چاقی و لاغری کودکان چگونه نفس شان را می گیرد؟

خط سلامت: مطالعه‌ای جدید از سوئد نشان داده است حفظ شاخص توده بدنی (BMI) سالم در دوران کودکی برای رشد بهینه ریه‌ها بسیار حیاتی است.

چاقی و لاغری کودکان چگونه نفس شان را می گیرد؟

یک تحقیق که روی 4000 کودک طی 24 سال انجام شد، نشان داد که کم‌وزنی و اضافه‌وزنی هر دو می‌توانند عملکرد ریه را کاهش دهند. در حالی که کودکان اضافه‌وزن با محدودیت جریان هوا مواجه شدند، کودکان کم‌وزن با رشد ناکافی ریه‌ها روبه‌رو شدند.

به گزارش خط سلامت طبق این مطالعه، یک کودک باید در محدوده BMI ( شاخص توده بدنی) طبیعی متناسب با سن خود قرار داشته باشد، زیرا اضافه‌وزن یا کم‌وزنی می‌تواند باعث آسیب به رشد ریه‌ها شود. مطالعه‌ای که توسط موسسه کارولینسکا در سوئد انجام شده، نشان می‌دهد که ریه‌ها از دوران جنینی تا بزرگسالی در حال رشد هستند.

این تحقیق همچنین تأکید می‌کند که از هر ده نفر، یکی در دوران کودکی دچار کاهش رشد عملکرد ریه می‌شود و در نتیجه ریه‌ها با ظرفیت کامل خود عمل نمی‌کنند.

خطرات افت عملکرد ریه در کودکان

کودکان با عملکرد ریه کاهش یافته بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی و دیابت هستند. این مطالعه همچنین نشان داد که اختلال در عملکرد ریه به‌ویژه در کودکانی که BMI غیرطبیعی دارند، رخ می‌دهد. نتایج قبلی تحقیقات در مورد ارتباط بین BMI و عملکرد ریه نتایج متفاوتی داشت، اما این مطالعه جدید که در مجله تنفسی اروپا منتشر شده، ارتباط واضح‌تری بین این دو پیدا کرده است.

نحوه ارزیابی عملکرد ریه

در این تحقیق، عملکرد ریه کودکان با استفاده از تست تنفسی اسپیرومتری در سنین 2، 8، 16 و 24 سال اندازه‌گیری شد. این تست قدرت ریه‌ها را بر اساس میزان هوای قابل استنشاق یا بازدمی که فرد می‌تواند انجام دهد، اندازه‌گیری می‌کند.

مطالعه نشان داد که کودکان دارای BMI بسیار بالا دچار اختلال در عملکرد ریه هستند و محدودیت جریان هوا در ریه‌ها در این کودکان مشاهده شد. همچنین مشخص شد که اگر BMI پیش از بزرگسالی به حالت طبیعی بازگردد، می‌توان از مشکلات ریوی ناشی از اضافه‌وزن جلوگیری کرد.

از سوی دیگر، کودکان کم‌وزن نیز به دلیل رشد ناکافی ریه‌ها دچار اختلال در عملکرد ریه هستند.

تأثیر کم‌وزنی بر عملکرد ریه

کمبود وزن منجر به کاهش توده عضلانی اطراف ریه‌ها می‌شود که این امر می‌تواند باعث ضعف عضلات تنفسی و افزایش خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی گردد.

تأثیر اضافه‌وزنی بر عملکرد ریه

در کودکانی که اضافه‌وزن دارند، چربی اضافی در اطراف قفسه سینه و شکم تجمع می‌کند که موجب محدودیت در انبساط ریه‌ها می‌شود.

چاقی همچنین بر عملکرد کلی ریه‌ها تأثیر می‌گذارد و سطح اکسیژن را کاهش می‌دهد. افزایش وزن باعث می‌شود که دی‌اکسید کربن در بدن تجمع یابد و اکسیژن کمی برای بدن باقی بماند.

چاقی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های مزمن انسدادی ریه را افزایش دهد. این مطالعه تأکید می‌کند که رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم می‌تواند به بهبود سلامت ریه‌ها در کودکان کم‌وزن و اضافه‌وزن کمک کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان