شباهت علمی غذاهای بسیار فرآوری‌ شده با سیگار

خط سلامت: افزایش مصرف غذاهای بسیار فرآوری‌شده در رژیم‌های غذایی جهانی به یک نگرانی عمده بهداشت عمومی تبدیل شده است.

شباهت علمی غذاهای بسیار فرآوری‌ شده با سیگار

غذاهای بسیار فرآوری‌شده که شامل مواردی مانند غلات، بارهای پروتئینی، نوشابه‌های گازدار، غذاهای آماده و فست‌فود هستند، در رژیم‌های غذایی سراسر جهان تسلط یافته‌اند و به طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی مزمن منجر شده‌اند.

به گزارش خط سلامت پروفسور کارلوس مونترو، که اولین بار اصطلاح غذاهای بسیار فرآوری‌شده (UPF) را معرفی کرد، در کنگره بین‌المللی چاقی، به شدت به این موضوع پرداخت و بر نیاز فوری برای مداخلات بهداشت عمومی تأکید کرده است.

افزایش مصرف غذاهای بسیار فرآوری‌شده 

در کنگره بین‌المللی چاقی، پروفسور کارلوس مونترو اعلام کرد:

غذاهای بسیار فرآوری‌شده بخش عمده‌ای از رژیم‌های غذایی در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند و جایگزین غذاهای سالم‌تر و کمتر فرآوری‌شده می‌شوند.

در بریتانیا و ایالات متحده، بیش از نیمی از رژیم غذایی متوسط از غذاهای بسیار فرآوری‌شده تشکیل شده است و برخی افراد تا ۸۰٪ از رژیم غذایی خود را از این غذاها مصرف می‌کنند.

خطرات غذاهای بسیار فرآوری‌شده

غذاهای بسیار فرآوری‌شده با بیماری‌های مزمن متعدد مانند چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی، سرطان و مشکلات روانی مرتبط هستند.

یک بررسی اخیرا ۳۲ اثر مضر بر سلامت که مستقیماً با مصرف UPF‌ها مرتبط است، شناسایی کرده است.

نیاز به هشدارهای مشابه هشدارهای ترک سیگار

پرفسور کارلوس مونترو پیشنهاد می‌کند تبلیغات غذاهای بسیار فرآوری‌شده باید ممنوع یا به شدت محدود شود و هشدارهای روی بسته‌بندی مشابه با بسته‌های سیگار برای این محصولات بکار گرفته شود.

سیاست‌ها باید شامل ممنوعیت فروش غذاهای بسیار فرآوری‌شده در مدارس و مراکز بهداشتی و وضع مالیات سنگین بر این محصولات باشد و درآمد حاصل از آن برای یارانه دادن به غذاهای تازه استفاده شود.

نقطه نظر مخالف

دکتر هیلدا مولرونی از دانشگاه متروپولیتن لندن معتقد است که مقایسه UPF‌ها با سیگار بیش از حد ساده‌انگارانه است. او اشاره می‌کند که در حالی که سیگار هیچ سطح مصرف امنی ندارد، غذا برای زندگی ضروری است و اجزای آن نقش‌های مختلفی فراتر از طعم و مزه دارند. بنابراین، رویکرد به تنظیم غذا باید پیچیده‌تر از رویکرد به سیگار باشد.

تأکید مونترو بر ماهیت بیماری‌زا بودن غذاهای بسیار فرآوری‌شده مشابه با سیگار، نیاز به اقدامات قوی‌تری برای محافظت از بهداشت عمومی را نشان می‌دهد.

با وجود پیچیدگی‌هایی که دکتر مولرونی به آن‌ها اشاره می‌کند، نیاز به کمپین‌های بهداشت عمومی قوی‌تر و مداخلات روشن است که هدف آن مهار افزایش بیماری‌های مزمن مرتبط با رژیم غذایی ناشی از گسترش غذاهای بسیار فرآوری‌شده است. برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید. 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.

ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان