تغییر رنگ زرده تخم مرغ به رنگ سبز، پس از آب پز شدن به دلیل یک واکنش شیمیایی میان ترکیبات موجود در سفیده و زرده تخممرغ رخ میدهد.
به گزارش خط سلامت این پدیده معمولاً نشانهای از خراب شدن یا غیرقابل مصرف بودن تخممرغ نیست و از نظر غذایی بیضرر است. با این حال، برای جلوگیری از این تغییر رنگ و حفظ کیفیت ظاهری تخممرغها، بهتر است زمان و دمای پخت را کنترل کنید.
چرا زرده تخم مرغ پس از آب پز شدن، سبز می شود؟
رنگ سبزی که گاهی اوقات در اطراف زرده تخممرغ پس از آبپز شدن ظاهر میشود، به دلیل یک واکنش شیمیایی بین گوگرد و آهن ایجاد میشود. در اینجا توضیحات دقیقتری درباره اینکه چرا این اتفاق میافتد آورده شده است:
ترکیبات گوگرد: تخممرغها حاوی گوگرد در سفیده (آلبومین) هستند. وقتی تخممرغها آبپز میشوند، حرارت باعث میشود پروتئینهای موجود در سفیده تغییر شکل دهند و ترکیبات گوگردی آزاد کنند.
آهن در زرده: زرده تخممرغ حاوی آهن است که میتواند با ترکیبات گوگردی آزاد شده از سفیده واکنش نشان دهد.
تشکیل سولفید آهن: اگر تخممرغها بیش از حد پخته شوند یا در دماهای بالا پخته شوند، ترکیبات گوگرد میتوانند با آهن واکنش نشان دهند و سولفید آهن را تشکیل دهند که رنگ سبز را در اطراف زرده ایجاد میکند. هر چه تخممرغها بیشتر پخته شوند یا دمای پخت بالاتر باشد، احتمال وقوع این واکنش بیشتر است. برای کاهش خطر بروز این مشکل، بهتر است تخممرغها را فقط تا زمانی که سفت شوند بپزید و سپس به سرعت در آب سرد خنک کنید.
به طور خلاصه، حلقه سبز اطراف زرده تخممرغ آبپز بیضرر است و نتیجه واکنش بین گوگرد و آهن است که معمولاً به دلیل پخت بیش از حد ایجاد میشود. برای جلوگیری از این موضوع، تخممرغها را در دمای مناسب و برای مدت زمان مناسب بپزید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است