این قرص های مکمل برای سلامتی مضر هستند!

خط سلامت: در حالی که بسیاری از افراد از مکمل‌ها به عنوان ابزاری برای پیشگیری از بیماری‌ها و بهبود سلامت استفاده می‌کنند، تحقیقات جدید نشان می‌دهد برخی از این مکمل‌ها می‌توانند اثرات منفی بر سلامت داشته باشند.

این قرص های مکمل برای سلامتی مضر هستند!

مطالعات گسترده‌ای که بر عادات مصرف مکمل در بیش از 38,000 زن 55 ساله و بالاتر انجام شده، شواهدی مبنی بر خطرات احتمالی مصرف بیش از حد ویتامین‌ها و مواد معدنی فراهم کرده است. برخی مکمل‌ها نه تنها به پیشگیری از بیماری‌ها کمک نمی‌کنند، بلکه ممکن است خطرات جدی‌تری ایجاد کنند.

به گزارش خط سلامت محققان هشدار می‌دهند مصرف مکمل‌ها به عنوان "بیمه‌نامه" تغذیه‌ای در کشورهای توسعه‌یافته ممکن است بیشتر از آنچه مفید باشد، مضر باشد. به ویژه، مکمل‌هایی مانند ویتامین E ، ویتامین A ، و آهن، اگر به طور نادرست مصرف شوند، می‌توانند سلامت افراد را تهدید کنند. با این حال، برخی استثناها مانند کلسیم و ویتامین D برای سلامت استخوان‌ها مفید هستند، اما حتی در این موارد نیز باید با احتیاط مصرف شوند.

مکمل‌های مضر برای سلامتی

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که برخی از مکمل‌هایی که قبلاً برای پیشگیری از بیماری‌ها مفید شناخته می‌شدند، اکنون ممکن است نه تنها کمک کننده نباشند، بلکه حتی به سلامتی آسیب برسانند. این مطالعه که بر روی عادات مصرف مکمل در بیش از 38,000 زن 55 ساله و بالاتر در ایالت آیووا انجام شده، نشان داد که بیشتر مکمل‌ها در پیشگیری از بیماری‌ها یا بهبود سلامت عمومی اثربخش نیستند. این تحقیق نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌ها ممکن است خطرات جدی‌تری از آنچه تصور می‌شود، ایجاد کند.

نتایج این تحقیق و سایر مطالعات، شواهد فزاینده‌ای علیه استفاده گسترده از مکمل‌ها برای سلامت عمومی و پیشگیری از بیماری‌ها فراهم کرده است. البته استثناهایی نیز وجود دارد، مانند مصرف کلسیم و ویتامین D برای سلامت استخوان‌ها، که باید با احتیاط مصرف شوند.

از دیگر دلایل مصرف مکمل‌ها می‌توان به پیشگیری از بیماری‌های جدی اشاره کرد. با این حال، مطالعات نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی غنی از میوه‌ها، سبزیجات و سایر مواد گیاهی با آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند خطر سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش دهند، در حالی که استفاده از مکمل‌ها، به ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها، نتایج مثبتی نداشته و حتی ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد.

مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی خاصی ممکن است خطرناک باشند، از جمله:

ویتامین E: مصرف روزانه مکمل‌های ویتامین E می‌تواند خطر مرگ زودرس را افزایش دهد.

ویتامین A: مصرف زیاد ویتامین A ممکن است به خطر مرگ زودرس منجر شود، به ویژه در افرادی که سیگار می‌کشند.

اسید فولیک (ویتامین B9): این مکمل برای پیشگیری از نقص‌های مادرزادی مفید است، اما شواهد کمی از فواید دیگر آن وجود دارد.

ویتامین B6: مصرف بیش از حد ویتامین B6 می‌تواند باعث آسیب عصبی شود.

ویتامین B3 (نیاسین): دوزهای بالای این ویتامین ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند، اما باید تحت نظر پزشک مصرف شود.

آهن: مصرف آهن اضافی می‌تواند مشکلات جانبی ایجاد کرده و خطر مرگ را افزایش دهد.

مواد معدنی کمیاب: مصرف مکمل‌های مواد معدنی مانند مس، کروم، منیزیم، سلنیوم و روی زمانی که کمبودی وجود نداشته باشد، فایده‌ای ندارد.

مکمل‌هایی که افراد مسن ممکن است مصرف کنند عبارتند از:

کلسیم: مصرف 1200 میلی‌گرم در روز برای زنان بالای 50 سال و مردان بالای 70 سال توصیه می‌شود. مصرف بیش از حد این مکمل ممکن است خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد.

ویتامین D: مصرف 600 تا 800 واحد بین‌المللی از ویتامین D برای حمایت از سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از زمین خوردن در افراد مسن توصیه می‌شود.

ویتامین B12: افراد مسن باید مکمل ویتامین B12 مصرف کنند تا از کمبود آن جلوگیری کنند.

در حالی که بسیاری از خطرات گزارش‌شده کم هستند، اما هر گونه افزایش خطر، حتی جزئی، می‌تواند مشکل‌ساز باشد. افراد قبل از مصرف هر گونه مکمل یا تغییر در رژیم غذایی خود باید با پزشک مشورت کنند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست