آیا می توان مرغ را بعد از ذوب دوباره منجمد کرد؟

خط سلامت: آیا می توانید مرغی را که قبلاً یخ زدایی کرده اید دوباره منجمد کنید یا این خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را افزایش می دهد؟ پس از رعایت چند قانون مهم ایمنی در حمل و نقل مواد غذایی، می توانید با خیال راحت مرغ را که قبلاً ذوب شده اید، دوباره منجمد کنید.

آیا می توان مرغ را بعد از ذوب دوباره منجمد کرد؟

شما قصد داشتید برای شام مرغ درست کنید و مقداری سینه مرغ منجمد را در یخچال قرار دادید تا آب شود. هنگام شام، چیز غیرمنتظره ای رخ می دهد و شما نمی توانید از مرغ استفاده کنید. آیا می توانید مرغی را که قبلاً یخ زدایی کرده اید دوباره منجمد کنید یا این خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را افزایش می دهد؟

به گزارش خط سلامت، پس از رعایت چند قانون مهم ایمنی در حمل و نقل مواد غذایی، می توانید با خیال راحت مرغ را که قبلاً ذوب شده اید، دوباره منجمد کنید. اطلاعات زیر را بخوانید تا بفهمید مرغ موجود در آشپزخانه شما برای دوباره گذاشتن دوباره در فریزر و آب کردن دوباره قبل از خوردن آن بی خطر است یا خیر.

یخ زدن و آب کردن مجدد همه مرغ ها بی خطر نیست. اگر مرغ پخته شده هنوز تازه است، می توانید بدون مشکل فریز کنید (باید برنامه ریزی کنید که از باقی مانده های پخته شده ظرف چهار روز استفاده کنید). اگر یک تکه مرغ خام را آب کرده اید و قصد دارید آن را دوباره در فریزر قرار دهید، این دستورالعمل ها را دنبال کنید:

مهم‌ترین نکته

  • اگر مرغ خام را در یخچال قرار دهید، باید ظرف دو روز آن را بپزید یا دوباره فریز کنید. این قاعده برای مرغ‌های یخ‌زده‌ای که در یخچال آب شده‌اند نیز صدق می‌کند.
  • اگر مرغ شما کاملاً خام است و در یخچال برای کمتر از دو روز نگهداری شده است، می‌توانید آن را دوباره فریز کنید.
  • مرغ پخته شده را می‌توانید تا چهار روز در یخچال نگهداری کرده و سپس دوباره فریز کنید.
  • اگر مرغ شما به طور ناقص پخته شده است، باید آن را دور بریزید تا از مسمومیت غذایی جلوگیری کنید.
  • اگر مرغ خود را با آب سرد (با تعویض آب هر 30 دقیقه) آب کرده‌اید، باید آن را بلافاصله بپزید.
  • اگر مرغ شما بیش از دو ساعت بیرون از یخچال بوده است، آن را دوباره فریز نکنید.
  • مرغ را در آب گرم یا داغ آب نکنید، زیرا این کار می‌تواند باعث رشد باکتری‌ها شود.

به طور خلاصه

  • مرغ خام را ظرف دو روز بپزید یا فریز کنید.
  • مرغ پخته را تا چهار روز در یخچال نگهداری کنید و سپس فریز کنید.
  • مرغ نیم‌پخته را دور بریزید.
  • مرغ را فقط در یخچال آب کنید.
  • از آب گرم یا داغ برای آب کردن مرغ استفاده نکنید.

چه اتفاقی می‌افتد اگر مرغ خام یا نپخته بخورید؟

خوردن گوشت خام یا نپخته همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما اگر این گوشت مرغ باشد، عواقب خطرناکی می‌تواند داشته باشد. شایع‌ترین نتیجه نامطلوب، مسمومیت غذایی است که چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد. افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف یا سالمندان ممکن است بسیار بیمار شوند و حتی از این نوع مسمومیت غذایی جان خود را از دست دهند.

مسمومیت‌ با سالمونلا

سالمونلا یکی از شایع‌ترین انواع عفونت‌های باکتریایی است که می‌توانید از مرغ نپخته یا نامناسب به دست آورید. شما علائم را ظرف یک تا سه روز پس از خوردن مرغ آلوده مشاهده خواهید کرد. تب، گرفتگی معده، استفراغ و اسهال شایع هستند. اگر بیماری شما بدتر شد یا در گروه پرخطر (مانند بسیار جوان، پیر یا دارای سیستم ایمنی ضعیف) هستید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

مسمومیت با کامپیلوباکتر

مرغ خام یا نامناسب نیز باعث عفونت کامپیلوباکتر (نوع دیگری از باکتری) می‌شود. این بیماری مانند یک حالت بد آنفولانزای معده احساس می‌شود: استفراغ، اسهال و سردرد علائم شایع در اینجا هستند. برخلاف سالمونلا، کامپیلوباکتر ممکن است تا هفت روز پس از خوردن مرغ آلوده شما را بیمار نکند.

آیا بازفریز کردن مرغ خام مضر است؟

اگر مرغ در یخچال شما آب شده و بیش از دو ساعت بیرون از یخچال نبوده است، می‌توانید آن را به طور ایمن در فریزر ذخیره کنید. هزینه در اینجا ممکن است کیفیت باشد: برش‌های مرغ شما ممکن است به دلیل یخ‌زدگی، آب شدن و بازفریز شدن رطوبت خود را از دست بدهند. به طور خلاصه، مرغ بازفریز شده شما احتمالاً شما را بیمار نمی‌کند، اما ممکن است به اندازه زمانی که فقط یک بار آن را آب کردید (یا زمانی که تازه بود آن را پختید) خوشمزه نباشد.

آیا شستن مرغ آن را ایمن‌تر می‌کند؟

اگرچه قبلاً شستن سینه مرغ قبل از پختن آن رایج بود، اکنون CDC توصیه می‌کند این کار را نکنید. کارشناسان هشدار می‌دهند که هنگام شستن مرغ خام، آب ممکن است به روی پیشخوان، وسایل یا غذای دیگری که در حال آماده‌سازی هستید، پاشیده شود و آشپزخانه شما را آلوده کند. بهترین راه برای از بین بردن میکروب‌های مرغ و ایمن کردن آن برای خوردن، پخت کامل آن تا دمای داخلی توصیه شده (۱۶۵ درجه فارنهایت) است.

راه‌های دیگر برای جلوگیری از مسمومیت غذایی هنگام دست زدن به مرغ خام:

  • در فروشگاه، بسته مرغ خام خود را در کیسه مخصوص خود قرار دهید و آن را روی سایر مواد غذایی خود قرار ندهید.
  • مرغ خام را در یک ظرف محکم بسته نگهداری کنید و آن را از سایر غذاها در یخچال جدا کنید.
  • اگر به مرغ خام دست زدید، دست‌های خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.
  • هنگام برش و آماده‌سازی مرغ خام، مراقب باشید که این کار را جداگانه انجام دهید (حتی اگر بعد از این کار آن را دوباره فریز کنید).
  • هنگام دوباره فریز کردن مرغ خام، اطمینان حاصل کنید که مرغ بوی بد نمی‌دهد و بیش از دو روز در یخچال شما نبوده است.
  • اگر مرغ شما کاملاً پخته نشده است، احتمالاً پخته نشده است. از یک دماسنج گوشت استفاده کنید یا چند دقیقه دیگر آن را بپزید تا لکه‌های صورتی را نبینید.

مرغ خام یا نپخته می‌تواند بسیار خطرناک باشد، به خصوص برای افرادی که مستعد بیماری هستند.

اگر مطمئن نیستید که مرغ شما آماده خوردن است یا نه، یک دماسنج غذا خریداری کنید تا مطمئن شوید که به دمای مناسب پخته شده است.

نکات مهم

  • مرغ خام یا نپخته می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود.
  • افراد مستعد بیماری، مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، بیشتر در معرض خطر هستند.
  • استفاده از دماسنج غذا برای اطمینان از پخت کامل مرغ ضروری است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان