به گزارش خط سلامت، معمولاً اکثر ما در دورههایی از زندگی مجبور میشویم دارو استفاده کنیم. بعضی از ما که در کل زندگی باید بعضی از داروها را استفاده کنیم و نمیتوانیم آنها را کنار بگذاریم اما گاهی اوقات مصرف دارو باعث ایجاد مشکلاتی میشود و متخصصان در این باره هشدار میدهند که مراقب آسیبهای دارو باشید. آنها اعلام کردهاند که انجام یک کار خاص هنگام استفاده از قرص، ممکن است به کبد آسیب وارد کند که شما بدون مشاوره با پزشک نباید این کار را انجام دهید.
نصف کردن قرص از وسط خطرناک است
نیمی از مردم دنیا هنگامی که میخواهند قرص مصرف کنند، آن را از وسط نصف میکنند. در واقع با انجام این کار میخواهند پول بیشتری ذخیره کنند و صرفه جویی داشته باشند اما چنانچه پیش از این هم بارها در بخش بهداشت و سلامت گفتیم، در چنین مواردی متخصصان هشدار میدهند که ممکن است اثرات مخربی روی کبد داشته باشد و بهتر است که قرص را نصف نکنید؛ مگر این که خود پزشک تجویز کرده باشد.
نصف کردن قرص میتواند باعث مشکلات کبدی باشد
این که شما بخواهید دوز دارو را تغییر دهید، ممکن است باعث نارسایی حاد کبد شود. حتی در مورد داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن هم چنین موضوعی صدق میکند و تاثیر منفی روی کبد دارد. پس حتما باید آن را دقیقاً طبق دستور پزشک استفاده کنید. نصف کردن قرص بدون تجویز پزشک، باعث میشود که میزان دوز دارو به هم بریزد.
هرگز قرص را به سه قسمت تقسیم نکنید
بعضی از قرصها به گونهای طراحی شدهاند که دیر جذب بدن میشوند و خیلی آهسته اثر میگذارند. هنگامی که شما آنها را نصف میکنید یا به سه قسمت تقسیم میکنید، دوز دارو به هم میریزد و ممکن است جذب آن سریعتر باشد که این کار خطرناک است، زیرا روند طبیعیاش را به هم خواهد ریخت.
البته گاهی اوقات نصف کردن قرص کار خطرناکی نیست
قرصهایی که خطی برای نصف شدن دارند و خودشان جایی را مشخص کرده اند؛ معمولاً برای نصف شدن خطرناک نیستند. یعنی تمام مواد به طور مساوی در دو طرف قرص پخش شده است و دوم این که شما میتوانید با خطهایی که وجود دارد، وسط قرص را مشخص کنید و آن را نصف کنید، و آسیب وارد نمیشود اما اگر قرصی جایی برای نصف کردن ندارد، حتما باید از پزشک مشورت بگیرید.
منبع: بهداشت نیوز
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است