7 استراتژی مؤثر برای مقابله با استرس خوردن

خط سلامت: در شرایط استرس‌زا، بسیاری از افراد به غذا روی می‌آورند تا آرامش پیدا کنند. اما استرس خوردن می‌تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. در این مقاله، به شما هفت استراتژی کارآمد معرفی می‌کنیم که می‌تواند به شما کمک کند تا بر استرس خوردن غلبه کنید و رابطه سالم‌تری با غذا برقرار کنید.

7 استراتژی مؤثر برای مقابله با استرس خوردن

استرس خوردن چیزی است که مردم هر روز با آن سر و کار دارند، و اگرچه معمولاً چیز مهمی نیست، اما اگر مراقب نباشید می‌تواند به یک مشکل تبدیل شود.

به گزارش خط سلامت پرخوری مداوم به دلیل اضطراب و احساسات تشدید شده می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی بزرگ‌تر و حتی اختلال در خوردن شود. در اینجا نحوه تشخیص اینکه آیا این چیزی است که شما تجربه می‌کنید و نحوه توقف استرس خوردن آمده است.

چرا استرس خوردن اتفاق می‌افتد؟

بزرگ‌ترین دلیل اینکه مردم در هنگام استرس بیش از حد غذا می‌خورند، هورمون‌ها هستند. وقتی استرس دارید، بدن شما کورتیزول تولید می‌کند و این کورتیزول اضافی باعث افزایش گرسنگی می‌شود. بنابراین، استرس مداوم نیز می‌تواند منجر به پرخوری شود.

فراتر از هورمون‌ها، بسیاری از مردم به سادگی به این دلیل استرس می‌خورند که این چیزی است که در هنگام گذراندن عوامل استرس‌زا، آرامش‌بخش است. روی آوردن به غذاهای آرامش‌بخش، مانند شیرینی‌ها یا غذاهای خانگی، فراری از هر چیزی است که شما را تحت استرس یا اضطراب قرار می‌دهد.

علائم غذا خوردن احساسی چیست؟

ممکن است فکر کنید تشخیص اینکه آیا شما یک استرس‌خوار هستید آسان است، اما برخی از علائم چندان واضح نیستند. در اینجا چیزی است که باید به دنبال آن باشید.

    شما یک نیاز شدید به غذا و میان وعده احساس می‌کنید.

    شما در زمان‌های معمول غذا می‌خورید.

    شما هوس‌های ناگهانی پیدا می‌کنید.

    شما به طور مداوم به غذاهای خاصی روی می‌آورید.

    شما به طور قابل توجهی پرخوری می‌کنید.

    بعد از این کار احساس گناه می‌کنید.

7 نکته برای مدیریت استرس خوردن

اگر کسی هستید که معمولاً استرس را تجربه می‌کنید، مهم است که آن را درک کنید تا بتوانید آن را حل کنید. غذا خوردن احساسی در نتیجه استرس یا اضطراب هر چند وقت یکبار چیز مهمی نیست، اما انجام مداوم آن می‌تواند در صورت عدم رسیدگی به یک مشکل جدی تبدیل شود. برای جلوگیری از احتمال اختلال در خوردن در آینده، داشتن یک رابطه سالم با غذا مهم است. در اینجا نحوه جلوگیری از استرس خوردن آمده است.

به دنبال ریشه استرس خود باشید

اولین قدم برای مدیریت استرس خوردن، درک این است که چرا این اتفاق در وهله اول رخ می‌دهد. شناسایی علت اصلی می‌تواند با حذف عامل استرس‌زا به شما در از بین بردن آن کمک کند. هنگامی که می‌دانید چه چیزی در وهله اول شما را تحت فشار قرار می‌دهد، می‌توانید ببینید که آیا راهی برای حذف آن وجود دارد یا خیر. اگر نمی‌توانید عامل استرس‌زا را حذف کنید - که به احتمال زیاد، به خصوص اگر شغل، مدرسه یا فردی نزدیک به شما باشد - حداقل می‌توانید بدانید که چرا استرس دارید تا بتوانید برای مدیریت آن با چیزی غیر از غذا آماده شوید.

تمرین غذا خوردن آگاهانه

غذا خوردن آگاهانه به معنای توجه واقعی به غذایی است که می‌خورید و از فروشگاه مواد غذایی شروع می‌شود. طبق گفته دانشکده پزشکی هاروارد، هنگام تمرین غذا خوردن آگاهانه، به هر چیزی که وارد دهانتان می‌شود فکر می‌کنید و از همه آن قدردانی می‌کنید. این به معنای غذا خوردن فقط زمانی است که گرسنه هستید - اما نه آنقدر گرسنه که پرخوری کنید - لقمه‌های کوچک بخورید و همه چیز را کاملاً بجوید. وقتی هنگام غذا خوردن به غذای خود نگاه می‌کنید و آن را به آرامی می‌خورید، احتمالاً کمی کمتر غذا می‌خورید زیرا بیشتر از زمانی که سیر هستید آگاه خواهید بود.

یخچال را با گزینه‌های سالم پر کنید

با نگهداری مقدار زیادی غذای سالم در خانه، خود را برای موفقیت آماده کنید. به احتمال زیاد چیزی را که بلافاصله در دسترس شماست می‌خورید، به خصوص اگر استرس دارید و نمی‌خواهید به این فکر کنید که چه چیزی را در دهان خود بگذارید. وقتی به خرید مواد غذایی می‌روید، مطمئن شوید که غذاهای زیادی پیدا می‌کنید که ارزش غذایی دارند و در عین حال به اندازه کافی خوشمزه هستند که آنها را بخورید (به جای اینکه بگذارید هدر بروند). به سراغ میوه‌ها و سبزیجات تازه، آجیل، ذرت بو داده و غذاهای مغذی‌تر بروید. اگر معمولاً هنگام استرس خوردن به سمت شیرینی‌ها متمایل می‌شوید، به جای آن میوه تازه بخورید. این یک جایگزین عالی برای غذاهای شیرین است.

محرک‌ها را شناسایی و مراقب آنها باشید

برای شناسایی محرک‌های خود، ابتدا باید بدانید که آنها چه هستند، بنابراین باید واقعاً از خود آگاه باشید. محرک‌های رایج برای استرس خوردن، موقعیت‌های استرس‌زا هستند - به خصوص آنهایی که قبلاً به عنوان عوامل استرس‌زای خود شناسایی کرده‌اید - خستگی، موقعیت‌های اجتماعی خاص و عادات غذایی بد. وقتی حوصله‌تان سر می‌رود، به راحتی می‌توانید غذا بخورید، فقط به این دلیل که کار دیگری برای انجام دادن ندارید، که کمتر به استرس و بیشتر به بی‌قراری مربوط می‌شود.

موقعیت‌های اجتماعی نیز می‌توانند دردسرساز باشند، به خصوص اگر در کنار افرادی باشید که شما را تا سر حد پرخوری تحت فشار قرار می‌دهند یا اگر در موقعیت‌های اضطراب‌آوری قرار بگیرید که به شما آسیب می‌رساند. در مورد عادات بد، اینها می‌تواند هر چیزی باشد که می‌دانید در حال حاضر تجربه می‌کنید، مانند بهانه‌تراشی برای خودتان.

به یک برنامه غذایی معمولی پایبند باشید

طبق گفته نورث وسترن مدیسین، داشتن یک روال می‌تواند تأثیر مثبتی بر زندگی شما داشته باشد. ایجاد یک روال برای خودتان می‌تواند سطح استرس را به طور کلی کاهش دهد، به این معنی که داشتن یک برنامه غذایی منظم می‌تواند به شما دو برابر کمک کند. این روال هر گونه استرسی را که مربوط به ندانستن اینکه چه چیزی و چه زمانی می‌خورید را از بین می‌برد، به علاوه شما را در مسیر خود نگه می‌دارد تا اینجا و آنجا به میل خود غذا نخورید. اگر طبق برنامه آگاهانه غذا بخورید، به بدن خود کمک می‌کنید تا به یک روال غذا خوردن و قدردانی از آنچه که نیاز دارد، زمانی که به آن نیاز دارد، برسد.

در خوردن خود محدودیت ایجاد نکنید

اگرچه می‌خواهید آگاهانه و سالم غذا بخورید، مهم است که به طور جدی خوردن خود را چه از نظر کمیت و چه از نظر تنوع محدود نکنید. اشکالی ندارد که هر از گاهی هله هوله بخورید. اشکالی ندارد که در حالی که بقیه اوقات سالم غذا می‌خورید، وعده‌های غذایی ولخرجی داشته باشید. به خودتان این خوراکی‌ها - و لطفی که همراه آن است - را بدهید.

نباید برای خوردن خوراکی‌ها احساس گناه کنید. مطالعات نشان داده‌اند که غذا خوردن محدودکننده می‌تواند منجر به اختلال در خوردن شود که بر سلامت جسمی و روانی کلی شما تأثیر می‌گذارد.

به هیدراتاسیون اولویت دهید

اگر در حالی که استرس دارید، به سمت اضطراب خوردن کشیده می‌شوید، مسیر خود را تغییر دهید و ابتدا یک لیوان آب بنوشید. چند دلیل وجود دارد که باید این کار را انجام دهید. اول از همه، بدن شما به آب زیادی نیاز دارد - حدود 12 تا 15 فنجان در روز - بنابراین همیشه ایده خوبی است که یک لیوان بردارید. دوم اینکه، اشتباه گرفتن تشنگی با گرسنگی رایج است.

بسیاری از مردم غذا می‌خورند، فکر می‌کنند گرسنه هستند، در حالی که در واقع بدنشان تشنه است، پس ادامه دهید و فقط در صورت لزوم یک لیوان آب بنوشید. ثالثاً، اگر ابتدا یک لیوان آب بنوشید، در معده شما جا می‌گیرد، بنابراین اگر بلافاصله بعد از آن غذا بخورید، احتمالاً کمتر غذا می‌خورید زیرا سریع‌تر سیر می‌شوید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد درک استرس و سلامت روان، این محرک‌های رایج اضطراب و تمرین‌های فکری برای سلامت روان خود را بررسی کنید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان