در حالی که یک یا دو بار عطسه کردن قابل کنترل است، عطسه مداوم می تواند هم تحریک کننده و هم مخرب باشد. در حالی که هیچ جایگزینی برای دارو وجود ندارد، برخی افراد در صورت جدی نبودن به درمان های خانگی متوسل می شوند.
به گزارش خط سلامت یکی از این درمانهای خانگی برای عطسه که در سالهای اخیر محبوبیت پیدا کرده است، چای بابونه است. بابونه، گیاهی گلدار که به خاطر خواص آرام بخشش معروف است، قرن هاست برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود. بسیاری از محققان کشف کرده اند بابونه ممکن است در کاهش عطسه نیز موثر باشد. فواید بالقوه نوشیدن چای بابونه برای عطسه و طرز تهیه آن در خانه را بدانید.
چای بابونه چیست؟
چای بابونه یک نوشیدنی گیاهی محبوب است که از گل های گیاه بابونه تهیه می شود. دو نوع اصلی بابونه وجود دارد: بابونه آلمانی (Matricaria recutita) و بابونه رومی (Chamaemelum nobile). هر دو نوع حاوی ترکیباتی هستند که دارای خواص مفیدی هستند، از جمله اثرات ضد سرطانی، ضد عفونی، ضد التهابی، ضد ترومبوز، آنتی اکسیدان، کاهش چربی خون، کاهش قند خون، ضد فشار خون، ضد افسردگی و اثرات محافظت کننده عصبی.
بابونه گیاهی است که معمولاً در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب به دلیل طعم تسکین دهنده و فواید بالقوه سلامتی، از جمله توانایی آن در تقویت آرامش، کمک به هضم، کاهش دردهای قاعدگی و اخیراً برای کاهش عطسه استفاده می شود.
عطسه چیست؟
عطسه خروج ناگهانی و غیرارادی هوا از بینی و دهان است که معمولاً با انقباض شدید عضلات قفسه سینه همراه است. این یک مکانیسم دفاعی طبیعی است که به پاکسازی مجرای بینی از مواد محرک مانند گرد و غبار، گرده یا مخاط کمک می کند. هنگامی که این مواد تحریک کننده وارد بینی می شوند، پایانه های عصبی را تحریک می کنند که به نوبه خود سیگنال هایی را به مغز می فرستند. مغز سپس مجموعهای از اعمال، از جمله انقباض دیافراگم و عضلات شکم را برای بیرون راندن محرک از بدن هماهنگ میکند، همانطور که در مطالعهای که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، مشخص شد .
دلایل عطسه چیست؟
همانطور که در مطالعه ای که در MedicinePlus منتشر شده است، عطسه می تواند توسط عوامل مختلفی تحریک شود .
آلرژن ها: گرده، گرد و غبار، شوره حیوانات خانگی، هاگ های کپک و سایر مواد حساسیت زا می توانند مجرای بینی را تحریک کرده و باعث عطسه شوند.
محرک ها: دود، آلودگی، بوهای قوی و سایر محرک های محیطی نیز می توانند باعث عطسه شوند.
عفونت ها: سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونت های تنفسی می توانند باعث التهاب و احتقان در مجرای بینی شوند و منجر به عطسه شوند.
آیا چای بابونه درمان خانگی خوبی برای عطسه است؟
چای بابونه ممکن است به کاهش عطسه مداوم کمک کند، به خصوص زمانی که ناشی از آلرژی یا سرماخوردگی باشد. همانطور که در مطالعه ای که در مجله Molecular Medicine Reports منتشر شده است، خواص ضد التهابی بابونه ممکن است مجاری بینی را تسکین دهد، تحریک و تورم را کاهش دهد .
"خواص ضد التهابی می تواند به کاهش احتقان کمک کند و تنفس را برای شما آسان تر کند و به طور بالقوه دفعات عطسه را کاهش دهد. علاوه بر این، بابونه حاوی ترکیباتی است که می تواند به آرام کردن پاسخ ایمنی کمک کند، که ممکن است در افراد مبتلا به آلرژی یا سرماخوردگی بیش فعال باشد. علیشا جسوانی، متخصص تغذیه، میگوید: با تعدیل سیستم ایمنی، بابونه ممکن است به کاهش حساسیت بدن به مواد حساسیتزا یا محرکها کمک کند و منجر به عطسههای کمتری شود.
بابونه همچنین اثرات آرام بخش خفیفی را ارائه می دهد که ممکن است به آرامش بدن کمک کند و به بهبود علائمی مانند عطسه کمک کند. وقتی بدن آرام است و استرس کمتری دارد، ممکن است بهتر بتواند با التهاب و سایر عوامل موثر در عطسه مبارزه کند.
چگونه چای بابونه را در خانه درست کنیم؟
در اینجا یک راهنمای ساده برای تهیه دمنوش بابونه به پیشنهاد متخصص ارائه شده است.
مواد لازم
چای کیسه ای بابونه یا برگ بابونه
یک قوری یا لیوان
آب
طرز تهیه
آب را در کتری یا قابلمه بجوشانید.
کیسه های چای بابونه یا برگ های شل را در قوری یا لیوان قرار دهید.
آب جوش را روی چای بریزید و بگذارید 5 تا 7 دقیقه دم بکشد.
اگر از برگهای شل استفاده میکنید، چای را با استفاده از یک صافی مشبک در یک لیوان صاف کنید.
برای طعم دادن می توانید عسل، لیمو یا کمی دارچین اضافه کنید.
چای بابونه را به آرامی میل کنید تا طعم ها عمل کنند.
آیا مصرف چای بابونه عوارضی دارد؟
در حالی که چای بابونه یک درمان خانگی موثر برای عطسه است، اما می تواند منجر به عوارض جانبی در برخی افراد خاص شود. این عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
واکنشهای آلرژیک: افراد مبتلا به آلرژی به گیاهان خانواده گلهای مروارید مانند راگوید یا گل داوودی نیز ممکن است به بابونه حساسیت داشته باشند. واکنش های آلرژیک می تواند علائمی مانند کهیر، خارش، تورم و مشکلات تنفسی ایجاد کند.
زخم های دهان: برخی افراد ممکن است پس از نوشیدن چای بابونه دچار زخم های دهان شوند.
خوابآلودگی: بابونه خاصیت آرامبخشی ملایمی دارد، بنابراین میتواند باعث خوابآلودگی در برخی افراد شود. این اثر ممکن است در افرادی که به کافئین حساس هستند یا داروهای دیگری مصرف میکنند که میتوانند باعث خوابآلودگی شوند، آشکارتر باشد .
افزایش خطر خونریزی: بابونه ممکن است با داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین و کلوپیدوگرل تداخل داشته باشد. اگر از این داروها استفاده می کنید، مهم است که قبل از نوشیدن چای بابونه با پزشک خود مشورت کنید.
بارداری و شیردهی: در حالی که بابونه به طور کلی در دوران بارداری و شیردهی بی خطر است، بهتر است قبل از مصرف با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است