زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند

خط سلامت: سن امید به زندگی در ایران بهبود یافته و اکنون برای مردان به ۷۵ سال و برای زنان به ۷۸ سال رسیده است. این بهبود نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل توجه در زمینه سلامت عمومی و شرایط زندگی در کشور است.

زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند

افزایش امید به زندگی می‌تواند ناشی از عوامل متعددی مانند بهبود خدمات بهداشتی و درمانی، افزایش آگاهی عمومی درباره سلامت و تغذیه، و دسترسی بهتر به منابع پزشکی باشد. این موضوع اهمیت برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر در حوزه سلامت و ارتقای کیفیت زندگی را برجسته می‌کند.

به گزارش خط سلامت،  محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی، گفت: دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به تأسیس این شورا در سال ۹۵، بیان کرد: ۷ وزیر و ۹ معاون رئیس‌جمهور و دستگاه‌های مختلف عضو این شورا هستند و قرار است به این تعداد وزیر هم اضافه شود.

وی ادامه داد: در ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور این شورا وجود دارد و در تمام شهر‌ها و روستا‌ها خانه‌های مشارکتی داریم که با همکاری مردم نسبت به ارتقای سلامت مردم اقدام می‌کنند.

مطلق با بیان اینکه تنها ۲۵ درصد سلامت مربوط به وزارت بهداشت است، افزود: ۷۵ درصد موضوع سلامت جامعه مربوط به سایر دستگاه‌ها و مردم است.

سن امید به زندگی در ایرانی‌ها

رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت تصریح کرد: اکنون از نظر امید به زندگی در ایران ۷۵ سال برای مردان و ۷۸ سال برای زنان است؛ اما هدف بالارفتن امید زندگی به بالای ۸۰ سال است و از نظر کیفی امید به زندگی افزایش پیدا کند.

وی ابراز کرد: حدود ۱۸ سند تصویب شده که مهم‌ترین سند‌ها سند امنیت غذایی و تغذیه است و بیش از هزار نفرساعت از اساتید مشارکت داشتند و بیش از ۲۰۰ راهبرد دارد و تا سال ۱۴۱۱ تصویب شده و اگر اجرایی شود در آینده سفره مردم غذای سالم مورداستفاده قرار گیرد.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت متذکر شد: سند پیش بیمارستانی یکی دیگر از سند‌های تصویب شده است؛ ضمن اینکه سند‌هایی دیگری مانند ترافیک و سلامت است که می‌تواند از حادثه‌های ترافیکی پیشگیری کند نیز در حال تدوین است.

ایران جزو ۱۰ کشور حادثه‌خیز دنیاست

مطلق با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور حادثه‌خیز دنیاست، گفت: سند بیماری‌های غیرواگیر است و مورد تأیید بهداشت جهانی و دیگر دستگاه‌هاست و نقش بسیار بزرگی در ارتقای سلامت جامعه دارد. محمدرضا مسجدی، رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با بیان اینکه مهم‌ترین علت مرگ‌ومیر بیماری‌های غیرواگیر است، گفت:حدود ۳۰۰ بیماری غیر واگیر وجود دارد که در رأس آنها بیماری قلبی و عروقی و سکته‌ها ست؛ ضمن اینکه سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

منبع: همشهری

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان