هر چه طول سایه کوتاهتر و ارتفاع خورشید بالاتر باشد، میزان جذب ویتامین D بیشتر خواهد بود. همچنین آلودگی هوا، جذب ویتامین "دی" از طریق نور خورشید را کاهش میدهد. ضمن اینکه بدن انسان از نور خورشید پشت پنجره و شیشه، اصلاً ویتامین دی جذب نمیکند.
عوامل کاهشدهنده جذب ویتامین D از نور خورشید
به گزارش خط سلامت سایر عواملی که ممکن است جذب ویتامین D از طریق نور خورشید را مختل کنند، عبارتند از:
- افزایش سن، از عواملی است که در کاهش ویتامین D تولید شده توسط بدن نقش دارد؛ لذا کمبود ویتامین D یک خطر احتمالی برای افراد مسن است.
- استفاده از کرم ضد آفتاب، توانایی بدن برای ساختن ویتامین D را کاهش میدهد. از طرفی، بودن طولانیمدت در معرض نور خورشید بدون استفاده از کرم ضدآفتاب باعث آفتابسوختگی میشود و ممکن است در ابتلا به سرطان پوست نقش داشته باشد.
- وقتی از پشت پنجره در معرض نور خورشید قرار میگیرید، انتظار تولید ویتامین D از بدنتان نداشته باشید چون شیشه مانع ورود اشعهی UVB خورشید به داخل میشود.
- پوست برخی افراد کمتر از دیگران قادر به ساخت ویتامین D است. برخی دیگر ممکن است نتوانند به اندازه کافی ویتامین D را از سلولهای چربی به داخل جریان خون آزاد کنند.
- همچنین، برخی افراد ممکن است نتوانند ویتامین D را به حالت فعال و قابل استفاده برای بدن تبدیل کنند. همین مسئله میتواند گروههای زیر را در معرض خطر کمبود ویتامین D قرار دهد: افراد مسنتر، افرادی با پوست تیرهتر، افراد چاق، افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا کبدی.
تحلیل و بررسی
مصرف ویتامین D برای حفظ سلامت استخوان و جلوگیری از بیماریهای مزمن اهمیت دارد. اما برای جذب مؤثر این ویتامین از نور خورشید باید شرایط خاصی رعایت شود. در حالی که اغلب افراد به قدرت شفابخش نور خورشید اعتقاد دارند، باید به دقت از آن بهرهبرداری کرد. جلوگیری از مصرف زیاد کرمهای ضد آفتاب، کنترل نشستهای طولانیمدت کنار پنجره و در نظر گرفتن نیازهای متفاوت خود از این نور طبیعی، مشاورهای مناسب به هر فرد ارائه میدهد. در نهایت، شناسایی و مدیریت عواملی که میتوانند تولید ویتامین D را تحت تأثیر قرار دهند، میتواند راهی برای ارتقاء سلامت عمومی باشد.
منبع: medicalnewstoday
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است