استفاده از مورچهها بهعنوان مخمر طبیعی برای تخمیر شیر، با قدمتی تاریخی در بلغارستان و ترکیه، نشان میدهد میتوان از میکروبهای موجود در مورچهها برای تبدیل شیر به ماست استفاده کرد.
به گزارش خط سلامت این روش بهتازگی توسط پژوهشگران دانشگاه کپنهاگ بازسازی و بررسی شده است.
استفاده از مورچهها برای تولید ماست
استفاده از مورچهها برای تولید ماست میتواند راهی جدید برای افزایش تنوع میکروبی و طعمهای خاص در محصولات لبنی باشد. این تحقیق علاوه بر نشان دادن فواید بالقوه سلامتی، ممکن است به بازگرداندن روشهای سنتی و محلی در تولید مواد غذایی کمک کند.
محققان با استفاده از یک تکنیک سنتی، برای اولین بار موفق به تولید ماست با استفاده از مورچهها شدهاند. ماست صنعتی معمولاً از شیر و «مخمر» که ترکیبی از باکتریها است که لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل میکند، تولید میشود. اما در دستورهای سنتی بلغاری و ترکی، مورچهها بهعنوان مخمر برای فرآیند تخمیر شیر استفاده میشدهاند. این روش قدیمی اکنون مورد توجه قرار گرفته است.
روش سنتی تولید ماست
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کپنهاگ دانمارک تصمیم گرفت روش تولید ماست با استفاده از مورچهها را بررسی کند. شواهد نشان میدهند که در گذشته، مورچههای خردشده برای تحریک فرآیند تخمیر به شیر اضافه میشدند. محققان برای بازسازی این روش، چهار مورچه زنده را به یک ظرف شیر گرم اضافه کردند پس از ۲۶ ساعت، ماست حاصل را بررسی کردند.
نتیجه تحقیق
ماست تولیدشده پس از یک روز در، طعمی کمی ترش با عطر گیاهی و چربی داشت. آزمایشها نشان داد که ماست دارای لخته و pH پایینتر از شیر تازه بود. محققان این روش را با مورچههای منجمد و خشک نیز امتحان کردند و طعم و بافت ماست به ماستهای تجاری شباهت داشت، اما با طعمی خاص و متفاوت.
این تحقیق نشان میدهد استفاده از روشهای سنتی مانند ماست مورچه میتواند تنوع طعمها و فواید بالقوه سلامتی را افزایش دهد. البته، برای اطمینان از ایمنی این محصول برای مصرف عمومی، نیاز به تحقیقات و قوانین بیشتری است.
این کشف راه را برای توسعه مواد غذایی جدید مانند "پنیر ماسکارپونه" با شیر بز هموار کرده است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است