده و خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. یک مطالعه نشان داد که افزودن 100 میلیگرم منیزیم به رژیم غذایی میتواند خطر ابتلا به دیابت را تا 15 درصد کاهش دهد.
یبوست
منیزیم عنصر اصلی بسیاری از ملینها است. انواع مختلفی از منیزیم مانند سیترات منیزیم، هیدروکسید، اکسید و سولفات برای درمان یبوست استفاده میشود. برای جلوگیری از عوارض جانبی نامطلوب، تنها در صورت نیاز باید از منیزیم برای درمان یبوست استفاده کرد و آن را با یک لیوان آب مصرف کرد.
سلامت استخوانها
منیزیم در تشکیل استخوان و تنظیم استحکام آن نقش مهمی دارد. مطالعات نشان دادهاند که افرادی که سطوح پایین منیزیم دارند، بیشتر در معرض خطر پوکی استخوان و استئوپنی هستند. مصرف منیزیم میتواند به کاهش خطر شکستگی استخوان و پوکی استخوان، به ویژه در زنان یائسه و مسنتر کمک کند.
میگرن
مکملهای منیزیم ممکن است به کاهش دفعات حملات میگرن کمک کنند. منیزیم احتمالاً با کاهش انقباض رگهای خونی و کاهش انتقال سیگنالهای عصبی که باعث سردردهای میگرنی میشوند، این کار را انجام میدهد. تحقیقات نشان دادهاند که دوزهای بالای منیزیم میتوانند دفعات میگرن را کاهش دهند.
مشکلات سلامت روان
مکملهای منیزیم ممکن است به کاهش علائم اضطراب و استرس کمک کنند. این ماده معدنی احتمالاً از طریق تأثیر بر پیامرسانهای شیمیایی مغز این کار را انجام میدهد. برخی تحقیقات نشان دادهاند که منیزیم میتواند به درمان علائم افسردگی نیز کمک کند. مطالعات نشان دادهاند که سطوح پایین منیزیم با اختلالاتی مانند ADHD، اسکیزوفرنی و اختلالات طیف اوتیسم ارتباط دارد.
تسکین مشکلات خواب
منیزیم اخیراً به یک مکمل محبوب برای بهبود خواب تبدیل شده است. این ماده معدنی میتواند به تنظیم ریتم شبانهروزی بدن و بهبود کیفیت خواب کمک کند. برخی از مطالعات نشان دادهاند که منیزیم میتواند به کاهش مشکلات خواب مانند خوابآلودگی در طول روز، خروپف، زمان به خواب رفتن و بیدار شدن در شب کمک کند.
خطرات مصرف زیاد منیزیم
حد بالای روزانه برای مصرف منیزیم از مکملها و داروها در بزرگسالان 350 میلیگرم است، بدون احتساب منیزیم موجود در غذا. مصرف بیشتر از این مقدار میتواند منجر به عوارضی مانند اسهال، حالت تهوع، درد شکم، ضربان قلب نامنظم و حتی ایست قلبی شود. خطر این عوارض در افرادی که بیماری کلیوی دارند، بیشتر است.
داروهایی که ممکن است با منیزیم تداخل داشته باشند
مکملهای منیزیم میتوانند با داروهایی مانند بیسفسفوناتها، آنتیبیوتیکها، دیورتیکها و روی تداخل داشته باشند. برای جلوگیری از این تداخلها، بهتر است مصرف منیزیم را چند ساعت قبل یا بعد از مصرف داروها انجام دهید.
منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که نقش مهمی در بسیاری از فرآیندهای بدن دارد. با وجود اینکه بسیاری از غذاها منیزیم دارند، اما بیشتر مردم به اندازه کافی از آن دریافت نمیکنند. مصرف مکملهای منیزیم میتواند به مدیریت و درمان بسیاری از مشکلات سلامتی کمک کند. قبل از مصرف مکملهای منیزیم، مشاوره با پزشک یا داروساز برای اطمینان از ایمنی آن ضروری است.
منبع: Health
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است