پرولاکتین بیشتری در شب تولید می شود، بنابراین شیردهی در شب به ویژه برای حفظ شیر مفید است. به نظر می رسد پرولاکتین به مادر احساس آرامش و خواب آلودگی می دهد، بنابراین او معمولاً استراحت خوبی دارد حتی اگر شب ها شیر می دهد.
ریتم های شبانه روزی شیر مادر
به گزارش خط سلامت سازگاری های پیچیده شیر انسان شگفت انگیز است. شیر مادر در طول شیردهی دچار تغییرات بیوشیمیایی می شود. قوام از نظر بصری در طول یک جلسه پمپاژ از شیر آبکی به شیر خامهای بعد ایجاد میشود.
شیر انسان همچنین این توانایی را دارد که با افزایش سن نیازهای تغذیه ای در حال تغییر نوزاد را تامین کند. درصد چربی و پروتئین در طول زمان تغییر میکند تا نیازهای انرژی افزایش یافته نوزادان متحرک را برآورده کند. به نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، در رشد عصبی و الگوهای خواب، یک شروع عالی میدهند.
مادران شیرده ممکن است از گزارشهایی مبنی بر اینکه نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، به طور متوسط 45 دقیقه بیشتر در شب میخوابند و کولیک کمتری نسبت به همسالان خود که با شیر خشک تغذیه میکنند، متعجب میشوند.
در سالهای اخیر ، برخی از دانشمندان شروع به بررسی بیوشیمی شیر مادر بهعنوان منبع بالقوه «تغذیه زمانی» کردهاند . یافته های جالب شامل چندین ماده است که مطابق با ریتم شبانه روزی مادر متفاوت است، از جمله برخی اسیدهای آمینه، ملاتونین، عناصر کمیاب، و حتی چند نوکلئوتید - بلوک های سازنده در بسیاری از فرآیندهای مهم بیولوژیکی.
در سال 2008، محققان اسپانیایی نمونههای شیر مادر را از 77 زن در سه ساعت افزایش دادند و سطح 16 اسید آمینه را اندازهگیری کردند. در طول روز به اوج خود می رسد و در شب به پایین ترین سطح خود می رسد.
شیر مادر و ریتم شبانه روزی بدن نوزاد
برعکس، تریپتوفان، پیش ساز ملاتونین برای ایجاد خواب آلودگی، در طول شب به اوج خود می رسد. در حالی که این شاخص های ریتم شبانه روزی اسید آمینه در مرحله آغوز وجود ندارد (به استثنای تریپتوفان)، به نظر می رسد به رشد عصبی نوزاد در طول دوره های انتقالی و بالغ شیر کمک می کند.
یک مطالعه دیگر اسپانیایی ریتم شبانه روزی تریپتوفان در شیر مادر را تایید کرد و با مطالعه سطح متابولیت ملاتونین تحقیقات را بیشتر کرد.
مطالعه پوشکنوزادانی که شیر مادر می خوردند نشان داد نه تنها متابولیت ملاتونین ریتم شبانه روزی واضحی را در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کردند نشان می داد، بلکه ریتم آن با سطح تریپتوفان مادر نیز مرتبط بود. این نمودارها از نظر همزمانی قابل توجه هستند، به طوری که سطوح نوزادان با تأخیر اندکی نشان می دهد تا امکان ساخت و متابولیسم ملاتونین قبل از دفع متابولیت آن فراهم شود.
پیش سازهای مهم ملاتونین از ریتم های شبانه روزی در شیر مادر پیروی می کنند، اما خود هورمون نیز وجود دارد و در دوره های تاریکی افزایش می یابد. ملاتونین از آنجایی که این هورمون هم نقش خواب آور را ایفا می کند و هم ماهیچه های گوارشی را آرام می کند، ملاتونین شیر مادر می تواند عامل اصلی در رشد اولیه عصبی چرخه خواب بیداری و همچنین کاهش بروز قولنج باشد.
دانشمندان مواد دیگری را در شیر مادر پیدا کرده اند که از ریتم شبانه روزی پیروی می کنند، اما اهداف یا علل آن هنوز نامشخص است. به عنوان مثال، آهن در ظهر به اوج خود می رسد، ویتامین E در حدود ساعت 6 بعد از ظهر به حداکثر می رسد و منیزیم و روی هر دو در بالاترین سطح خود در صبح هستند. سدیم و پتاسیم نیز تغییرات قابل پیش بینی در شیر مادر در طول روز را دنبال می کنند. اما نه مکانیسم و نه تأثیر احتمالی این تغییرات هنوز درک نشده است.
محتوای چربی در طول شب تغییرات قابل توجهی را نشان می دهد . با این حال، این ممکن است به تغییرات در دفعات تغذیه به جای ریتم شبانه روزی که در سطح سلولی ایجاد می شود، مرتبط باشد. به طور خلاصه، محققان تازه شروع به کشف بسیاری از پیامدهای جدید تغییر روز/شب در شیر مادر کرده اند.
برای مادران شیرده دو پیام واضح وجود دارد:
فرمولی که قابل مقایسه نیست
منحصر به فرد بودن شیر مادر که به صورت جداگانه برای رشد طبیعی عصبی و بیولوژیکی طراحی شده است، توسط هیچ شرکت شیر خشک در جهان بدون چالش باقی مانده است. فرمول حاوی ملاتونین و سایر اجزای مهم غذایی غذایی نیست و هیچ فرمولی هنوز به ریتم شبانه روزی در ترکیب دست پیدا نکرده است.
شیر مادر بر الگوهای خواب کودک تأثیر می گذارد
برچسب زدن شیر پمپ شده با زمان جمع آوری شده در روز ممکن است به حفظ ارتباط ارزشمند بین اجزای شیر مادر و خواب نوزاد کمک کند، حتی زمانی که مادر مجبور است دور باشد.
همانطور که دانشمندان به کاوش در ترکیب بیوشیمیایی شیر انسان ادامه می دهند، ممکن است کلیدهای جدیدی برای کشف اسرار تغذیه زمانی، رشد عصبی و فعالیت هورمونی پیدا کنیم. تا آن زمان، ادامه حمایت از مادران شیرده، سلامت نسل های آینده را از بسیاری جهات بهبود می بخشد، که ما تازه متوجه برخی از آنها شده ایم.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است