منظور از وسواس خواب چیست؟

خط سلامت: امروزه، وسواس دستیابی به خواب کامل با ظهور پدیده‌ای به نام ارتوسومنیا در حال افزایش است.

منظور از وسواس خواب چیست؟

امروزه، وسواس دستیابی به خواب کامل با ظهور پدیده‌ای به نام ارتوسومنیا در حال افزایش است. این اختلال که توسط دستگاه‌های ردیاب خواب تشدید می‌شود، باعث می‌شود افراد به‌طور مداوم کیفیت خواب خود را بررسی کنند و در تلاش برای رسیدن به یک خواب بی‌عیب‌ونقص، اضطراب بیشتری را تجربه کنند.

به گزارش خط سلامت علائم ارتوسومنیا شامل نظارت وسواسی بر داده‌های خواب، کمالگرایی   در عملکرد خواب و افزایش اضطراب ناشی از عدم دستیابی به معیارهای خواب ایده‌آل است. این اختلال می‌تواند تأثیر منفی قابل‌توجهی بر زندگی روزمره و کیفیت خواب شما داشته باشد. آگاهی از این علائم و تغییر نگرش به خواب، می‌تواند به شما کمک کند تا به‌جای تمرکز بر اعداد و آمار، بر تجربه کلی و سلامت جسمی و روحی خود تمرکز کنید.

ارتوسومنیا چیست؟

ارتوسومنیا نوعی اختلال خواب است که با وسواس به ردیابی داده‌های خواب همراه است. افراد مبتلا به این حالت اغلب به طور مداوم داده‌های خواب خود را بررسی کرده و در تلاش هستند به "نمره خواب عالی" برسند، در حالی که این تلاش ممکن است خود منجر به بی‌خوابی و اضطراب بیشتر شود. این افراد ممکن است زمان زیادی را صرف چک کردن دستگاه‌های ردیاب کنند و با کوچک‌ترین تغییر در معیارهای خواب، نگران و مضطرب شوند.

علائم ارتوسومنیا

در ادامه برخی از علائم ارتوسومنیا آورده شده است:

نظارت وسواسی بر داده‌ها: افراد مبتلا به ارتوسومنیا ممکن است به دفعات زیاد داده‌های خواب خود را بررسی کرده و این داده‌ها را بیش از حد تحلیل کنند.

کمال‌گرایی در خواب: این افراد استانداردهای خواب غیرواقعی دارند و به دنبال رسیدن به کیفیت خواب بی‌عیب هستند.

اضطراب عملکرد خواب: افرادی با ارتوسومنیا، نگران دستیابی به معیارهای خاصی از خواب، مانند درصد خواب عمیق هستند.

تفسیر نادرست داده‌های خواب: این افراد ممکن است با تفسیر غلط داده‌ها دچار نگرانی بیش از حد در مورد کیفیت واقعی خواب خود شوند.

تاثیرات منفی بر زندگی روزانه

ارتوسومنیا می‌تواند انرژی و تمرکز فرد را در طول روز تحت تأثیر قرار دهد و به کاهش بهره‌وری، خستگی و اختلال در عملکرد شناختی منجر شود. به عبارت دیگر، وسواس برای خواب کامل می‌تواند خود منجر به کاهش کیفیت زندگی شود.

چگونه خواب خود را بهبود بخشید؟

تمرکز بر عادات خواب سالم: ایجاد یک برنامه منظم خواب و محیط خواب مناسب، می‌تواند به بهبود کیفیت خواب شما کمک کند.

گوش دادن به بدن: به جای اعتماد بی‌وقفه به دستگاه‌ها، بهتر است به احساسات خود توجه کنید. اگر احساس سرزندگی می‌کنید و انرژی کافی برای فعالیت‌های روزمره دارید، خواب شما مناسب است.

این توصیه‌ها به شما کمک می‌کنند که خواب خود را بهبود بخشید و از وسواس بی‌مورد در مورد داده‌های خواب اجتناب کنید.

 

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان