این 6 عادت دشمن سیستم ایمنی بدن هستند!

خط سلامت: سیستم ایمنی بدن یکی از مهم‌ترین اجزای سلامت ما است که نقش حیاتی در مقابله با بیماری‌ها دارد.

این 6 عادت دشمن سیستم ایمنی بدن هستند!

 

 

 

همه می‌دانند یک سیستم ایمنی قوی یکی از کلیدهای زندگی طولانی‌ و سالم‌تر است. مصرف روزانه ویتامین‌ها، خوردن غذاهای مغذی و شستن مرتب دست‌ها از جمله رفتارهایی هستند که می‌توانند به حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.

به گزارش خط سلامت با این حال، اگر هنوز هم متوجه می‌شوید که مکرراً بیمار می‌شوید یا از خستگی ، سردرد یا سایر علائم ناخوشایند رنج می‌برید، ممکن است برخی از عادات سبک زندگی‌تان در تضعیف سیستم ایمنی نقش داشته باشند. در اینجا شش عادت نادرست که می‌تواند به شدت ایمنی بدن شما را به خطر بیندازد، بررسی می‌شود.

6 عادت نادرست که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند

6 عادت نادرست که سیستم ایمنی بدن را به شدت تضعیف می کنند، عبارت است از:

نشستن بیش از حد

نشستن طولانی مدت با مشکلات جدی سلامتی مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودرس ارتباط دارد. هر چه زمان بیشتری را صرف تماشای تلویزیون، نشستن جلوی کامپیوتر یا لم دادن روی کاناپه کنید، احتمال مرگ زودهنگام شما افزایش می‌یابد.

کارشناسان می‌گویند حتی ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روزانه ممکن است برای مقابله با خطرات سلامتی ناشی از نشستن طولانی کافی نباشد. اگر برای مدت طولانی می‌نشینید، هر ۳۰ دقیقه یک‌بار از جای خود بلند شوید، حرکات کششی انجام دهید و کمی راه بروید تا سیستم ایمنی‌تان تقویت شود.

ورزش بیش از حد

ورزش منظم و مناسب برای سلامت کلی و تقویت سیستم ایمنی بدن عالی است. با این حال، ورزش بیش از حد بدون زمان کافی برای ریکاوری می‌تواند مشکلاتی از جمله کم خوابی، افسردگی، کاهش عملکرد ورزشی و بی‌نظمی قاعدگی در زنان به وجود آورد.

اگر تمرینات شما به جای افزایش انرژی باعث خستگی یا درد عضلانی طولانی مدت می‌شود، ممکن است نیاز به کاهش شدت تمرینات یا استراحت بیشتر داشته باشید.

مدیریت ضعیف استرس

استرس پاسخی طبیعی به موقعیت‌های تهدیدکننده است، اما استرس مزمن که از بین نمی‌رود می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و شما را مستعد ابتلا به بیماری‌ها کند. استرس زیاد سطح هورمون کورتیزول بدن را افزایش می‌دهد که می‌تواند عملکرد سلول‌هایی که با عفونت مبارزه می‌کنند را مختل کند.

همچنین استرس مزمن می‌تواند روند بهبود زخم‌ها را کند کند، به چاقی کمک کند و التهابی ایجاد کند که می‌تواند باعث سرطان شود. برای مقابله با استرس مزمن و تقویت سیستم ایمنی خود، از مدیتیشن، تنفس عمیق یا ورزش منظم استفاده کنید.

مصرف الکل

افرادی که الکل مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های عفونی قرار دارند و به مدت زمان بیشتری برای بهبودی از بیماری‌ها نیاز دارند. مصرف الکل همچنین می‌تواند بر اندام‌هایی که سیستم ایمنی بدن را تنظیم می‌کنند، مانند کبد، تأثیر منفی بگذارد. 

احساس تنهایی

تنهایی می‌تواند تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن بگذارد و باعث افزایش التهاب شود. افراد تنها به ویژه کسانی که به تنهایی زندگی می‌کنند، اغلب سلول‌های ایمنی ضعیف‌تری دارند که توانایی مبارزه با ویروس‌ها را کاهش می‌دهد و آن‌ها را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی می‌کند.

کم خوابی

کمبود خواب می‌تواند عملکرد سلول‌ها و پروتئین‌هایی را که با عفونت‌ها و بیماری‌ها مقابله می‌کنند، مختل کند. این مشکل همچنین می‌تواند منجر به افزایش نشانگرهای التهابی شود که به ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند.

افراد کم‌خواب بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های جدی پزشکی مانند بیماری قلبی و سرطان هستند. برای پیشگیری از این مشکلات، به بهداشت خواب خود توجه کنید و سعی کنید ساعت خواب و بیداری‌تان منظم باشد.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری‌ها، نیاز به تغییرات اساسی در سبک زندگی است. مراقبت از خود و ایجاد عادات سالم می‌تواند شما را در برابر بسیاری از مشکلات سلامت مقاوم‌تر کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان