امروزه یکی از پرطرفدار ترین نوشیدنی ها در بین ایرانی ها چای نام دارد. همواره شاهد آن هستیم که در مهمانی های مختلف چه مهمانی های خانوادگی و چه جشن های مهم مثل عروسی چای سرو میشود اما هیچوقت همه افراد در نوشیدن چای زیاده روی نمی کنند و یا روزانه بین 10 تا 15 لیوان یا استکان چای نمی نوشند.
به گزارش خط سلامت، نوشیدن چای به صورت روزانه یک تا 2 لیوان ممکن است مضراتی برای انسان نداشته باشد اما همینکه از این حد فراتر رود مضراتی را برای انسان به بار می آورد که قرار است در این مطلب مضرات چای سیاه را در طب اسلامی به شما معرفی کنیم.
اولین کسانی که در ایران کاشت چای سیاه را رواج دادند انگلیسی ها بودند که دیدگاه مشایخ اسلامی در آن زمان به این موضوع دیدگاه مثبتی نبود و این موضوع را شیطانی میدانستند.
قطعا به دلیل مشکلاتی مانند کمبود آب در بدن که خوردن چای زیاد هنگام تشنگی به وجود می آورد پوست را به چین و چروک و حالت ناخوشایندگی به وجود می آورد.
مضرات چای سیاه از نظر طب اسلامی:
1. سمی بودن بوته و خود چای سیاه
در اکثر مواقع سمی بودن مواد طبیعی در طبیعت را میتوان از تلخی آنها تشخیص داد. شاید این یکی از راه هایی است که خداوند برای تشخیص مواد سمی برای ما انسان ها قرار داده است. بوته چای بسیار تلخ و سمی هست که به همین دلیل اگر توجه کرده باشید هیچ حیوانی نزدیک به آن نمیشود زیرا توان تغذیه از آن را ندارد.
2. سرطان زا بودن چای سیاه
در طب اسلامی چای سرطان زا تلقی میشود اما چرا؟ امروزه علم این را ثابت میکند. مواد آروماتیک مواد سرطان زا هستند که در چای نیز ماده ای بنام پلی فنول وجود دارد که جزو مواد آروماتیک محسوب میشود. جدا از اینکه این ماده بر روی کبد و پوست و… تاثیر مفیدی ندارد بلکه مواد معطر کننده ای که به چای در کارخانه جات اضافه میشود نیز جزو مواد آروماتیک و سرطان زا هستند.
3. تاثیر نامطلوب روی پوست صورت
همیشه در اسلام و طب اسلامی و حتی در علم پزشکی نوشیدن آب بسیار پیشنهاد میشود. برخی افراد بجای نوشیدن آب وقتی که احساس تشنگی میکنند چای مینوشند که باعث میشود پوست صورت که بیشتر جذابیت و شادابی اش از آب تامین میشود شل شده و ظاهر نامطلوبی به خود بگیرد زیرا تنها درصد ناچیزی از یک لیوان چای آب بدن را تامین میکند.
4. جلوگیری از جذب آهن در بدن
به نظر شما چرا همیشه میگویند بعد از غذا چای نخورید؟ ماده ای در چای به نام تانن وجود دارد که باعث تلخی آن میشود. این ماده با آهن ایجاد رسوب میکند که ملوکول های سنگینی به وجود می آورد که باعث میشود آهن جذب بدن نشود. همچنین این امر باعث کمخونی مضمن در افرادی میشود که در مصرف چای زیاده روی میکنند.
5. جمع شدن خلط سودا در بدن
طبق علم طب سنتی چای تولید کننده سودا در بدن است که باعث جمع شدن خلط سودا در بدن میشود. این امر در نهایت موجب ایچاد انواع سرطان ها و بیماری های روحی روانی میگردد.
6. سکته مغزی و قلبی
چای اعتیاد آور است زیرا در هر فنجان چای تا 75 میلی گرم کافئین وجود دارد. مصرف بیش از حد چای باعث افزایش کلسترول بد در خون شده و در نهایت موجب سکته قلبی و مغزی میگردد. همچنین در برخی مواد نیز چای باعث تحریک اعصاب و تپش قلب میشود.
بهترین جایگزین چای چیست؟
چه در طب اسلامی و چه در علم به روز امروزه آب بهترین نوشیدنی برای انسان معرفی میشود. بافت عضلات،سوخت و ساز بدن، عملکرد بدن و عملکرد مغز و… همگی به آب وابسته است. نوشیدن 1.5 لیتر آب روانه نه تنها باعث بهبود عملکرد اعضای بدن میشود بلکه پوست شادابی را به وجود می آورد.
هیچوقت از چای برای مصرف روزانه استفاده نکنید زیرا مضرات آن بر فواید آن سنگینی میکند و هرگز نوشیدنی خوبی برای انسان تلقی نمیشود. شاید ظاهری گیاهی داشته باشد و سالیان سال مردم ایران از آن نوشیده باشند اما هیچوقت گزینه خوبی برای مصرف روزمره نیست. چه در طب اسلامی و در علم امروزه بهترین نوشیدنی برای شادابی بدن آب شناخته میشود که هیچقوت جایگزین بهتری ندارد!
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است