برخی تحقیقات نشان داده است ورزش کردن ، ژن های تولید کننده سلول های ایمنی دستگاه عصبی مرکزی را فعال می کند. این سلول ها نقش مهمی در عملکرد مطلوب مغز ایفا می کنند.
به گزارش خط سلامت در این مطلب به توضیح تاثیر مثبت ورزش بر بهبود عملکرد مغز می پردازیم.
ورزش کردن چه تاثیری بر سلامت مغز دارد؟
نتایج تحقیقات نشان میدهد ورزش، تأثیر قابل توجهی بر سلولهای ایمنی دارد که از عملکرد مغز پشتیبانی میکنند.
نتایج تحقیقات جدید، بینشهایی را در مورد چگونگی تاثیر ورزش بر پیشگیری یا کند کردن زوال شناختی در طول پیری، ارائه میدهد.
برای این تحقیق، محققان بیان ژنها را در سلولهای منفرد در مغز موشها ارزیابی کردند. این گروه تحقیقاتی دریافت که ورزش تاثیر قابل توجهی بر بیان ژن در میکروگلیا دارد، سلولهای ایمنی سیستم عصبی مرکزی که از عملکرد مغز پشتیبانی میکنند.
بهطور خاص، این گروه دریافتند که ورزش، الگوهای بیان ژن میکروگلیای مسن را به الگوهایی بر می گرداند که در میکروگلیاهای جوان مشاهده میشود.
نتایج درمانهایی که میکروگلیا را تحلیل میبرد نشان داد که این سلولها برای اثرات محرک ورزش بر تشکیل نورونهای جدید در هیپوکامپ مغز، منطقهای که در حافظه، یادگیری و احساسات نقش دارد، مورد نیاز هستند.
دانشمندان همچنین دریافتند امکان دسترسی موشها به چرخ آزمون از حضور سلولهای تی در هیپوکامپ در طول پیری جلوگیری میکند و یا آن را کاهش میدهد. این سلولهای ایمنی اغلب در دوران جوانی در مغز یافت نمیشوند اما با افزایش سن افزایش مییابند.
دکتر جانا ووکویچ از دانشگاه کوئینزلند، استرالیا، محقق همکار، گفت: ما از میزانی که فعالیت بدنی باعث جوانسازی و تغییر ترکیب سلولهای ایمنی در مغز میشود، بهویژه روشی که در آن میتوان اثرات منفی پیری را معکوس کرد، شگفتزده و هیجانزده شدیم.
ووکویچ بیان کرد: این یافته اهمیت عادیسازی و تسهیل دسترسی به برنامههای ورزشی متناسب را برجسته میکند. یافتههای ما باید به صنایع مختلف کمک کند تا مداخلاتی را برای افراد مسنی طراحی کنند که بهدنبال حفظ یا بهبود تواناییهای جسمی و ذهنی خود هستند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.
منبع: ایسنا