9 راهکارعملی برای مقابله با بیماری های مزمن

خط سلامت:پی بردن به ابتلا به یک بیماری مزمن پزشکی می تواند مخرب و ترسناک باشد. مقابله با بیماری مزمن، به ویژه در آغازبیماری ، چالش برانگیز است. این می تواند علاوه بر علائم فیزیکی که در حال یادگیری مدیریت آن هستید، بر سلامت روان شما نیز تأثیر بگذارد.

9 راهکارعملی برای مقابله با بیماری های مزمن

هنگامی که تشخیص داده می شود یک بیماری مزمن دارید، به طور ناگهانی باید با مواردی مانند مدیریت علائم و تأثیری که بیماری شما بر کیفیت زندگی شما خواهد داشت کنار بیایید.

به گزارش خط سلامت ممکن است لازم باشد مصرف دارو را شروع کنید، با محدودیت های فیزیکی جدید دست و پنجه نرم کنید یا با احتمال ادامه دادن به زندگی با وجود بیماری کنار بیایید.حتی اگر در حال حاضر احساس تنهایی یا غرق شدن می کنید، کمک وجود دارد . 

راهبردهای عملی و مؤثر مقابله با بیماری مزمن وجود دارد

۱.درمورد وضعیت خود اطلاعات کسب کنید

جمع آوری اطلاعات راجع به بیماری به شما کمک میکند وضعیت پزشکی خود را بهتر درک کنید. شما راجع به علائم بیماری خود اطلاعات کسی میکنید و اینکه چه علائم و مشکلاتی عادی هستند. می توانید با تحقیق در منابع معتبر شروع کنید. مجلات پزشکی معتبر و وب سایت های معتبر مراقبت های بهداشتی منابع خوبی هستند. همچنین می توانید با پزشک یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی صحبت کنید از سوال پرسیدن دریغ نکنید.

نکاتی برای کسب اطلاعات درباره بیماری مزمن:

به یک گروه پشتیبانی یا انجمن آنلاین بپیوندید

در کارگاه ها یا سمینارهای آموزشی شرکت کنید

کتاب های نوشته شده توسط متخصصان را بخوانید

آخرین یافته های تحقیق را جستجو کنید

از منابع آنلاین قابل اعتماد یا سازمان های حمایت از بیمار استفاده کنید

۲.یک سیستم حمایتی ایجاد کنید

سیستم های حمایتی می توانند در مدیریت بیماری و حفظ روحیه شما بسیار مهم باشند. با دوستان و خانواده تماس بگیرید یا از پزشک خود بخواهید که به یک گروه حمایتی ارجاع دهد.

نکاتی برای ایجاد سیستم پشتیبانی:

با عزیزانتان در مورد نیازها و چالش هایی که با آن روبرو هستید صریح صحبت کنید

با دیگرانی ارتباط برقرار کنید که درک می کنند شما چه می کنید

اگر نیازهای عاطفی یا روانی دارید، به دنبال مشاوره فردی و درمان حرفه ای باشید

۳.ازمهارت های مقابله ای سالم استفاده کنید

مهارت‌های مقابله سالم، بهزیستی جسمی و عاطفی را ارتقا می‌دهند، که می‌تواند هنگام عبور از این حالت عادی جدید بسیار مهم باشد. اگر می توانید، کارهایی مانند انجام ورزش های سبک، تمرین تمرکز حواس یا مشغول شدن به سرگرمی هایی که باعث شادی شما می شود را امتحان کنید. مراقبت از خود در این مرحله از زندگی شما حیاتی خواهد بود.

مهارت های مقابله ای سالم برای مدیریت بیماری مزمن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

مدیتیشن ذهن آگاهی

تمرینات تنفس عمیق

سرگرمی ها یا فعالیت هایی که آرامش بخش هستند

اهمیت دادن به خواب

داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل

تعیین حد و مرز با دوستان و خانواده

اجرای استراتژی هایی مانند شبکه های حمایت اجتماعی و مکانیسم های مقابله ای به طور قابل توجهی به کاهش استرس، مدیریت درد و افزایش کیفیت کلی زندگی کمک می کند. این شیوه‌ها که برای مدیریت بیماری مزمن ضروری هستند، شامل ایجاد یک برنامه جامع عمل برای رسیدگی به جنبه‌های مختلف زندگی تحت تأثیر این بیماری است. با مدیریت فعال عناصری مانند رژیم غذایی، ورزش، و رفاه عاطفی، افراد می توانند بهتر با چالش های بیماری روبرو شوند و خود را توانمند سازند تا سفر سلامتی خود را به طور موثرتری طی کنند. از طریق ترویج یک محیط حمایتی و پذیرش رویکردهای پیشگیرانه، افراد می توانند انعطاف پذیری خود را افزایش دهند و به رغم وجود بیماری مزمن، رفاه کلی خود را بهبود بخشند.

۴. با یک درمانگر صحبت کنید

مشاوره و درمان فردی می تواند منبع ارزشمند و قابل اعتمادی برای حمایت عاطفی باشد. یک درمانگر می تواند استراتژی های مقابله ای خاص برای مقابله با بیماری مزمن را به شما آموزش دهد. سعی کنید به دنبال فردی باشید که متخصص در مراقبت و آموزش بیماری های مزمن باشد یا تجربه کار کردن با افردی مشابه شما را داشته باشد. تا حد امکان باز و صادق باشید تا از جلسات خود بیشترین بهره را ببرید. اهداف و ترس های درمانی خود را به اشتراک بگذارید تا درمانگر بتواند به شما در رفع آنها کمک کند.

۵.مراقبت های پزشکی خود را به طور موثر مدیریت کنید

برای مدیریت مؤثر مراقبت های پزشکی خود، باید مایل باشید که از خود دفاع کنید و در هر مرحله از راه مشارکت فعال داشته باشید. مشارکت فعال و سازماندهی برای آگاه ماندن از وضعیت مزمن شما و حفظ یک برنامه مراقبت شخصی که نیازها و ترجیحات شما را برآورده می کند، بسیار مهم خواهد بود.

نکاتی برای مدیریت موثر مراقبت های پزشکی خود در هنگام ابتلا به یک بیماری مزمن:

یک مجله پزشکی دقیق یا پرونده الکترونیک سلامت داشته باشید

به طور منظم در مورد منابع معتبر و جدید اطلاعات راجع به آخرین گزینه های درمانی تحقیق کنید

فعالانه در بحث های باز و مکرر با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود شرکت کنید

سوال بپرسید و هر گونه نگرانی را بیان کنید

با تیم پزشکی خود قاطع باشید و هر گونه نگرانی یا هدف را در میان بگذارید

۶.یک رژیم غذایی سالم داشته باشید

خوردن یک رژیم غذایی سالم همیشه توصیه می شود، اما در هنگام مدیریت یک بیماری مزمن حتی ضروری تر است. غذاهای غنی از مواد مغذی مانند میوه ها، سبزیجات ، پروتئین های بدون چربی و غلات کامل باید بیشتر رژیم غذایی شما را تشکیل دهند. محدود کردن غذاهای فرآوری شده، قند و مواد غذایی سرشار از چربی های اشباع شده، به  مدیریت بیماری پشتیبانی می کند و سطح انرژی شما را افزایش می دهد.

۷.ورزش کنید

در مطالعات ، حتی ورزش سبک نیز فواید سلامتی دارد. یک برنامه روتین مناسب برای سطح توانایی خود پیدا کنید و با تمرینات کم و سبک مانند پیاده روی شروع کنید. شما می توانید به تدریج شدت را افزایش دهید اما خیلی به خود فشار نیاورید. به بدن خود گوش دهید.

۸. برنامه خواب خود را تنظیم کنید

هر موجود زنده ای که سیستم عصبی دارد به خواب نیاز دارد. خواب خوب شبانه به فرد کمک می کند احساس بهتری داشته باشد، در حالی که کم خوابی منجر به سردرد و بدخلقی می شود. کمبود خواب می تواند به شدت بر سلامت روان تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب را افزایش دهد. خواب باکیفیت به مغز اجازه شارژ شدن و طراوت می دهد و به تنظیم هیجانات و عملکرد شناختی بهتر کمک می کند.

۹.شرایط را بپذیرید و انعطاف پذیری داشته باشید

پذیرش می تواند یکی از چالش برانگیزترین بخش های مقابله با یک بیماری مزمن باشد. با این حال، انجام این کار به شما در ایجاد انعطاف‌پذیری کمک می‌کند، که مستقیماً با توانایی مدیریت مسائل هیجانی مرتبط با بیماری‌های مزمن ارتباط دارد. درک این نکته مهم است که پذیرش به معنای تسلیم شدن نیست - بلکه به سادگی به شما اجازه می دهد تا روی آنچه می توانید کنترل کنید تمرکز کنید.برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان