تحقیقات نشان میدهند تغییر در زمان بیدار شدن ، به ویژه اگر یک ساعت زودتر از حد معمول باشد، میتواند تاثیرات مثبتی بر سلامت روان افراد داشته باشد.
به گزارش خط سلامت این تغییر ساده به دلیل تأثیر کرونوتایپ( کرونوتایپ به الگوی زمانی خواب و بیداری فرد اشاره دارد که تا حدی تحت تأثیر ژنتیک قرار میگیرد) بر سلامت روان، به ویژه برای کسانی که شبها دیرتر به خواب میروند، اهمیت دارد. بنابراین، با تنظیم زنگ ساعت و بیدار شدن کمی زودتر از خواب، میتوان به تقویت روحیه و کاهش افسردگی کمک کرد.
راهی جدید برای تقویت خلق و خو و کاهش افسردگی
گاهی اوقات زود بیدار شدن بسیار سخت است، به ویژه زمانی که تخت شما گرمتر و راحتتر از دنیای بیرون به نظر میرسد. اما آیا میدانستید که زود بیدار شدن میتواند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد؟ تحقیقات جدید نشان میدهد که کمی زودتر از حد معمول از رختخواب بیرون آمدن میتواند تاثیرات مثبتی بر خلق و خو و سلامت روان شما بگذارد.
نتایج یک مطالعه جدید
یک مطالعه جدید توسط دانشگاه کلرادو بولدر، موسسه Broad MIT و دانشگاه هاروارد نشان میدهد که افرادی که زودتر از خواب بیدار میشوند، به احتمال کمتری دچار افسردگی میشوند. این تحقیق نشان میدهد که هر فرد دارای یک کرونوتایپ است که به طور عمده از طریق ژنتیک تعیین میشود و نقش مهمی در سلامت روان ایفا میکند.
بر اساس این مطالعه، افراد شبزندهدار (که به اصطلاح «شب جغد» نامیده میشوند) دو برابر بیشتر از افرادی که بهطور طبیعی صبحها بیدار میشوند از افسردگی رنج میبرند، صرفنظر از مدت زمانی که میخوابند.
تغییر زمان بیداری و درمان افسردگی
سوالی که در این مطالعه مطرح شد این بود که چقدر باید زودتر از خواب بیدار شویم تا از مزایای آن بهرهمند شویم؟ طبق نتایج، برای کاهش خطر افسردگی، کافی است یک ساعت زودتر از خواب بیدار شوید. شما میتوانید این کار را به سادگی با تنظیم زنگ ساعت خود 15 دقیقه زودتر از قبل انجام دهید. به گفته محققان، این تغییرات ساده میتواند تاثیرات مثبت بزرگی بر روی سلامت روان شما داشته باشد.
نتیجهگیری
اگر شما معمولا قبل از ساعت 8 صبح بیدار نمیشوید، ممکن است بخواهید فردا صبح زنگ ساعت خود را کمی زودتر تنظیم کنید و از مزایای این تغییر بهرهمند شوید. این تغییر ساده میتواند به شما کمک کند تا خلق و خوی بهتری داشته باشید و خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهید. پس از همین امروز اقدام کنید و شاهد تغییرات مثبتی در سلامت روان خود باشید!
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است