با توجه به اینکه میکروبیوم روده می تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد و بین افراد منتقل شود، ممکن است برخی از انواع بیماری های روانی تا حدی مسری باشند.
به گزارش خط سلامت مطالعه ای در فنلاند نشان داد در نوجوانانی که همکلاسی هایی با بیماری روانی داشتند، احتمال ابتلا به اختلالات روانی در بزرگسالی بیشتر بود.
میکروبیوم چیست؟
میکروبیوم به جامعه تریلیون ها میکروارگانیسمی اطلاق می شود که در بدن ما زندگی می کنند، به ویژه در روده، پوست و دهان. این میکروب ها نقش مهمی در سلامت کلی ما دارند و با سیستم ایمنی، هضم و حتی سلامت روان ما ارتباط دارند.
نقش میکروبیوم در سلامت روان
تحقیقات نشان داده است که نوع میکروبیوم و تغییرات در جمعیت میکروبیوم، که به نام دیس بیوز شناخته می شود، می تواند بر فعالیت و سلامت مغز تأثیر بگذارد. میکروبیوتای روده از طریق محور روده-مغز بر سلامت مغز تأثیر می گذارد و مواد شیمیایی را تولید می کند که مستقیماً بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد.
انتقال میکروبیوم
مطالعات اخیر نشان داده است الگوهای میکروبیوم می تواند در افرادی که نزدیک به هم زندگی می کنند مشابه باشد. این نشان می دهد که میکروبیوم ها می توانند از طریق تعاملات اجتماعی مانند زندگی با هم، اشتراک گذاری خانواده یا داشتن روابط نزدیک منتقل شوند.
ملاحظات
در حالی که شواهدی مبنی بر وجود ارتباط بین میکروبیوم و بیماری روانی وجود دارد، تحقیقات بیشتری برای درک کامل این رابطه و نقش انتقال میکروبیوم در بیماری روانی مورد نیاز است.
این دانش میکروبیوتای روده را به عنوان یک هدف جدید برای درمان اختلالات روانپزشکی معرفی می کند. با اصلاح میکروبیوم روده، ممکن است بتوانیم از بروز یا شدت برخی از بیماری های روانی جلوگیری کنیم یا آنها را درمان کنیم.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است