تخمه کدو ، که به عنوان نیز شناخته میشوند، یک گزینه محبوب برای افرادی هستند که به سلامت خود اهمیت میدهند. این دانههای کوچک، معمولاً بیضی شکل و به رنگ سبز، درون کدو حلوایی یافت میشوند. تخمه کدو منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و چربیهای سالم هستند که برای حفظ سلامت بدن ضروریاند.
به گزارش خط سلامت در این مقاله به بررسی فواید سلامت هر یک از دو روش مصرف ( خام یا بو داده)، عوارض جانبی احتمالی و نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید، خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا دریابید که کدام روش برای شما مناسبتر است و چگونه میتوانید از این سوپرغذا بهرهمند شوید.
فواید سلامت تخمه کدو
در زیر برخی از فواید سلامت تخمه کدو آمده است:
سرشار از آنتیاکسیدانها
تخمه کدو حاوی آنتیاکسیدانهای قوی مانند بتاکاروتن و ویتامین E هستند. به ازای ۱۰۰ گرم تخمه کدو ، ۲.۱۸ میلیگرم ویتامین E و ۹ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد. "آنتیاکسیدانهای موجود در تخمه کدو میتوانند به کاهش التهاب و محافظت از سلولها در برابر آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد کمک کنند" به گفتهی کارشناس تغذیه، سمرین سانیه.
سلامت قلب
تخمه کدو که سرشار از منیزیم، پتاسیم و چربیهای سالم هستند، میتوانند به تنظیم فشار خون کمک کنند. به ازای ۱۰۰ گرم تخمه کدو ، ۵۹۲ میلیگرم منیزیم، ۸۰۹ میلیگرم پتاسیم و ۴۹ گرم چربی وجود دارد. این دانهها ممکن است به کاهش سطح کلسترول بد و حمایت از سلامت کلی قلب کمک کنند.
بهبود خواب
تخمه کدو منبع خوبی از تریپتوفان هستند که میتواند به بهبود خواب کمک کند، بر اساس یک مطالعه منتشر شده در International Journal of Nursing and Medical Research در سال ۲۰۲۳. تریپتوفان یک آمینو اسید است که میتواند تولید سروتونین را افزایش دهد، که یک پیامرسان شیمیایی ضروری برای کیفیت خوب خواب است.
تقویت عملکرد ایمنی
ویتامین E موجود در تخمه کدو میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. تخمه کدو همچنین حاوی روی هستند، معدنی که میتواند سیستم ایمنی را تقویت کرده و به بهبود زخمها و حفاظت در برابر عفونتها کمک کند.
کمک به هضم
به ازای ۱۰۰ گرم تخمه کدو ، ۶ گرم فیبر وجود دارد. محتوای بالای فیبر در تخمه کدو میتواند به بهبود هضم و جلوگیری از یبوست کمک کند. اما نوشیدن مقدار کافی مایعات، از جمله آب، برای کمک به کارکرد بهتر فیبر ضروری است.
ممکن است برای دیابتیها مفید باشد
تخمه کدو ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که شاخص گلیسمی برای آنها بسیار مهم است، مفید باشند. تخمه کدو خواص هیپوگلیسمی دارند و طبق یک تحقیق منتشر شده در Critical Reviews In Food Science and Nutrition در سال ۲۰۱۴، میتوانند به کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند،
آیا باید تخمه کدو خام یا بو داده مصرف کنید؟
هم تخمه کدو خام و هم بو داده فواید سلامت دارند، اما اینکه کدام یک را میخواهید مصرف کنید، به سلیقه شما بستگی دارد.
تخمه کدو خام
تخمه کدو خام بالاترین سطح ویتامینها (مانند ویتامین E) را حفظ میکنند که ممکن است در هنگام بو دادن کاهش یابد.
آنها فاقد روغنهای اضافی، نمک یا نگهدارندهها هستند و گزینهای تمیزتر به شمار میآیند.
تخمه کدو بو داده
طبق یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ منتشر شده در Frontiers In Nutrition، تخمه کدو در دماهای ۱۲۰، ۱۶۰ و ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ دقیقه بو داده شدند. محققان دریافتند که ترکیبات فنولی، محتوا و ظرفیت آنتیاکسیدانی با افزایش دما افزایش مییابد.
بو دادن میتواند سطح اسید فیتیک را کاهش دهد، که یک ماده ضد تغذیهای است که میتواند جذب مواد معدنی را مهار کند.
بو دادن طعم و تردی دانهها را بهبود میبخشد و آنها را لذتبخشتر میکند.
فرآیند بو دادن برخی از اجزای سختهضم را تجزیه میکند و به جذب بهتر مواد مغذی کمک میکند.
آیا مصرف تخمه کدو خطر مسمومیت غذایی را افزایش میدهد؟
"تخمه کدو عموماً ایمن برای مصرف هستند و معمولاً خطر بالایی از مسمومیت غذایی ندارند" میگوید کارشناس. اما گاهی اوقات، مصرف غذاهای خام، از جمله تخمه کدو ، ممکن است خطر مسمومیت غذایی را افزایش دهد.
بر اساس یک مطالعه منتشر شده در AIMS Microbiology در سال ۲۰۱۷، اگر تخمه کدو حاوی باکتریهای مضر مانند سالمونلا و E. coli باشند، ممکن است باعث بیماریهای ناشی از غذا شوند و علائمی مانند استفراغ، اسهال و گرفتگی شکم ایجاد کنند.
تخمه کدو که قدیمی هستند میتوانند باکتریهای مضر یا مایکوتوکسینها را توسعه دهند که میتوانند باعث مشکلات گوارشی یا مسمومیت غذایی شوند میافزاید . همچنین، دانههای خام در طول پردازش یا حمل و نقل بیشتر مستعد آلودگی هستند، بنابراین مهم است که قبل از مصرف اطمینان حاصل کنید که آنها تمیز و تازه هستند.
چه کسانی باید از تخمه کدو خودداری کنند؟
از مصرف تخمه کدو خودداری کنید اگر:
به هر نوع دانهای، از جمله تخمه کدو ، آلرژی دارید و ممکن است واکنشهای آلرژیک مانند ورم و خارش را تجربه کنید.
مشکلات گوارشی دارید، زیرا محتوای بالای فیبر در تخمه کدو ممکن است باعث نفخ، گاز یا ناراحتی گوارشی در افرادی با سیستم گوارشی حساس شود.
در حال رژیم غذایی محدود کالری هستید، زیرا تخمه کدو دارای کالری بالایی هستند و افرادی که سعی در کاهش وزن یا کنترل مصرف کالری خود دارند باید آنها را در حد اعتدال مصرف کنند.
فشار خون بالا دارید، زیرا اگر تخمه کدو نمکزده شده باشند، ممکن است به مصرف بیش از حد سدیم کمک کنند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است