یک یافته امیدوارکننده نشان میدهد ممکن است با یک معاینه ساده چشم، بتوان آلزایمر را در مراحل اولیه شناسایی کرد و درمانهای موثرتر را آغاز کرد.
به گزارش خط سلامت محققان در یک مطالعه گسترده دریافتند یک اختلال بینایی خاص به نام آتروفی قشر خلفی (PCA)، میتواند به عنوان یک نشانگر اولیه برای تشخیص بیماری آلزایمر عمل کند. این یافته جدید میتواند به پزشکان کمک کند تا این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهند و به بیماران اجازه دهد تا زودتر درمان را آغاز کنند.
آتروفی قشر خلفی چیست؟
آتروفی قشر خلفی (PCA) یک اختلال عصبی است که به طور عمده بر روی پردازش اطلاعات بصری تاثیر میگذارد. این به معنای آن است که نواحی خاصی از مغز که مسئول دیدن، درک فضا و حرکت هستند، شروع به تحلیل رفتن میکنند.
علائم اصلی آتروفی قشر خلفی
مشکلات بینایی
این مشکل میتواند شامل مشکل در تشخیص حرکت، درک عمق، و حتی خواندن باشد.
اختلال در اداک بصری- فضایی
فرد ممکن است در درک مکان اشیاء در فضا یا مسیریابی دچار مشکل شود.
مشکلات در انجام کارهای روزمره
فعالیتهایی که نیاز به هماهنگی چشم و دست دارند، مانند نوشتن یا استفاده از ابزار، ممکن است دشوار شود.
ارتباط آتروفی قشر خلفی (PCA) با آلزایمر
یکی از یافتههای مهم در تحقیقات اخیر، ارتباط قوی بین آتروفی قشر خلفی و بیماری آلزایمر است. در واقع، بسیاری از افرادی که به PCA مبتلا هستند، در آینده علائم آلزایمر را نیز نشان میدهند. در تبیین ارتباط بین این دو عارضه سلامتی می توان گفت: هر دو بیماری به نوعی به تخریب سلولهای عصبی مربوط میشوند؛ به علاوه نواحی مغزی که در PCA آسیب میبینند، اغلب در مراحل اولیه آلزایمر نیز درگیر میشوند.
اهمیت تشخیص زودهنگام آتروفی قشر خلفی (PCA)
تشخیص زودهنگام PCA میتواند به چند دلیل مهم باشد:
پیشبینی آلزایمر: PCA میتواند به عنوان یک علامت هشدار دهنده برای آلزایمر عمل کند.
آغاز زودتر درمانها: با تشخیص زودهنگام، میتوان درمانهای موجود را زودتر آغاز کرد و شاید بتوان روند پیشرفت بیماری را کند کرد.
توسعه درمانهای جدید: درک بهتر ارتباط بین PCA و آلزایمر میتواند به محققان کمک کند تا درمانهای جدید و موثرتر برای هر دو بیماری پیدا کنند.
اگر شما یا یکی از عزیزان تان علائم زیر را تجربه میکنید، بهتر است با پزشک مشورت کنید:
مشکلات بینایی ناگهانی یا پیشرونده
مشکل در انجام کارهای روزمره که قبلاً به راحتی انجام میشد
گم شدن در مکانهای آشنا
مشکل در درک عمق یا فاصله
در کل، آتروفی قشر خلفی یک اختلال مهم است که میتواند به عنوان یک پنجره به دنیای آلزایمر عمل کند. با تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، میتوان امیدوار بود که کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری بهبود یابد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است