این خوره پنهانی به جان تان می افتد + بشناسید و درمان کنید

خط سلامت: اگرچه ذهن و بدن اغلب به عنوان جدا از هم در نظر گرفته می شوند، سلامت روان و جسم در واقع ارتباط نزدیکی با هم دارند.

این خوره پنهانی به جان تان می افتد + بشناسید و درمان کنید

چگونه سلامت روان بر سلامت جسمانی تأثیر می گذارد؟

به گزارش خط سلامت سلامت روانی خوب می تواند بر سلامت جسمانی تأثیر مثبت بگذارد. در مقابل سلامت روان ضعیف می تواند بر سلامت جسمانی تأثیر منفی بگذارد.  

اثرات سلامت روان بر سلامت جسمانی

سلامت روان نقش مهمی در بهزیستی عمومی شما دارد. داشتن وضعیت روانی خوب می تواند شما را سالم نگه دارد و به پیشگیری از بیماری های جدی کمک کند. یک مطالعه نشان داد سلامت روانی مثبت می تواند خطر حملات قلبی و سکته را کاهش دهد.

از سوی دیگر سلامت روان ضعیف می تواند منجر به سلامت جسمانی ضعیف یا رفتارهای مضر شود.

بیماری های مزمن

افسردگی با بسیاری از بیماری های مزمن مرتبط است. این بیماری ها عبارتند از دیابت، آسم، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و آرتریت. 

اسکیزوفرنی همچنین با خطر بیشتر بیماری های قلبی و تنفسی مرتبط است.

شرایط سلامت روان نیز می تواند مقابله با یک بیماری مزمن را دشوارتر کند. میزان مرگ و میر ناشی از سرطان و بیماری قلبی در میان افراد مبتلا به افسردگی یا سایر بیماری های روانی بیشتر است.

مشکلات خواب

افراد مبتلا به بیماری های روانی بیشتر از اختلالات خواب مانند بی خوابی یا آپنه خواب رنج می برند. بی خوابی می تواند به خواب رفتن یا خواب ماندن سخت شود. آپنه خواب منجر به مشکلات تنفسی می شود که می تواند باعث بیدار شدن مکرر شما شود.

حدود 50 تا 80 درصد افراد مبتلا به مشکلات روانی مشکلات خواب خواهند داشت. تنها 10 تا 18 درصد از جمعیت عمومی مشکلات خواب را تجربه می کنند.

در حالی که شرایطی مانند افسردگی، اضطراب یا اختلال دوقطبی ممکن است منجر به مشکلات خواب شود، مشکلات خواب نیز می تواند شرایط سلامت روان را بدتر کند.

سیگار کشیدن

احتمال سیگار کشیدن افراد مبتلا به مشکلات روانی بیشتر از افرادی است که شرایط سلامت روانی ندارند. در میان افراد سیگاری، افرادی که شرایط سلامت روانی دارند، احتمال بیشتری دارد که تعداد بیشتری سیگار بکشند.

افراد مبتلا به افسردگی سطوح پایین تری از ماده شیمیایی دوپامین دارند. دوپامین بر احساسات مثبت در مغز تأثیر می گذارد. نیکوتین موجود در سیگار باعث تولید ماده شیمیایی دوپامین می شود، بنابراین سیگار ممکن است به عنوان راهی برای تسکین علائم افسردگی استفاده شود. 

با این حال از آنجا که نیکوتین تنها به طور موقت تسکین می دهد، ممکن است احساس نیاز مکرر به سیگار داشته باشید که ممکن است منجر به اعتیاد احتمالی شود .

دسترسی به مراقبت های بهداشتی

افراد مبتلا به بیماری های روانی کمتر به مراقبت های بهداشتی کافی دسترسی دارند.

همچنین ممکن است مراقبت از سلامت جسمانی برای افراد مبتلا به مشکلات روانی دشوارتر باشد هنگامی که شما یک بیماری روانی دارید، جستجوی مراقبت، مصرف منظم نسخه یا ورزش کافی دشوار است.

شرایط سلامت جسمانی که ممکن است بر سلامت روان تأثیر بگذارد

سلامت جسمانی بر سلامت روان تأثیر دارد. افرادی که شرایط سلامت جسمانی دارند نیز ممکن است دچار بیماری های روانی شوند. 

پسوریازیس یک بیماری پوستی است که با زخم های قرمز دردناک روی پوست مشخص می شود. با استرس حاد و افسردگی همراه است.

افراد مبتلا به پسوریازیس ناراحتی عاطفی و روانی را تجربه می کنند که بر سلامت کلی و کیفیت زندگی آنها تأثیر منفی می گذارد. استرس و افسردگی عمدتاً ناشی از اضطراب، ننگ و طرد شدن است.

تشخیص سرطان یا حمله قلبی نیز می تواند منجر به احساس افسردگی یا اضطراب شود. حدود یک سوم افراد مبتلا به بیماری های جدی علائم افسردگی مانند خلق و خوی ضعیف، مشکلات خواب و از دست دادن علاقه به فعالیت ها را دارند.

چگونه از سلامت روحی و جسمی خود مراقبت کنیم

اگر می خواهید رفاه عمومی خود را بهبود بخشید، باید از سلامت جسمی و روانی خود مراقبت کنید. 

در اینجا چند راه برای مراقبت از خود از نظر جسمی و روحی وجود دارد: 

ورزش منظم داشته باشید

ورزش برای حفظ تناسب اندام مهم است، اما می تواند به بهبود خلق و خو نیز کمک کند. یک پیاده روی روزانه 10 دقیقه ای ممکن است هوشیاری ذهنی را افزایش دهد و شما را پرانرژی کند.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید

رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات و قندهای فرآوری شده یا چربی کم می تواند از نظر جسمی و ذهنی احساس بهتری داشته باشد. همکاری با یک متخصص تغذیه واجد شرایط را در نظر بگیرید تا به شما کمک کند تا یک برنامه غذایی متناسب با نیاز خود ایجاد کنید.

از الکل و مواد مخدر خودداری کنید

اگرچه نوشیدن الکل و سیگار ممکن است در کوتاه مدت احساس بهتری در شما ایجاد کند، اما می تواند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر منفی بگذارد.

به اندازه کافی خوابیدن

یک خواب خوب شبانه برای بزرگسالان حدود 7 تا 9 ساعت است. همچنین می توانید در طول روز 30 دقیقه چرت بزنید تا هوشیارتر شوید.

تکنیک های تمدد اعصاب را امتحان کنید

مدیتیشن، تنفس عمیق، و تمرکز افکارتان همگی می توانند در مواقعی که استرس دارید کمک کنند. 

تمرینات ذهنی خوب را توسعه دهید

سعی کنید به جای احساسات منفی، روی احساسات و رویدادهای مثبت تمرکز کنید.

از دیگران کمک بگیرید

صحبت با دوستان یا اعضای خانواده می تواند به شما کمک کند استرس کمتری داشته باشید. کمک گرفتن از دیگران در شرایط دشوار نیز می تواند باری را که احساس می کنید کاهش دهد. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان