به گزارش به گزارش خط سلامت به نقل از هلث، بر اساس یک تحقیق جدید، این نوشیدنیهای شیرین با میلیونها مورد جدید دیابت و بیماری قلبی مرتبط شدهاند و به خصوص کشورهای در حال توسعه با تبعات شدید آنها مواجه شدهاند. داریوش مظفریان، سرپرست این گروه تحقیقاتی، بیان کرد: «ما دریافتیم که هر سال حدود ۳.۳ میلیون مورد جدید دیابت و بیماری قلبی ناشی از مصرف نوشیدنیهای شیرینشده است و از هر ۱۰ مورد یک مورد منجر به مرگ میشود. در برخی مناطق جهان، این آمار در حال افزایش است.» نوشابههای گازدار و سایر نوشیدنیهای شیرین بخشی از رژیم غذایی افراد هستند، اما چرا میتوانند عواقب جدی برای سلامت داشته باشند؟
ارتباط نوشیدنیهای شیرین شده با دیابت و بیماری قلبی
نوشیدنیهایی مانند نوشابه، انرژیزا، نوشیدنیهای میوهای، لیموناد و موهیتو با شکر طعم دار میشوند. فروش این نوشیدنیها در آمریکای شمالی و اروپا در حال کاهش است. با این حال، همچنان فروش آنها در کشورهایی مانند مکزیک، برزیل، چین و هند ادامه دارد. مظفریان و همکاران برای بررسی تأثیر نوشیدنیهای شیرینشده بر سلامت مردم، از دادههای ۴۵۰ نظرسنجی به دست آمده بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۸، شامل ۲.۹ میلیون نفر در ۱۱۸ کشور استفاده کردند. این به محققان اجازه داد تا میزان مصرف مردم را تخمین بزنند. محققان همچنین دادههایی درباره انواع بیماری در سراسر این کشورها جمعآوری کردند و مدلی آماری برای تعیین تأثیر مصرف نوشیدنیهای شیرین بر دیابت و بیماری قلبی توسعه دادند.
دادهها نشان میدهند که سالانه ۲.۲ میلیون مورد جدید دیابت نوع ۲ و ۱.۲ میلیون مورد جدید بیماری قلبی به نوشیدنیهای شیرین شده نسبت داده میشود. این بدان معناست که نوشیدنیها در حدود ۹.۸ درصد از کل موارد دیابت نوع ۲ و ۳.۱ درصد از کل موارد بیماری قلبی نقش دارند. با این حال، در برخی کشورها آمار بیماری بیشتر بود. در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، این نوشیدنیها بیش از ۲۱ درصد از کل موارد دیابت را تشکیل میدهند. در آمریکای لاتین و کارائیب، بیش از ۲۴ درصد از موارد جدید دیابت و ۱۱ درصد از موارد بیماریهای قلبی عروقی به مصرف نوشیدنیهای شیرین شده مرتبط است. در کلمبیا، مکزیک و آفریقای جنوبی، نرخها حتی بیشتر بود. مظفریان توضیح داد: «شرکتهای تولیدکننده نوشیدنی در بازارهای جهانی در حال توسعه هستند و در حال حاضر باعث ایجاد دیابت، چاقی و مشکلات قلبی عروقی در سراسر جهان شدهاند.»
مردان، بزرگسالان جوان و افراد با تحصیلات بالاتر احتمال بیشتری دارند که به دلیل مصرف نوشیدنیهای شیرین با موارد جدید بیماری قلبی و دیابت روبرو شوند. واستانی مالک، استادیار علوم تغذیه در دانشگاه تورنتو، گفت: «این اولین مطالعهای نیست که این ارتباط را نشان میدهد. با این حال، این مطالعه زیرجمعیتهایی را نشان میدهد که بیشتر تحت تأثیر و خطر کاردیومتابولیک ناشی از نوشیدنیهای شیرین شده قرار میگیرند.»
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است