چرا باید کنجد را به رژیم غذایی اضافه کنید؟

خط سلامت: دانه‌های کنجد، یک منبع غنی از مواد مغذی هستند که به تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

چرا باید کنجد را به رژیم غذایی اضافه کنید؟

این دانه‌های کوچک، سرشار از ترکیبات مفید هستند که می‌توانند به بهبود عملکرد روده و کاهش التهاب کمک کنند.

به گزارش خط سلامت، در بسیاری از فر‌هنگ‌‌های غذایی کنجد بخش جدایی‌ناپذیر بسیاری از غذاهاست. این دانه بسیار پرکاربرد است و اگر در یک رژیم غذایی متعادل استفاده شود برای سلامتی فواید بسیار دارد. 

دانه‌‌های کنجد سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی‌های سالم‌اند و به سلامت قلب و دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند. بیش‌تر مردم به این دانه‌‌ها دسترسی دارند و از آن‌ها استفاده می‌کنند، به‌جز کسانی که به آن‌ آلرژی دارند.

آیا دانه کنجد مفید است؟

دکتر دیب، متخصص تغذیه، در پاسخ می‌گوید: «قطعا و بی‌شک. دانه‌ کنجد در دسته مغزها و دانه‌‌ها قرار می‌گیرد و منبع عالی چربی‌های سالم و فیبر است و توصیه می‌شود در رژیم غذایی متعادل گنجانده شوند.»

او توضیح می‌دهد: «این دانه‌ها مملو از چربی‌های غیراشباع‌اند. طبق اعلام انجمن قلب آمریکا، غذاهایی که چربی‌های تک‌اشباع یا غیراشباع دارند به کاهش کلسترول بد کمک می‌کنند و بر سلامت قلب و بهبود عملکرد شناختی مغز تاثیر دارند.»

دانه‌‌های کنجد منبع ویتامین‌‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین ای‌، کلسیم و آهن به شمار می‌روند. دیب همچنین از تاثیر این ماده مغذی بر سلامت استخوان، قلب و سیستم ایمنی می‌‌گوید. البته از آنجایی که کالری دانه‌ها اشباع‌شده است، دیب مصرف حداکثر دو قاشق غذاخوری کنجد در روز و در کنار انواع مختلف گیاهان را توصیه می‌‌‌کند. او پیشنهاد می‌کند که آن را روی نان تست بپاشید یا به سالاد بیفزایید. 

آیا دانه کنجد برای سلامت روده مفید است؟

وقتی حرف از سلامت روده است مصرف فیبر کافی برای سلامت آن ضروری است. طبق گزارش سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، خوردن مواد غذایی غنی از فیبر نه‌تنها دستگاه گوارش را از تجمع مواد زاید پاک می‌کند بلکه خطر ابتلا به سرطان روده را هم کاهش می‌دهد. به گفته دیب، با توجه به آنکه کنجد «سنگین‌تر از فیبر نیست» اضافه کردن آن‌ به ترکیب رژیم غذایی متعادل «گزینه‌ای عالی برای سلامت کلی روده است». 

سه قاشق غذا‌خوری، یعنی ۳۰  گرم کنجد، حدود ۳.۵  گرم فیبر دارد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌کند، بسته به جنسیت، روزانه ۲۲ تا ۳۴  گرم فیبر مصرف کنید. 

چه کسانی نباید کنجد بخورند؟

سازمان غذا و داروی ایالات متحده کنجد را نهمین ماده اصلی آلرژی‌زا اعلام کرده است، بنابراین اگر آلرژی دارید حتما پیش از خرید و استفاده برچسب‌های بسته‌بندی مواد غذایی را به دقت بخوانید. همچنین افرادی که به دیورتیکولیت (diverticulitis)، نوعی بیماری التهاب روده، دچارند نباید مغز‌ها و دانه‌ها را مصرف کنند. اما دیب می‌گوید می‌توان قبل از مصرف آن‌ها با پزشک مشورت کرد. همچنین دانه‌های کنجد از اگزالات (oxalate)، که سنگ‌های کلیه (اگزالات کلسیم) را تشدید می‌کنند، سرشارند. از همین رو افراد مبتلا به سنگ کلیه و کسانی که سابقه این عارضه را دارند بهتر است از کنجد اجتناب کنند. 

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان