تاثیر تماشای بیش از حد تلویزیون بر چاقی کودکان

خط سلامت: تماشای بیش از حد صفحه نمایش می تواند منجر به چاقی و مشکلات رشد گفتار در کودکان شود.

تاثیر تماشای بیش از حد تلویزیون بر چاقی کودکان

 

 

در حالی که بیشتر والدین از خطرات استفاده بیش از حد از صفحه نمایش آگاه هستند، تحقیقات ارتباط قوی بین قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نمایشگر و افزایش نرخ چاقی و مشکلات در رشد مهارت های گفتاری و ارتباطی پیدا کرده است.

به گزارش خط سلامت به عنوان والدین، مهم است که تعادل برقرار کنید و اطمینان حاصل کنید که فرزندان تان هم از نظر جسمی و هم از نظر اجتماعی رشد می‌کنند، بدون اینکه بیش از حد در معرض نمایشگر قرار گیرند. 

ارتباط زمان تماشای صفحه نمایش و چاقی

زمان بیش از حد صفحه نمایش به یک نگرانی مهم در مورد چاقی کودکان تبدیل شده است. هنگامی که کودکان ساعت های طولانی را جلوی صفحه نمایش می گذرانند، اغلب سبک زندگی کم تحرکی دارند و کمتر تحرک می شوند و مستعد تنبلی می شوند. این عدم حرکت به افزایش وزن و عادات غذایی ناسالم کمک می کند، زیرا تماشای صفحه نمایش اغلب مصرف میان وعده های غذایی پر کالری را تشویق می کند .

یک مطالعه منتشر شده در PLOS One که داده‌های 29480 نوجوان (49.4 درصد زن) را تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد کسانی که روزانه یک ساعت یا بیشتر در حال تماشای تلویزیون یا بازی‌های ویدیویی هستند، در مقایسه با افرادی که زمان کمتری را صرف این برنامه می‌کنند، بیشتر در معرض اضافه وزن یا چاق هستند.  به طور مشابه، تحقیقات در ژورنال Pediatrics نشان داد که کودکانی که بیش از دو ساعت در روز از صفحه نمایش استفاده می کنند، احتمال بیشتری برای اضافه وزن دارند.

ارتباط بین زمان تماشای صفحه نمایش و چاقی واضح است – از آنجایی که کودکان در فعالیت‌های غیرفعال‌تر شرکت می‌کنند، فعالیت‌های بدنی را که برای حفظ وزن مناسب ضروری است، از دست می‌دهند. با کاهش زمان نمایش و تشویق به بازی فعال، می‌توانید به مبارزه با افزایش نرخ چاقی کودکان و ترویج سبک زندگی سالم‌تر کمک کنید.

ارتباط بین زمان نمایش صفحه و مشکلات گفتاری

جدا از چاقی، زمان بیش از حد صفحه نمایش می تواند به طور قابل توجهی بر رشد گفتار در کودکان تأثیر بگذارد . یک نگرانی مهم این است که افزایش استفاده از صفحه نمایش می تواند تعاملات چهره به چهره را که برای توسعه مهارت های ارتباطی بسیار مهم است، محدود کند.

مطالعه‌ای که در انجمن گفتار و شنوایی آفریقای جنوبی منتشر شده است نشان می‌دهد کودکانی که در روز زمان زیادی را جلوی صفحه‌نمایش می‌گذرانند، با احتمال بیشتری دچار تأخیر گفتار و تأثیرات منفی بر رشد زبان می‌شوند. این تحقیق نشان داد که کاهش تعامل کلامی و اتکا به مصرف غیرفعال محتوا ممکن است توانایی کودکان شما را در یادگیری ظرایف زبانی مختل کند و منجر به مشکلات در بیان و توسعه واژگان شود.

علاوه بر این، کودکان ممکن است با درک نشانه‌های غیرکلامی و زمینه‌های اجتماعی که برای برقراری ارتباط مؤثر ضروری است، مشکل داشته باشند. بنابراین، یافتن تعادل بین زمان نمایشگر و بازی‌های تعاملی برای ارتقای رشد گفتار و زبان بسیار ضروری است.

چگونه زمان تماشای صفحه نمایش را کاهش دهیم؟

کاهش زمان تماشای صفحه، به ویژه برای کودکان، برای ترویج عادات سالم و تقویت تعاملات معنادار ضروری است. در اینجا ۷ نکته موثر برای کمک به مدیریت و کاهش زمان صفحه نمایش آورده شده است.

 محدودیت های زمان تعیین کنید

یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش زمان نمایش، تعیین محدودیت‌های واضح است. بسته به سن آنها، تصمیم بگیرید که چه مقدار زمان برای آنها مناسب است که هر روز روی دستگاه ها صرف کنند. برای مثال، ممکن است حداکثر 2 ساعت از زمان نمایش صفحه نمایش روزانه را در نظر بگیرید. مطمئن شوید که این محدودیت‌ها را به وضوح بیان کرده‌اید و مطمئن شوید که دلایل پشت آن‌ها، مانند اهمیت درگیر شدن در فعالیت‌های دیگر را درک می‌کنند.

مناطق عاری از دستگاه را تعیین کنید

مناطق خاصی را در خانه خود ایجاد کنید که در آن وسایل الکترونیکی مجاز نیستند، مانند میز ناهار خوری، اتاق خواب، و در طول دورهمی های خانوادگی. با ایجاد این مناطق عاری از دستگاه، تعاملات چهره به چهره بیشتری را تشویق می کنید و به ایجاد پیوندهای خانوادگی عمیق تر کمک می کنید. این عمل نه تنها ارتباط سالم را ترویج می‌کند، بلکه تضمین می‌کند که وعده‌های غذایی و زمان با کیفیت با هم بدون حواس‌پرتی باشد.

تشویق به تغذیه سالم 

با ارائه غذاهای مغذی به روش های سرگرم کننده و خلاقانه، کودکان خود را با عادات غذایی سالم آشنا کنید. به عنوان مثال، می توانید پیتزاهای سالمی را که روی آن سبزیجات رنگارنگ قرار داده شده اند، تهیه کنید. با تهیه غذاهای سالم که از نظر بصری جذاب هستند، می توانید حواس آنها را از صفحه نمایش منحرف کنید و آنها را در فرآیند پخت و پز مشارکت دهید. این نه تنها زمان نمایش را کاهش می دهد، بلکه مهارت های آشپزی ارزشمند و اهمیت تغذیه را نیز به آنها می آموزد.

فعالیت های خارج از منزل را تشویق کنید

فرزندان خود را تشویق کنید تا زمان بیشتری را در خارج از منزل سپری کنند و حداقل یک تا دو ساعت در روز را هدف قرار دهید. فعالیت‌هایی مانند بازی در پارک، دوچرخه‌سواری، یا شرکت در ورزش‌ها می‌توانند زمان نمایش آن‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهند و در عین حال آمادگی جسمانی را ارتقا دهند. در طول تعطیلات، می‌توانید گردش‌های خانوادگی یا بازی‌های بیرون از خانه را برای ترویج سرگرمی ترتیب دهید. هوای تازه و فعالیت بدنی به سلامت کلی آنها کمک می کند.

 سرگرمی های جذاب را معرفی کنید

به فرزندان خود کمک کنید سرگرمی هایی را پیدا کنند که علاقه آنها را جلب می کند. این فعالیت‌ها چه نقاشی، باغبانی، ساختن مدل‌ها یا نواختن یک آلت موسیقی باشد، می‌تواند جایگزین لذت‌بخشی برای تماشای صفحه نمایش باشد. آنها را تشویق کنید تا سرگرمی های مختلف را کشف کنند تا زمانی که سرگرمی هایی را پیدا کنند که واقعاً آنها را درگیر کند. این به فرزند شما کمک می‌کند تا به جای صرف ساعت‌ها با استفاده از وسایل الکترونیکی، علاقه بیشتری به بهبود استعداد خود پیدا کند.

الگوی خوبی باشید

کودکان اغلب رفتار بزرگسالان را تقلید می کنند، بنابراین برای والدین ضروری است که ابتدا از عادات صفحه نمایش سالم پیروی کنند. مراقب زمان صفحه نمایش خود باشید و در صورت امکان در فعالیت های آفلاین شرکت کنید. علایق خود را با فرزندانتان در میان بگذارید، چه خواندن کتاب، پیاده روی یا کار کردن روی یک پروژه. با نشان دادن یک رویکرد متعادل برای استفاده از صفحه نمایش، آنها را تشویق می کنید که همین کار را انجام دهند.

زمانی برای دورهمی خانوادگی، بدون وجود تلویزیون اختصاص دهید

برای خانواده شما ضروری است که حداقل یک بار در روز بدون صفحه نمایش جمع شوند. این زمان با کیفیت پیوندهای شما را تقویت می کند و به جلوگیری از عادت های ناسالم کمک می کند. از این فرصت برای فعالیت هایی مانند بازی های رومیزی، آشپزی با هم یا لذت بردن از ماجراجویی در فضای باز استفاده کنید.

با این نکات، ممکن است به فرزندان خود کمک کنید تا از یک سبک زندگی سالم پیروی کنند و مدت زمان نمایش روزانه خود را کاهش دهند! همچنین، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا مشاور خود مشورت کنید تا بدانید چه کاری می توانید انجام دهید تا کودک خود را ایمن و سالم نگه دارید.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان