نسخه متخصصان برای داشتن سیستم گوارش سالم

خط سلامت: رعایت برخی نکات ساده به پیشگیری از مشکلات گوارشی کمک می کند.

نسخه متخصصان برای داشتن سیستم گوارش سالم

بیماری های گوارشی، صرف نظر از علل ژنتیکی، ممکن است در نتیجه عادت های غذایی غلط و به طور کلی سبک زندگی ناسالم اتفاق بیفتند. در این مطلب چند راهکار ساده برای حفظ سلامت دستگاه گوارش را توضیح می دهیم.

به گزارش خط سلامت مشخص شده است نوشیدن آب به پاکسازی کل بدن و سلامت گوارش کمک می کند و در پیشگیری از یبوست مفید است. علاوه بر این، نوشیدن آب به تجزیه مواد مغذی و جذب بهتر در سیستم گوارش کمک می کند.

سعی کنید روزانه هشت لیوان آب بنوشید و از نوشیدنی های شیرین خودداری کنید زیرا قندهای افزودنی مشکلات گوارشی را بدتر می سازد. 

بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات روده 

مهمترین موضوع در داشتن بدنی ساام، برخورداری از دستگاه گوارش سالم است. حفظ سلامت دستگاه گوارشی برای پیشگیری و یا درمان آن اهمیت بسیاری دارد.

برخی افراد مستعد بیماری های گوارشی هستند و برخی دیگر به طور ناخواسته موجب آسیب به آن می شوند. به همین دلیل رعایت برخی نکات ساده اما مهم که می تواند در حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و از دردهای پیش رو جلوگیری کند.

دقت در وعده های غذایی خود را افزایش دهید

بسیاری از افرادی که طرفدار کاهش وزن هستند وعده های غذایی کوچک و مکرر برای افزایش متابولیسم و جلوگیری از پرخوری دارند که همین امر می تواند به جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک کند.

در صورت خوردن یک وعده غذایی بزرگ، معده بیش از حد پرمی شود و ممکن است نتواند آن طور که باید غذا را هضم کند، در نتیجه باعث سوزش سر دل ناشی از بازگشت اسید معده به مری، ایجاد گاز، حالت تهوع یا استفراغ می شود.

مصرف پنج تا شش وعده غذایی کوچک در روز می تواند به بهبود سلامت کلی گوارش کمک کند همچنین برای بهبود قلب در هر وعده غذایی ترکیبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی های مفید مصرف کنید. به عنوان مثال می توان به کره بادام زمینی، ساندویچ تن ماهی یا ماست با میوه اشاره کرد.

حتما پس از صرف غذا از دراز کشیدن خودداری کنید زیرا این امر خطر سوزش سر دل و حالت تهوع را افزایش می دهد.

فیبر بیشتری بخورید

ممکن است در رابطه با مصرف فیبر به منظور کاهش وزن و سلامت قلب چیزهای زیادی شنیده باشید اما، وقتی صحبت از سلامت دستگاه گوارش به میان می آید فیبر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

فیبرها در نوع محلول و نامحلول اثر متفاوتی در دستگاه گوارش ایجاد می کنند، به این شکل که فیبر محلول موجب احساس سیری بلند مدت و فیبر نامحلول باعث افزایش حجم مدفوع میشود.

کارشناسان مصرف روزانه 38 گرم فیبر برای مردان زیر 50 سال و 25 گرم برای زنان در همان گروه سنی را توصیه می کنند. بزرگسالان بالای 50 سال به فیبر کمتری نیاز دارند بنابراین، 30 گرم روزانه برای مردان و 21 گرم برای زنان کافی است.

مصرف فیبر کافی سیستم گوارشی را تنظیم و از مشکلات آن جلوگیری می کند.

برای اطمینان از دریافت فیبر کافی، مصرف میوه ها،سبزیجات،لوبیا،حبوبات،غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: نمناک 

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان