تحقیقات نشان میدهد فرزندان کوچکتر خانواده ممکن است به دلیل قرار گرفتن در محیطهای متنوعتر و مواجهه با عفونتهای مختلف از خواهران و برادران بزرگتر خود، در برابر برخی بیماریهای خودایمنی و حساسیتها مقاومتر باشند.
به گزارش خط سلامت در ادامه به توضیح بیشتر این کشف جالب می پردازیم.
برتری فرزندان کوچکتر نسبت به خواهران و برادران
فرزندان کوچکتر ممکن است در معرض خطر کمتری برای ابتلا به برخی بیماریهای خودایمنی و آلرژیها قرار داشته باشند، زیرا آنها از خواهران و برادران بزرگتر خود عفونتها و تعاملات بیشتری را دریافت میکنند.
آیا قرار گرفتن در معرض عفونت و عوامل بیماری زا، سیستم ایمنی را قوی می کند؟
متخصصان می گویند: به هیچ عنوان لازم نیست کودک در معرض باکتریهای غیرضروری قرار بگیرند، اما در عین حال، "محیطی فوقالعاده استریل نیز توصیه نمی شود؛ زیرا میکروبیوم و سیستم ایمنی آنها بر اساس باکتریهای مفید ساخته میشود.
یک مطالعه منتشرشده در سال ۲۰۱۶ در مجله ایمنیشناسی، بهنظر میرسد که این ادعای متخصصان را تأیید می کند.
این مطالعه که به بررسی سلامت کودکان بریتانیایی در طول ۲۳ سال پرداخته، نشان داد هر چه تعداد خواهران و برادران بزرگتر یک کودک بیشتر باشد، احتمال ابتلای آن کودک به آلرژی کمتر است.
پژوهشگران همچنین اشاره کردند که بدن مادر نیز میتواند نقش مهمی ایفا کند. نوزادان متولدشده از مادری که قبلاً باردار بوده است، پروتئینهای تقویتکننده سیستم ایمنی بیشتری دارند. هر چه مدت زمان بیشتری از آخرین زایمان مادر گذشته باشد، مقدار این پروتئینها که به فرزند جدید میرسد، کمتر میشود.
از دیگر یافته های جالب در مطالعات مقایسه ای بین فرزندان یک خانواده این بود که برخی از دادهها حاکی از این است که فرزندان اول معمولاً قدبلندتر هستند و فرزندان دوم، سوم و بهطور کلی فرزندان بعدی بهتدریج کوتاهتر میشوند.
علاوه بر این، فرزندان اول بهطور معمول احتمال بیشتری برای تبدیل شدن به مدیران عامل دارند. فرزندان وسطی نیز ممکن است بیشتر بر روابط تمرکز داشته باشند که میتواند به پیشرفت شغلی آنها کمک کند.
در نهایت، این نکته قابل توجه است که ادعای فرزندان کوچکتر درباره مزایای سلامتی ممکن است از تجربیات اجتماعی و خانوادگی ناشی شود که به شکلگیری سیستم ایمنی آنها کمک میکند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است