برای کنار آمدن با هوس غذاهای شیرین و شور نیازی به مقاومت دائمی ندارید؛ تنها کافی است تاکتیکهایی کاربردی را به کار بگیرید تا این هوسها را کنترل کنید.
به گزارش خط سلامت با آشنایی با دلایل اصلی این تمایلات و تغییرات کوچک در رژیم غذایی و عادات روزانه، میتوانید بدون فشار به خود، به سمت انتخابهای سالمتر حرکت کنید و از وسوسههای ناسالم دور بمانید.
۱۱ تاکتیک باور نکردنی برای غلبه بر هوسهای شیرین و شور
وقتی بعدازظهر در دفتر کار میگذرد، بسیاری از افراد خود را در حالی مییابند که به شدت هوس خوردن یک بسته چیپس یا شکلات و آبنبات دارند. همین اتفاق هنگام خرید مواد غذایی و وقتی با شکم خالی وارد راهروی چیپس و شکلات میشویم هم پیش میآید و مقاومت در برابر این وسوسهها سختتر میشود.
هوس خوردن مواد غذایی خاص کاملاً طبیعی است – هر کسی گاهی آنها را تجربه میکند، اما آیا میدانید چرا بدن ما به شیرینی و نمک تمایل دارد؟ یا چگونه میتوان بدون افراط و تفریط بر این هوسها غلبه کرد؟ وقت آن است که با ۱۱ روش شگفتانگیز برای غلبه بر هوسهای شیرین و شور آشنا شوید.
آب فراوان بنوشید
یکی از دلایل اصلی هوس به غذاهای شور مانند چیپس، مغزهای شور یا نودلهای فوری، کمآبی بدن است. نوشیدن مقدار زیادی آب میتواند هوس شور را کاهش دهد. اگر هوس غذاهای شور میکنید، یک یا دو لیوان آب بنوشید و ممکن است تعجب کنید که چگونه این تمایل از بین میرود. برای پیشگیری از کمآبی بدن در طول روز به نوشیدن مایعات، دمنوشهای گیاهی یا آب کافی ادامه دهید.
مصرف کربوهیدراتهای پیچیده
همانطور که کمآبی باعث تمایل به غذاهای شور میشود، کمبود کربوهیدراتها نیز میتواند تمایل به شیرینی را افزایش دهد. برای مبارزه با این هوس، به مصرف کربوهیدراتهای پیچیده مانند سیبزمینی شیرین، سبزیجات سبز، نان و پاستای سبوسدار بپردازید. این مواد انرژی پایدارتری نسبت به کربوهیدراتهای ساده دارند و احساس سیری طولانیتری ایجاد میکنند.
وعدههای غذایی را حذف نکنید
زمانی که افراد بسیار گرسنه میشوند، هوس شیرینی و نمک افزایش مییابد. برای جلوگیری از افتادن در این دام، وعدههای غذایی را حذف نکنید. حتی اگر به شدت گرسنه نیستید، خوردن مقدار کمی غذا میتواند از گرسنگی بیش از حد جلوگیری کند و به شما کمک کند تا در برابر هوسهای ناسالم مقاومتر باشید.
میانوعدههای سالم را در طول روز بگنجانید
به جای حذف میانوعده، آنها را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. هنگام خرید، میانوعدههای سالم مانند توتفرنگی خرد شده، هویج کوچک یا سیب با کره بادامزمینی انتخاب کنید. این خوراکیها به شما کمک میکنند که گرسنه نمانید و در برابر هوسهای ناسالم مقاوم بمانید.
پانزده دقیقه صبر کنید
تحقیقات نشان میدهند که معمولاً هوسها تنها پانزده دقیقه طول میکشند. پس، دفعه بعد که هوس شیرینی یا شوری کردید، سعی کنید برای پانزده دقیقه صبر کنید. ذهن خود را به فعالیت دیگری مشغول کنید و خواهید دید که تمایل شما به خوردن از بین میرود.
محرک هوس را شناسایی کنید
دلایل پشت هوسهای غذاهای شیرین و شور برای هر فرد متفاوت است. برای شناسایی این دلایل، هنگام بروز هوس به احساسات و افکارتان توجه کنید. با دانستن محرک اصلی هوس، میتوانید بهتر از آن جلوگیری کنید.
پیادهروی کنید
زمانی که احساس گرسنگی میکنید، به جای اینکه به سمت آشپزخانه بروید، بیرون از خانه کمی قدم بزنید. این کار نه تنها ذهن شما را از هوس دور میکند بلکه میتواند به سلامتی شما نیز کمک کند.
از شیرینکنندههای مصنوعی اجتناب کنید
شیرینکنندههای مصنوعی ممکن است به نظر سالم بیایند اما در واقع میتوانند میل شما به شکر را افزایش دهند. به جای آنها از قندهای طبیعی مانند میوه استفاده کنید.
پروتئین بیشتری مصرف کنید
مصرف پروتئینهای سالم مانند تخممرغ و گوشت کمچرب، باعث میشود بخشهای پاداشی مغز احساس رضایت کنند و هوسهای شما کاهش یابند.
استرس را کاهش دهید
خوردن احساسی به هنگام استرس بسیار رایج است. با تمرین یوگا و مدیتیشن و یافتن راههای کاهش استرس، میتوانید از این نوع هوسها جلوگیری کنید.
خود را مشغول نگه دارید
بیکاری ممکن است شما را به سمت میانوعدههای ناسالم بکشاند. برنامه روزانهای پرمشغله برای خود ایجاد کنید تا کمتر به سراغ خوراکیهای ناسالم بروید و بیشتر بر سلامت خود تمرکز کنید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است