کم خوابی از دلایل ایجاد بسیاری از انواع بیماریها است و تاثیرات زیادی بر بدن دارد.
به گزارش خط سلامت کم خوابی بر سلامت جسم و روان تاثیرگذار بوده و باعث مشکلات زیادی از جمله قلبی عروقی، عدم تمرکز و دیابت نوع ۲ می شود. مطالعات نشان می دهد که کم خوابی تأثیر بیشتری بر سلامت متابولیک قلبی زنان نسبت به مردان دارد.
کم خوابی در زنان و افزایش خطر دیابت نوع ۲
تحقیق جدیدی در دانشگاه کلمبیا نشان می دهد کوتاه کردن زمان خواب باعث افزایش مقاومت به انسولین در زنانی می شود که به خواب کافی عادت دارند و در زنان یائسه بیشتر است.
زنان در طول عمر خود با تغییرات زیادی در عادات خواب خود به دلیل فرزندآوری، تربیت فرزند و یائسگی مواجه میشوند.
این تحقیق نشان داد که کاهش ۹۰ دقیقه از زمان خواب به مدت شش هفته باعث افزایش سطح انسولین ناشتا تا بیش از ۱۲ درصد به طور کلی و بیش از ۱۵ درصد در میان زنان یائسه شد. در یک دوره زمانی طولانیتر، استرس مداوم بر سلولهای تولیدکننده انسولین میتواند باعث از کار افتادن آنها و در نهایت منجر به دیابت نوع 2 شود.
اگرچه افزایش چربی شکمی عامل اصلی مقاومت به انسولین است، اما محققان دریافتند که اثرات کاهش خواب بر مقاومت به انسولین به دلیل افزایش چربی نیست.
میزان خواب کافی
میزان خواب توصیه شده برای سلامتی مطلوب بین هفت تا نه ساعت در شب است. خواب کافی منجر به کنترل بهتر قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، به ویژه در میان زنان یائسه شود. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.