انقلاب نانوربات‌ها در درمان آنوریسم مغزی

خط سلامت: دانشمندان با خلق نانوربات‌هایی که می‌توانند به اعماق مغز سفر کرده و آنوریسم‌های کشنده را ترمیم کنند، مرزهای پزشکی را جابه‌جا کرده‌اند.

انقلاب نانوربات‌ها در درمان آنوریسم مغزی

نانوربات هایی که توسط دانشگاه ادینبورگ توسعه یافته، نویدبخش درمان‌های دقیق‌تر و کم‌خطرتر برای بیماری‌های مغزی است.

به گزارش خط سلامت این نانوربات‌های کروی شکل که از اکسید آهن ساخته شده‌اند، با استفاده از آهنربا و امواج اولتراسوند به محل آنوریسم هدایت شده و با آزادسازی داروی لخته‌کننده، آنوریسم را ترمیم می‌کنند.

نانوربات چیست؟

نانوربات یا ربات نانو، رباتی است با ابعاد بسیار کوچک که در مقیاس نانو ساخته می‌شود. نانو یک واحد اندازه‌گیری است که برابر با یک میلیاردم متر است. این ربات‌ها آنقدر کوچک هستند که می‌توانند در مقیاس اتم‌ها و مولکول‌ها عمل کنند.

 نانوربات‌ها چگونه ساخته می‌شوند؟

نانوربات‌ها از طریق دستکاری مواد در مقیاس اتمی ساخته می‌شوند. دانشمندان با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته نانوتکنولوژی، اتم‌ها و مولکول‌ها را به گونه‌ای کنار هم قرار می‌دهند تا ساختارهای بسیار کوچک و پیچیده‌ای را ایجاد کنند که قابلیت انجام وظایف خاصی را داشته باشند.

کاربردهای نانوربات‌ها

کاربردهای نانوربات‌ها بسیار گسترده است و در حوزه‌های مختلفی از جمله پزشکی، صنعت، محیط زیست و فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار می‌گیرد. برخی از مهم‌ترین کاربردهای آن‌ها عبارتند از:

پزشکی و درمان سرطان

 نانوربات‌ها می‌توانند به سلول‌های سرطانی نفوذ کرده و آن‌ها را از بین ببرند.

درمان بیماری‌های قلبی

با استفاده از نانوربات‌ها می‌توان رگ‌های مسدود شده را باز کرده و لخته‌های خون را از بین برد. همچنین نانوربات‌ها می‌توانند دارو را به طور مستقیم به سلول‌های بیمار رسانده و عوارض جانبی داروهای شیمیایی را کاهش دهند.

علاوه بر موراد گفته شده نانوربات‌ها می‌توانند در تولید انرژی‌های پاک مانند انرژی خورشیدی و انرژی هیدروژنی نقش داشته باشند.

استفاده از نانوربات ها برای درمان آنوریسم

آنوریسم به وضعیتی گفته می‌شود که در آن، یک رگ خونی در بدن، به ویژه در مغز، ضعیف شده و به شکل یک برآمدگی یا بادکنک در می‌آید. این برآمدگی می‌تواند در هر رگ خونی ایجاد شود، اما بیشتر در رگ‌های مغز دیده می‌شود.

علت دقیق ایجاد آنوریسم در همه موارد مشخص نیست، اما برخی عوامل خطر مانند فشار خون بالا، سیگار کشیدن، کلسترول بالا، دیابت، عفونت‌ها و برخی بیماری‌های ارثی می‌توانند احتمال ایجاد آنوریسم را افزایش دهند.

آنوریسم‌های کوچک معمولاً علائمی ندارند و به طور تصادفی در هنگام انجام آزمایش‌های دیگر کشف می‌شوند. اما اگر آنوریسم بزرگ شود یا پاره شود، علائمی مانند سردرد شدید، تاری دید، دوبینی، گردن درد، تهوع و استفراغ ایجاد می‌کند.

دانشمندان دانشگاه ادینبورگ گامی بزرگ در جهت درمان آنوریسم‌های مغزی برداشته‌اند. آن‌ها نانوربات‌های مغناطیسی بسیار کوچکی ساخته‌اند که می‌توانند برای ترمیم این بیماری کشنده به اعماق مغز سفر کنند.

استفاده از نانوربات ها در درمان آنوریسم، در زمینه‌های مختلف پزشکی نیز تحولی عظیم ایجاد خواهد کرد. نانوربات‌ها به دلیل قابلیت هدایت دقیق و توانایی حمل داروهای مختلف، می‌توانند در درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله لخته شدن خون و ترمیم بافت‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

با این فناوری جدید، پزشکان قادر خواهند بود به نقاطی از بدن دسترسی پیدا کنند که قبلاً دست‌یابی به آن‌ها بسیار دشوار بود و درمان‌های مؤثرتر و شخصی‌سازی‌شده‌ای را برای بیماران ارائه دهند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان