تمرینات ساده برای تسکین کمردرد ناشی از استرس

خط سلامت: آیا می‌دانستید استرس می‌تواند به یکی از دلایل اصلی کمردرد شما تبدیل شود؟ در دنیای پر مشغله امروز، استرس به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است. اما آیا می‌دانید که استرس می‌تواند بر سلامت جسمانی ما نیز تأثیر بگذارد؟ یکی از این تأثیرات، کمردرد است. در این مقاله، به بررسی ارتباط بین استرس و کمردرد و همچنین ارائه تمریناتی برای کاهش این درد می‌پردازیم.

تمرینات ساده برای تسکین کمردرد ناشی از استرس

استرس تاثیر عمده‌ای بر سلامتی دارد و بر ترشح کورتیزول، افسردگی ، چاقی و خواب تأثیر می‌گذارد. یکی دیگر از اثرات ثابت شده استرس کمردرد است.

استرس چگونه باعث کمر درد می‌شود؟

به گزارش خط سلامت به نقل از تلگراف، استرس محرک و تقویت کننده درد است. در پاسخ به استرس، انتقال دهنده‌های عصبی و هورمون‌ها آزاد می‌شوند. این فرآیند‌ها در مثلث تنش رخ می‌دهد: نواحی سر، گردن و شانه.

آنجی گوپال یک متخصص استخوان درمانی، معلم یوگا است که با مشتریان کار می‌کند تا عوامل کمردرد آن‌ها را تشخیص دهد.

استرس ناشی از کار، خانه یا دیگر بخش‌های زندگی می‌تواند التهاب را در بدن افزایش دهد. وقتی این اتفاق می‌افتد، بافت‌های بدن از حالت سالم خود خارج می‌شوند و در نتیجه احساس خستگی و درد خواهید داشت.

گوپال می‌گوید: «ما فکر می‌کنیم ورزش تنها زمانی موثر است که سه بار در هر هفته به مدت یک تا دو ساعت به باشگاه بریم، اما با ۲۰ دقیقه نرمش در خانه هم می‌توانید به سلامتتان کمک بزرگی کنید.»

گوپال هفت تمرین راحت برای خلاص شدن از کمردرد و کمک به بخش‌های مختلف بدن پیشنهاد می‌کند:

۱. این تمرین برای اوقاتی که در قسمت بالایی کمر و گردنتان احساس درد و گرفتگی می‌کنید عالی است.

دو دستتان را جلوی خود در امتداد شانه دراز کنید، کف دست‌ها رو به روی هم و شست‌ها به سمت بالا باشند. به آرامی یک آرنج را به سمت عقب بکشید و کنار دنده‌های خود خم کنید، گویی در حال کشیدن یک کمان هستید. سپس آن را به جلو بکشید و آرنج دیگر را به سمت عقب بکشید. این تمرین باعث می‌شود احساس گرفتگی قسمت بالایی کمر شما آزاد شود.

تمرین - ورزش - نرمش

۲. چشم‌ها نیز توسط مجموعه‌ای از ماهیچه‌ها حرکت می‌کنند و سلامت آن‌ها بسیار مهم است.

روز‌هایی که صرف خیره شدن به صفحه لپ تاپ یا تلفن همراه می‌شود اغلب به این معنی است که ما فقط به بالا و پایین نگاه می‌کنیم. حتماً چشم‌هایتان را در سمت چپ، همچنین در جهت عقربه‌های ساعت و خلاف جهت عقربه‌های ساعت حرکت بدهید.

اگر استرس دارید، سعی کنید دست‌های خود را به هم بمالید و کمی گرما در کف دست‌هایتان ایجاد کنید. سپس کف دست‌هایتان را بر روی چشمانتان قرار دهید. این روشی موثر برای کاهش استرس و کاهش تنش در چشمانتان می‌شود.

۳. حتی فکر کردن نیز می‌تواند تنش زیادی در بدن ایجاد کند. گوپال توضیح می‌دهد که پوست سر یک لایه پوست است، اما ماهیچه نیز دارد: «بنابراین به ماهیچه‌های پیشانی شما و تا آخر به ماهیچه‌های گردن متصل می‌شود.»

ماساژ سر با نوک انگشت می‌تواند به رها شدن نیام سر و گردن کمک کند. نیازی نیست حتما برای ماساژ به یک متخصص مراجعه کنید و می‌توایند به آرامی با نوک انگشت‌ها سرتان را ماساژ بدهید. این کار به گردش خون و کمتر شدن درد گردن کمک می‌کند.

۴. تمرین دیگری که بدون شک به کمردرد شما کمک خواهد کرد حرکت سگ سر پایین است. از صندلی‌تان بلند شوید و بازوهایتان را روی پشت آن یا روی دیوار بگذارید. بدون توجه به صاف یا خم بودن پاهایتان در حالت تعظیم کرده باقی بمانید. فراموش نکنید که ماهیچه‌های بدنتان در این حرکت نباید تحت فشار دردناک باشند.

تمرین - ورزش - نرمش

۵. چه در حالت نشسته یا ایستاده، در حالی که بازو‌های خود را در کنار خود قرار داده‌اید، یک دست را به جلو و دیگری را به سمت عقب تاب دهید. اجازه دهید دست‌هایتان به طور طبیعی به سمت جلو و عقب تاب بخورند. حتی می‌توانید دستتان را در حالت چرخش بالای سر ببرید و یک دایره فرضی رسم کنید.

این تمرین به سلامت ستون فقرات، قفسه سینه و کمر شما کمک می‌کند.

۶. این تمرین حالتی دیگر از تمرین قبلی است. پاهایتان را به عرض شانه باز کنید و دستانتان را تاب دهید و بالای سرتان ببری. در همین حین زانوهایتان را نیز خم و راست کنید.

اگر تمام روز پشت میز نشسته‌اید، این تمرین‌ها را هر ساعت انجام دهید و مطمئناً تفاوت را احساس خواهید کرد.

تمرین - ورزش - نرمش

۷. گوپال می‌گوید: «اگر استرس دارید و خسته هستید، استراحت بسیار مهم است.» نشستن زیاد به این معنی است که خون می‌تواند در نیمه پایینی بدن شما گیر کند. بالا بردن پا‌های خود نسبت به سطح قلب می‌تواند خون را به مغز شما بازگرداند. تنها لازم است به پشت دراز بکشید و پاهایتان را بر روی مبل یا صندلی قرار دهید. این کار در موقعیت‌های استرس‌زا کمک زیادی به بدن شما می‌کند.

منبع:فرارو
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان