این sEVها بهطور هدفمند گیرنده DR5 روی سلولهای تومور را هدف قرار داده و با تحریک آپوپتوز، موجب خودتخریبی سلولهای سرطانی میشوند. روش جدید توانسته است عملکرد بهتری نسبت به روشهای قبلی از جمله آنتیبادیهای هدفگیری DR5 داشته باشد.
به گزارش خط سلامت پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا اخیراً از یک روش نوین برای مبارزه با سرطان پرده برداری کردهاند که شامل استفاده از کپسولهای کوچک معروف به وزیکولهای خارج سلولی کوچک (sEVs) میشود. این دستاورد علمی میتواند باعث تحولی در ایمنیدرمانی شود و در برابر انواع مختلف سرطان در مطالعات پیشبالینی تاثیرگذار باشد.
یافتههای منتشر شده در مجله Science Advances نشان میدهند که چگونه این sEVهای مهندسیشده در آزمایشگاه میتوانند گیرنده DR5 را بر روی سلولهای تومور هدف قرار دهند. این گیرنده نقش بسیار مهمی در درمان سرطان دارد و با فعال شدن آن، میتوان آپوپتوز را تحریک و منجر به نابودی خودبخودی سلولهای سرطانی شد.
سلاحهای کوچک ضد سرطان
محققان بیش از دو دهه است که به دنبال روشهایی موثر برای هدفگیری DR5 بودهاند، و روش جدید sEVها بهتر از روشهای پیشین، از جمله آنتیبادیهای هدفگیری DR5 که سالها به عنوان استاندارد طلایی در نظر گرفته میشدند، عمل کرده است. دکتر شیائووی جورج ژو، استاد دانشگاه پنسیلوانیا، از این استراتژی جدید به شدت استقبال کرده و اظهار امیدواری کرده است که نتایج پیشبالینی آن به زودی به آزمایشات بالینی انسانی منتقل شود.
ویژگی منحصر به فرد گیرنده DR5 در این است که برای از بین بردن سلولهای آسیب دیده یا بدخیم طراحی شده است، در حالی که درمانهای فعلی در هدفگیری این گیرنده و کنترل رشد تومور با چالشهایی مواجهاند. تیم دکتر ژو برای افزایش بهرهوری درمانها به sEVها روی آوردهاند؛ این کپسولهای کوچک توسط سلولهای بدن تولید میشوند و پیامهای حیاتی را به بافتهای پیرامون انتقال میدهند.
در تحقیق حاضر، محققان از sEVهای مشتقشده از سلولهای کشنده طبیعی (NK)، که به ویژه در مبارزه با سرطان شناخته شدهاند، استفاده کردهاند. این نوع سلولهای ایمنی نقش بسزایی در بهبود اثربخشی درمانهای سرطان دارند و نویدبخش پیشرفتهای بیشتر در این زمینه خواهند بود.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است