یک تحقیق که توسط آکادمی نورولوژی آمریکا منتشر شده است، دادههای بیش از ۱۱ هزار نفر را بررسی کرده است. نتایج نشان میدهند افرادی که از داروهایی مانند امپرازول ، اسومپرازول (مهارکنندههای پمپ پروتون) و سایمتیدین، فاموتیدین (مسدودکنندههای H2) استفاده میکنند، به ترتیب ۷۰ درصد، ۴۰ درصد و ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به میگرن هستند.
به گزاشر خط سلامت هنوز به طور کامل مشخص نیست چرا این داروها با افزایش خطر میگرن مرتبط هستند. اما محققان معتقدند این ارتباط ممکن است فراتر از مشکلات گوارشی باشد.
این مطالعه نشان میدهد مصرف این داروها با افزایش خطر میگرن مرتبط است، اما ثابت نمیکند که این داروها علت اصلی میگرن هستند.
بسیاری از افراد برای درمان مشکلات گوارشی به این داروها نیاز دارند. بنابراین، اگر شما از این داروها استفاده میکنید و به میگرن مبتلا هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
نتایج این مطالعه چه اهمیتی دارد؟
این تحقیق نشان میدهد مصرف طولانی مدت داروهای کاهش دهنده اسید ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز داشته باشد. بنابراین، قبل از مصرف هر دارویی، حتما با پزشک خود مشورت کنید و تمام مزایا و خطرات آن را در نظر بگیرید.
با این حال این مطالعه، مانند هر پژوهش دیگری محدودیتهایی دارد و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است. عوامل دیگری مانند سبک زندگی، رژیم غذایی و ژنتیک نیز میتوانند در بروز میگرن نقش داشته باشند.
در نهایت، این مطالعه زنگ خطری برای پزشکان و بیمارانی است که از داروهای کاهش دهنده اسید معده استفاده میکنند. قبل از هر تصمیمی، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است