کارکردن در شیفت شب احتمال بروز این 5 مشکل را بیشتر می کند + روش های پیشگیری

خط سلامت: کار در شیفت‌های شبانه، عصرانه یا چرخشی می‌تواند تأثیرات منفی زیادی بر سلامتی بدن داشته باشد.

کارکردن در شیفت شب احتمال بروز این 5 مشکل را بیشتر می کند + روش های پیشگیری

شیفت‌های شبانه، به ویژه در میان کارگران شیفتی و کسانی که با تغییرات زمانی مختلف مواجه هستند، می‌تواند اثرات منفی قابل توجهی بر سلامتی داشته باشد. مطالعات نشان داده‌اند که کار در این شیفت‌ها می‌تواند موجب اختلال در ریتم شبانه‌روزی بدن شود، که نتیجه آن مشکلاتی همچون اختلالات متابولیک، افزایش خطر بیماری‌های قلبی و مشکلات گوارشی است. علاوه بر این، افرادی که در شیفت‌های شبانه کار می‌کنند، بیشتر در معرض چاقی و سرطان‌های مختلف قرار دارند.

به گزارش خط سلامت در این مقاله به پنج اثر مضر شیفت شب بر سلامت بدن و نحوه مقابله با این مشکلات پرداخته می‌شود.

5 تاثیر منفی شیفت شب بر سلامت و نحوه مقابله با آن

طبق گزارش CDC، تقریباً 15 میلیون نفر در ایالات متحده به‌طور تمام‌وقت در شیفت‌های شب، عصر و شیفت‌های چرخشی کار می‌کنند. در دنیای مدرن، مشاغلی که نیاز به کار در مناطق زمانی مختلف دارند، بیشتر شده‌اند. این تغییرات در ساعات کاری تأثیرات قابل توجهی بر سلامت بدن دارند.

به گفته بنیاد ملی خواب در آمریکا ، بین انجام شیفت‌های کاری و بروز مشکلات سلامتی مختلف ارتباط نزدیکی وجود دارد. افرادی که در شیفت‌های شبانه کار می‌کنند، بیشتر در معرض خطر اختلالات متابولیک، بیماری‌های قلبی، مشکلات گوارشی، چاقی و برخی انواع سرطان‌ها قرار دارند.

اثرات مضر شیفت شب بر سلامت

اختلالات متابولیک

انجام یک برنامه کاری غیر استاندارد می‌تواند به‌طور قابل توجهی متابولیسم بدن را مختل کند. این تغییرات در ریتم شبانه‌روزی بدن باعث تداخل در عملکرد هورمون‌ها و بالا رفتن شاخص توده بدنی (BMI) می‌شود. همچنین این افراد بیشتر در معرض انتخاب‌های غذایی ناسالم، کم‌تحرکی و سیگار کشیدن هستند.

اختلالات خواب

بدن انسان به‌طور طبیعی به نور خورشید یا نور واکنش نشان می‌دهد. طبق گفته اریک ژو، استادیار بخش پزشکی خواب در دانشگاه هاروارد، کار در شیفت‌های شبانه با ریتم طبیعی 24 ساعته خواب و بیداری تداخل دارد. این امر باعث ایجاد مشکلاتی چون بی‌خوابی، الگوهای نامنظم خواب، خروپف و خواب‌آلودگی در طول روز می‌شود.

اختلالات گوارشی

تغییر در ریتم شبانه‌روزی تأثیرات منفی بر دستگاه گوارش دارد. افراد شاغل در شیفت شب بیشتر در معرض مشکلات گوارشی مانند ناراحتی شکمی، یبوست، اسهال و سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) قرار دارند.

بیماری‌های قلبی‌عروقی

تحقیقاتی که توسط مؤسسه ملی سرطان انجام شده نشان می‌دهد که خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی در زنانی که بیش از پنج سال در شیفت شب کار کرده‌اند بیشتر از کسانی است که هرگز در شیفت شب کار نکرده‌اند. کار در شیفت شب می‌تواند تأثیر منفی بر سیستم قلبی‌عروقی داشته باشد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را افزایش دهد.

سرطان

اختلال در ریتم شبانه‌روزی می‌تواند بر عملکرد سلولی بدن تأثیر بگذارد. این تغییرات می‌تواند باعث اختلال در ترمیم DNA، چرخه سلولی و مرگ سلولی شود. بر اساس برنامه ملی سم‌شناسی، اختلال در ریتم شبانه‌روزی ممکن است باعث بروز برخی انواع سرطان‌ها شود.

چگونه این مشکلات را اصلاح کنیم؟

بسیاری از افراد، از متخصصان پزشکی گرفته تا کسانی که در مناطق زمانی مختلف کار می‌کنند، مجبورند ساعات غیر استانداردی را به کار بپردازند. در چنین شرایطی، مهم‌ترین کار این است که راه‌هایی برای مقابله با اثرات منفی شیفت شب پیدا کنیم. در ادامه، چند نکته برای افرادی که در شیفت‌های شبانه کار می‌کنند آورده شده است:

بهبود الگوهای خواب: از آنجا که ریتم شبانه‌روزی به‌شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد، خواب با کیفیت می‌تواند مشکل‌ساز باشد. بهتر است 7 تا 9 ساعت خواب بی‌وقفه داشته باشید تا بدن بتواند به‌خوبی ترمیم شود. برای خواب بهتر، از مصرف کافئین، الکل و سیگار حداقل 2 ساعت قبل از خواب خودداری کنید و به یک برنامه خواب منظم پایبند باشید.

کنترل رژیم غذایی و تناسب اندام: ورزش منظم و رعایت رژیم غذایی متعادل باید در اولویت قرار گیرد. مصرف میان‌وعده‌های پرپروتئین و فیبر در طول شیفت کاری و محدود کردن قند برای کنترل سطح قند خون ضروری است.

تمرکز بر سلامت روان: ساعات کاری نامنظم می‌تواند بر سلامت روان تأثیر منفی بگذارد. برای مقابله با این موضوع، بهتر است زمانی را برای معاشرت با دوستان و خانواده اختصاص دهید و از سیستم‌های حمایتی اجتماعی خود بهره ببرید.

مدیریت قرار گرفتن در معرض نور: برای تنظیم ریتم شبانه‌روزی، بهتر است در طول شیفت کاری خود از نور شدید استفاده کنید و پس از شیفت کاری از نور کم برای تسهیل خواب استفاده کنید.

ثبات و پیروی از روال منظم: برای داشتن یک سبک زندگی سالم، لازم است که به یک برنامه منظم برای خواب، رژیم غذایی و کار پایبند باشید. توجه به روال زندگی و تمرکز بر سلامت کلی می‌تواند به کاهش تأثیرات منفی شیفت شب کمک کند.

نتیجه‌گیری

شیفت‌های شبانه می‌توانند تأثیرات منفی زیادی بر سلامتی بدن داشته باشند، اما با رعایت برخی نکات مانند تنظیم الگوهای خواب، ورزش منظم، مراقبت از سلامت روان و مدیریت قرار گرفتن در معرض نور، می‌توان این اثرات را کاهش داد و به بهبود کیفیت زندگی کمک کرد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان