کدام ویتامین موجب تقویت استخوان‌ها می شود؟

خط سلامت: ویتامین D وظایف بسیار مهمی در بدن دارد. ما برای حفظ سلامت استخوان‌ها باید مقدار کافی ویتامین D دریافت کنیم.

کدام ویتامین موجب تقویت استخوان‌ها می شود؟

ویتامین D  یک ویتامین محلول در چربی است که در مکمل‌های غذایی و بعضی از غذاها وجود دارد. همچنین به کمک نور خورشید در پوست ساخته می‌شود.

به گزارش خط سلامت ویتامین D و مصرف آن به اندازه کافی، برای بدن از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا این ویتامین به جذب کلسیم و فسفر کمک می‌کند.

ویتامین D و تقویت استخوان

ویتامین D با کمک به جذب کلسیم و فسفر، استخوان‌های شما را قوی نگه می‌دارد. عضلات شما برای حرکت از ویتامین D استفاده می‌کنند و اعصاب برای انتقال پیام‌ها به سرتاسر بدن به آن نیاز دارند

در ادامه این مقاله با توضیح خواص ویتامین D برای تقویت استخوان‌ها همراه باشید.

ویتامین موجود در غذا ها

غذاهایی که می‌خوریم حاوی انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مهم هستند که به حفظ سلامت بدن کمک می‌کنند. بسیاری از مردم ویتامین D کافی دریافت نمی‌کنند. هنگامی که اشعه‌های خورشید بر بدن می‌افتند، با پوست واکنش نشان می‌دهند تا ویتامین D بسازند.

بهبود عملکرد عضلات و تقویت سیستم ایمنی

بدون ویتامین D کافی چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

هنگامی که کودکان ویتامین D کافی دریافت نمی‌کنند، ممکن است به راشیتیسم مبتلا شوند. در این بیماری، استخوان‌ها، نرم، ضعیف، تغییر شکل یافته و دردناک هستند. در بزرگسالان کمبود ویتامین دی می‌تواند منجر به استئومالاسی (یک بیماری دردناک که باعث ضعیف شدن استخوان‌ها و عضلات و احتمالا خم شدن و شکستن آن‌ها می‌شود) و استئوپروز (پوکی استخوان) شود.

کمبود ویتامینD

بالای ۵۰ سال سن دارید؛

به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار ندارید؛

بیماری کلیوی یا شرایطی دارید که جذب مواد معدنی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛

عدم تحمل لاکتوز دارید؛

از رژیم وگان پیروری می‌کنید؛

داروهای ضد تشنج مصرف می‌کنید؛

ممکن است در معرض ابتلا به کمبود ویتامین D باشید.

چه غذاهایی غنی از ویتامین D هستند؟

برخی از ماهی‌ها مانند ماهی قزل آلا، سالمون و ماهی خالمخالی می‌توانند منابع خوبی از ویتامین دی باشند. مواد غذایی غنی شده با ویتامین D نیز یکی از منابع خوب این ویتامین هستند. همچنین در صورت کمبود ویتامینD می‌توانید با خرید قرص ویتامین D و مصرف مرتب آن، این کمبود را جبران نمایید.

منابع ویتامین D

چه مقدار ویتامین دی مورد نیاز است؟

مقدار مورد نیاز روزانه ویتامین دی به شرح زیر است:

نوزادان زیر یک سال: ۱۰ میکروگرم در روز

کودکان و نوجوانان ۱ تا ۱۷ سال: ۱۵ میکروگرم در روز

بزرگسالان بالای ۷۰ سال: ۲۰ میکروگرم در روز

چه مقدار ویتامین دی بخوریم؟

پوکی استخوان با افزایش قابل توجه عوارض، مرگ و میر و هزینه‌های بهداشتی و اقتصادی همراه است. ویتامین D یک هورمون ضروری برای جذب کلسیم و معدنی شدن استخوان است که اثرات مثبتی بر تراکم مواد معدنی استخوان دارد. کمبود طولانی مدت و شدید ویتامین دی منجر به راشیتیسم در کودکان و استئومالاسی در بزرگسالان می‌شود. مطالعات نشان داده است که کلسیم و ویتامین دی با هم می‌توانند استخوان‌های قوی در زنان پس از یائسگی بسازند. اگر درمورد سلامت استخوان‌های خود نگران هستید، می‌توانید با پزشک خود در رابطه با مصرف مکمل ویتامین دی و همچنین خرید قرص کلسیم مشورت نمایید.

استئوپروز یک اختلال شایع استخوانی است که باعث کاهش تدریجی تراکم و توده استخوانی می‌شود. در نتیجه، استخوان‌ها نازک و ضعیف می‌شوند و به آسانی می‌شکنند. درمان‌هایی برای جلوگیری از از دست دادن استخوان و درمان توده استخوانی کم وجود دارد. با این حال، اولین قدم در درمان و پیشگیری از پوکی استخوان مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی است که حاوی کلسیم (ماده معدنی ضروری برای استحکام استخوان‌ها) و ویتامین D هستند.

مطالعات نشان داده است که لوسیون‌های حاوی ویتامین D می‌توانند به افراد مبتلا به پسوریازیس کمک کنند. محققان همچنین در حال بررسی تاثیرات ویتامین دی روی سرطان و فشار خون بالا هستند. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

منبع: مجله مثبت سبز

ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان