چه ارتباطی بین اگزما و عملکرد ضعیف عروق پا وجود دارد؟

خط سلامت: مطالعات اخیر نشان می‌دهد افراد مبتلا به اگزما، که به عنوان درماتیت آتوپیک نیز شناخته می‌شود، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری عروق محیطی قرار دارند.

چه ارتباطی بین اگزما و عملکرد ضعیف عروق پا وجود دارد؟

مطالعات اخیر نشان می‌دهد افراد مبتلا به اگزما ، که به عنوان درماتیت آتوپیک نیز شناخته می‌شود، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری عروق محیطی قرار دارند. این بیماری می‌تواند به مشکلات جدی از جمله قطع عضو منجر شود.

به گزارش خط سلامت تحقیقات نشان داده است ۱۱٪ از بیماران مبتلا به اگزما به این بیماری دچار می‌شوند، در حالی که این رقم در افراد بدون اگزما تنها ۶٪ است. محققان بر این باورند که درک بهتر از ارتباط بین اگزما و بیماری‌های قلبی عروقی می‌تواند به بهبود روش‌های پیشگیری و درمان در این بیماران کمک کند.

اگزما و بیماری عروق محیطی

نتایج این تحقیق که بر روی بیش از ۲۶۰,۰۰۰ بزرگسال آمریکایی انجام شده است، حاکی از آن است که بیماران اگزما ۲۳٪ بیشتر از دیگران به بیماری عروق محیطی مبتلا می‌شوند. متخصصان توصیه می‌کنند که پزشکان باید به سلامت قلب و عروق بیماران مبتلا به اگزما توجه ویژه‌ای داشته باشند و مراقبت‌های پیشگیرانه مانند غربالگری منظم قلبی عروقی را مدنظر قرار دهند.

به گزارش یک مطالعه جدید، به نظر می‌رسد که بیماری پوستی اگزما با یک وضعیت جدی که می‌تواند به قطع عضو پا منجر شود، مرتبط است.

تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به اگزما، که به عنوان درماتیت آتوپیک نیز شناخته می‌شود، با خطر قابل توجهی بیشتری برای ابتلا به بیماری عروق محیطی مواجه هستند. در این مطالعه، مشخص شد که ۱۱٪ از بیماران مبتلا به اگزما به این بیماری دچار می‌شوند، در حالی که این رقم تنها ۶٪ در افراد بدون بیماری پوستی است.

دکتر جفری کوهن، محقق ارشد و استادیار پوست در دانشکده پزشکی ییل، اظهار داشت: "این مطالعه درک ما را از رابطه بین درماتیت آتوپیک و بیماری‌های قلبی عروقی عمیق‌تر می‌کند."

بیماری عروق محیطی به باریک شدن عروق خونی در پاها منجر می‌شود. این وضعیت باعث احساس درد در پاها و ایجاد زخم‌هایی می‌شود که در نقاط تحت فشار مانند پاشنه‌ها یا مچ پا بهبود نمی‌یابند. در نهایت، ممکن است عضو دچار گانگرن شود و نیاز به قطع عضو باشد.

در این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۲۶۰,۰۰۰ بزرگسال آمریکایی را که توسط یک برنامه مؤسسه ملی بهداشت جمع‌آوری شده بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. نتایج نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به اگزما ۲۳٪ بیشتر احتمال دارد که به بیماری عروق محیطی مبتلا شوند، حتی پس از تنظیم برای سایر عوامل خطر.

بیماری عروق محیطی

بیماری عروق محیطی (Peripheral Artery Disease یا PAD) به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن عروق خونی که خون را به اندام‌های دورتر از قلب، به‌ویژه پاها، می‌برند، باریک یا مسدود می‌شوند. این باریک شدن معمولاً به دلیل تجمع چربی (پلاک) در دیواره‌های عروق، فرایند معروف به آترواسکلروز، رخ می‌دهد.

علائم بیماری عروق محیطی

علائم PAD ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درد یا گرفتگی در پاها: این درد معمولاً هنگام فعالیت (مانند پیاده‌روی) و پس از استراحت کاهش می‌یابد.

زخم‌هایی که به‌سختی بهبود می‌یابند: زخم‌ها در ناحیه پاها یا سایر نواحی بدن ممکن است به‌خوبی بهبود نیابند.

احساس سرما در پاها: ممکن است افراد دچار احساس سردی در پاها یا انگشتان پا شوند.

تغییر رنگ پوست: ممکن است رنگ پوست پاها تغییر کند یا در ناحیه ساق پا و مچ پا بی‌حسی حس شود.

کاهش نبض در پاها: پزشک ممکن است در معاینه نبض‌های پا را ضعیف‌تر از حالت عادی بیابد.

چرا اگزما احتمال بیماری عروق محیطی را افزایش می دهد؟

محققان هنوز نمی‌دانند چرا اگزما می‌تواند خطر باریک شدن عروق را افزایش دهد. اگزما با آلرژی‌ها مرتبط است و ممکن است ناشی از سیستم ایمنی بدن باشد. دکتر کوهن در یک بیانیه خبری از دانشگاه ییل گفت: "پایه‌های ارتباط بین بیماری عروق محیطی و درماتیت آتوپیک به‌خوبی شناخته نشده است، اما عواملی مانند التهاب در بدن، سطوح پایین‌تر فعالیت بدنی و اختلالات خواب که در افرادی با درماتیت آتوپیک دیده می‌شود، احتمالاً سهم دارند."

بر اساس این نتایج، پزشکان باید به سلامت قلب و عروق بیماران مبتلا به اگزما توجه ویژه‌ای داشته باشند. کوهن گفت: درک ما از بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک بر اهمیت مراقبت‌های پیشگیرانه، مانند غربالگری روتین قلبی عروقی و درمان مناسب عوامل خطر قلبی عروقی در این جمعیت تأکید می‌کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان